Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
20/12/2009 11:41
Konu Sahibi
herdogan
Yorumlar
8
Okunma
3115
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

herdogan

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
130
21/12/2008
Edirne
Ofis 2003
10/06/2016,21:25
Çözüldü 
Merhabalar;
Çapraz sorgudan alt form yapamadım. Alt formu üst alanlara bağladığımda aşağıdaki hatayı veriyor. kriter göstererek yapmaya çalıştım olmadı. form üzerinde kriter alanlarını doldurunca sorgu çalışıyor. ama alt form olmuyor

eki yeni mesajıma ekledim


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
Cevapla

benremix

Onursal Üye
Kullanici Avatari
Onursal Üye
R.... S....
4.439
17/05/2009
365
Ankara
Şirket Sahibi
Ofis 2010 64 Bit
02/04/2018,18:54
Çözüldü 
Sn Herdoğan sorgunun çalıştığına emin misiniz? Bayağı çok tablo ve ilişki var.Çözmek bayağı zaman alacak. Ama eminim üstadlar bu işi de çözecektir. Kolay gelsin...Saygılar..


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
3.110
29/10/2008
944
Ankara
Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,10:58
Çözüldü 
anladığım kadarıyla siz aşağıdakini yapmak istiyorsunuz,değilse açık anlaşılır şekilde yazarak ve sadece sorununuzun bulunduğu ilgili tablo ve sorguları gönderin


Ek Dosyalar
.rar   ÇAPRAZSORGUALT-Celoyce.rar(Dosya Boyutu: 180,31 KB / İndirme Sayısı: 47)
Celosoft Yazılım
Cevapla

herdogan

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
130
21/12/2008
Edirne
Ofis 2003
10/06/2016,21:25
Çözüldü 
Sayın Benremix;
Tabloların tamamı konu ile ilgili değil. tek bir tablodan sorgu yapılıyor. Ama tabloda ki öğrenci no, sınıf, öğretim yılı gibi alanlar form üzerinden sorguya kriter oluşturduğu için silmedim.
Şimdi tekrar kontrol ettim. Çalışıyor.
sorun sadece alt form yapmakta.
Arkadaşlar;
İlgilinize teşekkürler.
formda zaten tek bir sorgu var. bir tanede form. bu formdan sınıf ve sınav no seçilecek. form üzerine eklenecek olan alt formda veya liste kutusunda; seçilmiş olan kayıtlar listelenecek.
sorgunun çalışmasında hiç bir sorun yok.Sorgudan ne istiyorum ? seçili sınıf, seçili sınava ait bilgiler gelecek. Bu bilgiler 1. soru tek satır kaç doğru kaç yanlış kaç boş bunlar sayılı gelecek. Sorgu zaten bunu yapıyor.
formdan 8/C sınıfını ve 4. sınavı seçip sorguyu çalıştırırsanız sonucu göreceksiniz.
Benim yapamadığım bu form üzerinde sorgudan alt form oluşturmak.


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.787
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
29/03/2018,15:43
Çözüldü 
Birlikte kullanmaya çalıştınız TBLTEST ve TBLTESTAR tablolarının birbiriyle bağlantılı bir alanı yok. Tasarımınızda bunu halledin. Ayrıca formun sorgu kaynağında birbiriyle ilişki kurulmamış tabloları seçince her iki tablodaki alanların hepsi diğer alan sayısı kadar tekrarlanır. Bu da dummy veri oluşmasına neden olup aynı veriler yüzlerce kez tekrarlanır. Sizin durumunuz böyle. Benim önerim, ne yapmak istediğinizi anlatın da biz size yöntem önerelim. Siz 8/c sınıfından 4 nolu sınava girenlerin listesi mi almak istiyorsunuz, sınavdaki sorulara verilen cevapları mı? Ben onu bile anlayamadımImg-grin


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

herdogan

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
130
21/12/2008
Edirne
Ofis 2003
10/06/2016,21:25
Çözüldü 
Arkadaşlar;

Tablomuz : TBLTEST

SINAVNO
SORUNO
SINIF

DC=DOĞRU CEVAP
OC=Öğrencinin cevabı
SON=Cevabın değerlendirilmesi= doğru=D, boş= - , Yanlış = Y

Çapraz sorguda yaptığım şey; her soruyu bir sefer gösteriyor.
D sütunu ile Doğruları sayıyor
Y sütunu Yanlışları sayıyor
B sütunu Boş olanları sayıyor

1.Soruya kaç doğru, kaç yanlış, kaç boş cevap olduğu tek satırda gösteriliyor.

İstediğim şey bu bilgileri sınıf ve sınav seçip göstermek.
Bunu da sorgu olarak yaptım.
Form olarak yapmak istiyorum.
Formum TESTSORGU. Bu formumda sınıf ve sınav seçecek alanlar oluşturuldu.

Formu çalıştırıp 8C sınıfı ve 4. sıradaki sınavı seçip butonu tıkladığınızda açılan sonucu
Aynı form üzerinde göstermek istiyorum. İster alt form olsun ister liste kutusu olsun.

Örnekte ilgisiz bölümleri temizledim


Ek Dosyalar
.rar   Yeni Microsoft Office Access Uygulaması.rar(Dosya Boyutu: 83,67 KB / İndirme Sayısı: 23)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Tek Form Üzerinden Birden Fazla Form Açmak. m_demir 9 281 31/01/2018, 10:46 m_demir
Çözüldü Süzgeçlerden Seçilen Verilere Göre Otomatik Kod Oluşturma siyahca 5 238 16/01/2018, 17:24 siyahca
Çözüldü Sql İle İlişkili Combobox Oluşturma tsots 8 474 09/09/2017, 04:13 ozanakkaya
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 1.298 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan
Çözüldü Firma Cari Hesap Listesi Oluşturma Hk. ALTANs 2 391 09/06/2017, 12:16 ALTANs

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
 
 
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.