Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
g.saray1905
Tarih
15/12/2009 17:36
Konu Sahibi
g.saray1905
Yorumlar
4
Okunma
5172
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
g.saray1905

g.saray1905

Üye
 29
 7
 27
 15/12/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 24/12/2010,19:32
Çözüldü 
Konu başlığının çok açıklayıcı olmamasından dolayı özür diliyorum. Açıklayıcı olabilmesi için başlığın da bayağı bir uzun olması gerekiyor.

Neyse konumuza geçelim. İnternet Bankacılığı veri tabanı hazırlıyorum. 3 adet form var. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Vba ile ilgili programlama bilgim yok. Ama veritabanında kullanıcı girişleri ve çeşitli işlerde modül kullanmak gerekiyor.

1. formda (CUSTOMERS) kullanıcı müşteri numarasını (CUSTOMER tablosundaki customer_id alanı) ve şifresini (CUSTOMER tablosundaki customer_loginpass) giriyor. Sonra Enter butonuna tıklıyor. Müşterinin girdiği müşteri numarası ve şifresinin tutarlı olup olmadığının kontrolünü yapmasını istiyorum. Eğer bu alanlarda yanlış varsa uyarı mesajıyla kullanıcıyı uyarmasını istiyorum. Müşteri numarası ve şifre üst üste 3 kez yanlış girilirse program kapanacak. Doğru girildiği takdirde 2. form (CUSTOMERS) açılacak ve 1. form kapanacak.

2. formda (CUSTOMERS2) müşterinin son giriş yaptığı tarih, müşterinin adı gözükecek ve PIN girilip butona basılacak. PIN doğruysa 3. form açılacak ve 2. form kapanacak.

3. formda (ACCOUNTS) ise giriş yapan müşterinin verilerinin karşıma çıkmasını istiyorum. Yani tüm müşterilerin formlarını görmek istemiyorum.

Yardımınızı bekliyorum çünkü 0 Visual Basic bilgisiyle bunları yapamıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler....


g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

benremix

benremix

Onursal Üye
Ra.... So....
 52
 127
 4.443
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 21/04/2019,21:56
Çözüldü 
Sn g.saray1905 öncelikle formumuza hoşgeldiniz...Forumda soru sormadan önce arama yaparsanız istediklerinizin çoğunu bulabilirsiniz. Bir tanesini aşağıda linkini verdim. Kolay gelsin. Saygılar...

https://www.accesstr.net/konu-komut-dugm...9Fifreleme


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



g.saray1905

g.saray1905

Üye
 29
 7
 27
 15/12/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 24/12/2010,19:32
Çözüldü 
1. formdaki login işlemini yapmayı başardım. 2. formda (CUSTOMERS2) PIN girip butona basınca şöyle bir hata veriyor.
[Resim: hatahs.png]

Güncellenmiş database ektedir.


g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Seruz

Seruz

Uzman
Se.... UZ....
 47
 7
 1.566
 30/10/2008
822
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 Bugün,14:07
Çözüldü 
sn. g.saray1905, sorununuzu çözebildiniz mi?

Çözemediyseniz dosyanızı lütfen Access 2002-2003 formatında gönderin.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Puletin

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 40
 1.717
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sorunun çözüldüğü varsayılarak konu taşınmıştır.


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Form Üzerin Çoklu Giriş Sayma Mahmut Yazıcı 9 235 08/03/2019, 10:11
Son Yorum: Mahmut Yazıcı
Çözüldü Formdaki Altforma Veri Giriş Yapılamıyor U.ALTUN 2 123 20/02/2019, 13:47
Son Yorum: U.ALTUN
Çözüldü Dinamik Veri Giriş Formu alexwoz 7 349 07/02/2019, 14:22
Son Yorum: alexwoz
Çözüldü Vba Kodlarında Kullanılan ! ' " * () [] Gibi İşaretlerin Anlamı Oğuz Türkyılmaz 1 203 21/01/2019, 23:25
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü A Formunda Kaydedilen Değerleri B Formunda Gösterme. Oğuz Türkyılmaz 18 347 20/01/2019, 17:20
Son Yorum: Allback

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.