Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
01/11/2009 20:01
Konu Sahibi
ozgur71
Yorumlar
5
Okunma
4232
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ozgur71

Üye
Üye
 46
 1
 1
 07/09/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 05/11/2009,01:40
Çözüldü 
istatistik bilgi raporu hazırlamak istiyorum örnek verecek olursam raporda 20-30 yaşlarında ilkokul mezunu bayan erkek orta okul mezunu bay bayan sayısı 30-40 yaş arsında bay bayan ilkokul mezunu orta okul mezunu sayıları ben yaptığı veritabanında yaşı rapor üzerinde metin kutusu içine " DateDiff("yyyy";Now();[tarih]) " şeklinde bir komut girerek buldum


ozgur71, 07-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
Vallahi ne yazdığınızı ne de demek istediğinizi anlayabildim.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

kadirdursun

Aktif Üye
Aktif Üye*
KA.... DU....
 38
 1.291
 104
 12/01/2009
86
 İstanbul
 İnşaat Mühendisi
 Ofis 2010 32 Bit
 19/01/2018,15:01
Çözüldü 
örnekle birlikte açıklayıcı bilgi verirseniz sevirim.


Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.716
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
(01/11/2009 20:33)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Vallahi ne yazdığınızı ne de demek istediğinizi anlayabildim.
Aynen katılıyorum, sorunuzu eksik bırakmışsınız.
Anladığım kadarı ile bir örnek ekledim bir bakınız

20-30 arası sorgu için

Kod:
SELECT Tablo1.OgrenimDurumu, Tablo1.Cinsiyet, Count(([Cinsiyet])) AS Sayı
FROM Tablo1
WHERE (((DateDiff("yyyy",[dogumtarihi],Now())) Between 20 And 30))
GROUP BY Tablo1.OgrenimDurumu, Tablo1.Cinsiyet;


30-40 arası sorgu içinde bunu

Kod:
SELECT Tablo1.OgrenimDurumu, Tablo1.Cinsiyet, Count(([Cinsiyet])) AS Sayı
FROM Tablo1
WHERE (((DateDiff("yyyy",[dogumtarihi],Now())) Between 30 And 40))
GROUP BY Tablo1.OgrenimDurumu, Tablo1.Cinsiyet;


Örnek altta.


Ek Dosyalar
.rar   Rapor.rar(Dosya Boyutu: 19,56 KB / İndirme Sayısı: 44)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
Onursal Üye
RA.... SO....
 51
 4.441
 127
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 Dün,07:13
Çözüldü 
Puletin hocam bu sorudan bir şey anladın ya helal olsun sana... Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.716
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Zaten tam olarak anladım demedim.
Anladığım kadarı ile bir şey yapmaya çalıştım.
Belkide yanlış anlamış olabilirim.Img-grin


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdan Bilgi Aktarma Dart Reder 5 226 23/06/2018, 17:01
Son Yorum: ozguryasin
Çözüldü Word Şablonu Hazırlama Yardım murat dikme 36 947 09/06/2018, 15:01
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Yardım Ortalama xequals43 2 147 08/05/2018, 13:26
Son Yorum: A.Kadir.
Çözüldü Matematiksel İşlemler Yardım Lütfen cevahir1 7 333 12/04/2018, 12:32
Son Yorum: cevahir1
Çözüldü Raporu Formdaki Tarihe Göre Açma hegu 6 536 07/03/2018, 13:23
Son Yorum: hegu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.