Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
01/11/2009 20:01
Konu Sahibi
ozgur71
Yorumlar
5
Okunma
4293
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ozgur71

Üye
 46
 1
 1
 07/09/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Belirtilmemiş
 05/11/2009,01:40
Çözüldü 
istatistik bilgi raporu hazırlamak istiyorum örnek verecek olursam raporda 20-30 yaşlarında ilkokul mezunu bayan erkek orta okul mezunu bay bayan sayısı 30-40 yaş arsında bay bayan ilkokul mezunu orta okul mezunu sayıları ben yaptığı veritabanında yaşı rapor üzerinde metin kutusu içine " DateDiff("yyyy";Now();[tarih]) " şeklinde bir komut girerek buldum


ozgur71, 07-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.138
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 24/11/2018,10:13
Çözüldü 
Vallahi ne yazdığınızı ne de demek istediğinizi anlayabildim.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

kadirdursun

Aktif Üye*
KA.... DU....
 38
 1.291
 104
 12/01/2009
86
 İstanbul
 İnşaat Mühendisi
 Ofis 2010 32 Bit
 19/01/2018,15:01
Çözüldü 
örnekle birlikte açıklayıcı bilgi verirseniz sevirim.


Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.717
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
(01/11/2009 20:33)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Vallahi ne yazdığınızı ne de demek istediğinizi anlayabildim.
Aynen katılıyorum, sorunuzu eksik bırakmışsınız.
Anladığım kadarı ile bir örnek ekledim bir bakınız

20-30 arası sorgu için

Kod:
SELECT Tablo1.OgrenimDurumu, Tablo1.Cinsiyet, Count(([Cinsiyet])) AS Sayı
FROM Tablo1
WHERE (((DateDiff("yyyy",[dogumtarihi],Now())) Between 20 And 30))
GROUP BY Tablo1.OgrenimDurumu, Tablo1.Cinsiyet;


30-40 arası sorgu içinde bunu

Kod:
SELECT Tablo1.OgrenimDurumu, Tablo1.Cinsiyet, Count(([Cinsiyet])) AS Sayı
FROM Tablo1
WHERE (((DateDiff("yyyy",[dogumtarihi],Now())) Between 30 And 40))
GROUP BY Tablo1.OgrenimDurumu, Tablo1.Cinsiyet;


Örnek altta.



.rar   Rapor.rar(Dosya Boyutu: 19,56 KB / İndirme Sayısı: 44)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
RA.... SO....
 51
 4.443
 127
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 Dün,21:47
Çözüldü 
Puletin hocam bu sorudan bir şey anladın ya helal olsun sana... Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.717
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Zaten tam olarak anladım demedim.
Anladığım kadarı ile bir şey yapmaya çalıştım.
Belkide yanlış anlamış olabilirim.Img-grin


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Kiracı Takip Programı Hk Yardım. turkayemre 2 89 06/12/2018, 11:06
Son Yorum: turkayemre
Çözüldü Form Bilgi Girişinde Alt Satıra Üst Satırdan Girilen Alan Değeri Nasıl Kopyalanır. Oğuz Türkyılmaz 14 215 03/12/2018, 00:22
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Metin Kutusu Tıklandığında Olayına Kod İle " X" Yazdırmak İstiyorum alimadam 5 150 21/11/2018, 22:36
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Seçenek Ve Onay Kutusu,genişlik-Yüksekliğini Ayarlamak İstiyorum alimadam 4 108 21/11/2018, 11:09
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Raporu Önizleme İçin Yazılacak Vba Kodu Nedir. Oğuz Türkyılmaz 2 70 15/11/2018, 17:15
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.