Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
22/11/2010 14:03
Konu Sahibi
zekicin
Yorumlar
4
Okunma
1834
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

zekicin

Üye
 50
 1
 1
 22/11/2010
0
 Zonguldak
 
 Ofis 2003
 23/11/2010,02:23
Çözüldü 
Sevgili Arkafaşlarım Dreamweaver ile bir ASP web sayfası oluştuduğumu varsayalım. bir de Veri Tabanı oluşturdum ve bağlatılarını yaptığımı varsayalım.

Sorunum Şu arkadaşlarım. Oluşturdumuz bu web sayfalarında Veri Tabanından
resimlerimizi nasıl görüntileyebliriz ? Örneğin bir haber sayfamiz var ve bir de Haber Veri Tabanı da yaptık diyelim; haberID, haber_baslik, haber_resim gibi bir Veri Tabanı yaptık. Veri tabanındaki "haber_resim" bölümüne resimlerimizi nasıl koyabilirim ve veb sayfası bağlantısını nasıl yapabilirim ? Lütfen yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. kac gündür araştırıyorum bu bölümle ilgili
pek fazla kaynağa rastlamadım. her kese iyi çalışmalar



Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
RA.... SO....
 51
 4.443
 127
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 Dün,21:47
Çözüldü 
Sn Zekicin forumumuza hoşgeldiniz. Lütfen Site Kurallarını okuyalım ve uygulayalım.
Lütfen, konu başlığınızı sorunuzla ilgili olacak şekilde düzenleyiniz. Mutlaka yardım eden olacaktır.
Saygılar


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

chopper07

Uzman
ER....
 42
 1.805
 228
 29/01/2008
376
 Aydın
 Otel Müdürü
 Ofis 2016 64 Bit
 04/11/2018,23:59
Çözüldü 
veritabanı bağlantını, tablo bağlantını yaptığını varsayıyorum,

bağlantı adını da rs olarak kabul ediyorum. tabi sonrasında detay sayfanda ilk sayfadan gelen "id" yi aldıracaksın. ve dreamweaver da resim ekleme bölümüne alttaki kodu ekliyeceksin.

<%=rs("haber_resim")%>


™Hiç Birimiz, Hepimiz Kadar Akıllı Olamayız...®


Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 39
 11.608
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:45
Çözüldü 
Lütfen örnek uygulamanızı ve resmin bulunduğu linki ekleyiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.138
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 24/11/2018,10:13
Çözüldü 
Resimleri veritabanınızda tutmayacaksınız zaten. Siteniz içinde bir klasör açacaksınız ve resimleri burada depolayacaksınız. Veritabanınıza bu resimlerin adını ve adresini kaydedeceksiniz. ASP ile web sitesinde resim göstermeniz gereken yerde resimin adresini ve adını okuttuktan sonra :

Alıntı:resim_degiskeni = VT dan gelen bilgi
< img src="<% resim_degiskeni %>">

şeklinde göstereceksiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tablodan Dilediğimiz Sayı Kadar Veri Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? alimadam 4 114 Dün, 16:41
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Form Bilgi Girişinde Alt Satıra Üst Satırdan Girilen Alan Değeri Nasıl Kopyalanır. Oğuz Türkyılmaz 14 215 03/12/2018, 00:22
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formumu Almak İstediğim Sonuca Göre Nasıl Tasarlamalıyım. Oğuz Türkyılmaz 4 164 25/11/2018, 21:21
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Sorgumu Nasıl Oluşturabilirim. Oğuz Türkyılmaz 25 490 24/11/2018, 09:37
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formdan Rapora Filtre Uygulaması Nasıl Yapılır. Oğuz Türkyılmaz 25 499 23/11/2018, 09:56
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.