Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
01/11/2009 20:01
Konu Sahibi
ozgur71
Yorumlar
5
Okunma
4012
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ozgur71

Üye
Kullanici Avatari
Üye
1
1
07/09/2009
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
05/11/2009,01:40
Çözüldü 
istatistik bilgi raporu hazırlamak istiyorum örnek verecek olursam raporda 20-30 yaşlarında ilkokul mezunu bayan erkek orta okul mezunu bay bayan sayısı 30-40 yaş arsında bay bayan ilkokul mezunu orta okul mezunu sayıları ben yaptığı veritabanında yaşı rapor üzerinde metin kutusu içine " DateDiff("yyyy";Now();[tarih]) " şeklinde bir komut girerek buldum


ozgur71, 07-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Vallahi ne yazdığınızı ne de demek istediğinizi anlayabildim.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

kadirdursun

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
K.... D....
1.282
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
21/09/2017,12:03
Çözüldü 
örnekle birlikte açıklayıcı bilgi verirseniz sevirim.


Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

Puletin


Kullanici Avatari
Altın Üye
1.715
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
(01/11/2009, 20:33)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Vallahi ne yazdığınızı ne de demek istediğinizi anlayabildim.

Aynen katılıyorum, sorunuzu eksik bırakmışsınız.
Anladığım kadarı ile bir örnek ekledim bir bakınız

20-30 arası sorgu için

Kod:
SELECT Tablo1.OgrenimDurumu, Tablo1.Cinsiyet, Count(([Cinsiyet])) AS Sayı
FROM Tablo1
WHERE (((DateDiff("yyyy",[dogumtarihi],Now())) Between 20 And 30))
GROUP BY Tablo1.OgrenimDurumu, Tablo1.Cinsiyet;


30-40 arası sorgu içinde bunu

Kod:
SELECT Tablo1.OgrenimDurumu, Tablo1.Cinsiyet, Count(([Cinsiyet])) AS Sayı
FROM Tablo1
WHERE (((DateDiff("yyyy",[dogumtarihi],Now())) Between 30 And 40))
GROUP BY Tablo1.OgrenimDurumu, Tablo1.Cinsiyet;


Örnek altta.


Ek Dosyalar
.rar   Rapor.rar (Dosya Boyutu: 19,56 KB / İndirme Sayısı: 44)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

benremix

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.433
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,21:01
Çözüldü 
Puletin hocam bu sorudan bir şey anladın ya helal olsun sana... Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla

Puletin


Kullanici Avatari
Altın Üye
1.715
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Zaten tam olarak anladım demedim.
Anladığım kadarı ile bir şey yapmaya çalıştım.
Belkide yanlış anlamış olabilirim.Img-grin


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Değerlere Göre Raporu Listeleme husem 7 254 01/10/2017, 21:44 ozanakkaya
Çözüldü Yardım : Tablodaki Bir Verinin Combobox İle Secilerek Tutarının Gösterilmesi orba 2 124 18/09/2017, 04:55 orba
Çözüldü Envanter - Demirbaş Kayıt Programı [Bilgi İşlem Departmanı İçin] zlatan.ibo 3 2.465 09/09/2017, 14:34 anlezgn
Çözüldü Emlak Takip Programları Hakkında Yardım oguzhanulger 2 171 28/08/2017, 18:07 simendifer
Çözüldü Sürekli Formda Kayıt Girdisi Üstte Olması Yardım... bilservisci 13 410 28/08/2017, 01:42 bilservisci

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.