Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
08/01/2010 12:40
Konu Sahibi
scihansafak
Yorumlar
7
Okunma
2369
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

scihansafak

Üye
 35
 12
 3
 11/12/2009
0
 Ülke Dışı
 
 Ofis 2007
 03/02/2010,14:11
Selamlar,
Burdaki arkadaslarin da büyük katkisiyla ekteki databanki olusturdum. Ancak olusturdugum formda sorgulari calistirmak istedigimde yeni olusturulacak olan tablonun sanirim form tarafindan kullanildigini ve üzerinde degisiklik yapilamayacagini bildiren bir hata mesaji aliyorum.


Benim istedigim sadece formdaki güncelle(Aktualisieren) butonuna tiklandiginda tüm sorgularin kendiliginden calismasi ve formda guncellenmis datalarin direkt görülebilmesi. Bu konuda su ana kadar yaptiklarima göz atip önerisi olabilecek hatta mümkünse düzeltebilecek arkadaslar varsa mütesekkir kalirim. Oldukca vakit kaybettigim bir proje oldu bu yüzden burdaki ustalarimdan ricam ellerinden geldigince yardimci olmalari. Simdiden sagolun. Saglicakla


Ek Dosyalar
.zip   deneme3.zip(Dosya Boyutu: 178,07 KB / İndirme Sayısı: 11)
scihansafak, 11-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Sayın scihansafak;
Programınızı indirip göz gezdirdim. Almanca olduğu için açıkçası olayı kavrayamadım. Ama yine burda öğrendiğim kadarıyla cevap vereyim. Fakat yine de en doğru cevabı buradaki üstadlar verecektir.
1- Form içerisinden kodla sorgu çalıştırmayı ben şu şekilde yapıyorum:
DoCmd.OpenQuery "sorgu adı", acViewNormal
2- Bu kodu tuşun click olayına atarsanız , veya tüm sorgular için yazıp makroya atarsanız olur gibime geliyor.
3- Ondan sonrada listelerinizi güncellerseniz (me.listeadı.requery) isteğinizi karşılar.
Haddim olmayarak yazmaya çalıştım. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Saygılar, kolay gelsin.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

scihansafak

Üye
 35
 12
 3
 11/12/2009
0
 Ülke Dışı
 
 Ofis 2007
 03/02/2010,14:11
Burda Access le yapmaya calistigim verileri Excel den databank a aldiktan sonra sorgular yardimiyla yeni bir tabloya gecirip Form da da bu yeni tablolardaki önemli alanlari göstermek.

Öneriniz icin sagolun ancak hala ayni problemi veriyor. Formu kapatip sorgulari tiklayarak ayri ayri baslattigimda sorun olmuyor. Anlayamadim gitti kim kullaniyor bu yeni olusturulan tablolari Img-grin


scihansafak, 11-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
RA.... SO....
 51
 4.443
 127
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 Dün,13:06
scihansafak eklentinizi 2003 çevirip ekleyebilirmisiniz. Çoğunluk 2003 kullanıyor. Cevap alma şansınız artar. Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

scihansafak

Üye
 35
 12
 3
 11/12/2009
0
 Ülke Dışı
 
 Ofis 2007
 03/02/2010,14:11
Ne yazik ki 2003 formatinda, 2007 de olusturdugum forma ulasilamiyor bu yuzden koyamadim ancak benim sorum oldukca genel bir soru. Yapmam gereken sadece olusturmus oldugum sorgularin form daki butona tikladigimda tumunu calistirmak. Bunu da DoCmd.Open Query komutuyla yapmaya calistim. Ancak bu sorgularin olusturdugu tablolarin zaten kullanimda oldugu ve uzerlerinde islem yapilamayacagi hatasini aliyorum. Diger kaynaklardan arastirdigimda bu problemin Recordset komutu kapatilmadiginda alindigini gordum ama benim formumda boyle bir komut da yok.

Pazartesi gunu yanlis ya da dogru bu databank i mudurume teslim etmem gerekiyor bu nedenle yardimci olabilecek arkadaslarin ellerinden geldigince ilgi gostermelerini rica ediyorum. Herkese iyi haftasonlari ve tesekkurler


scihansafak, 11-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 39
 11.602
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:18
2003 olmadığı için probleminizi inceleyemedim

sorununuz çözüldümü sn scihansafak?


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İlişkisiz Tablo Ve Kayıt Kontrolü Sorunu bonur82 1 380 15/06/2017, 14:32
Son Yorum: ozanakkaya
Sad Sorgu Yardımıyla Tablo Alanlarından Yeni Satırlar Türetmek bubasa 2 1.354 26/10/2014, 19:19
Son Yorum: accessdelisi
  Tablo Oluşturma ve İlişkilendirme buyukbalkan 1 1.944 16/01/2014, 22:04
Son Yorum: ozanakkaya
  Tablo İlişkilendirme ve Sorgu ruffer54 1 1.395 23/04/2013, 17:01
Son Yorum: ozanakkaya
  başka veri tabanının tüm tablolarını kod ile bağlı tablo haline getirmek accessman 1 1.553 02/04/2013, 08:53
Son Yorum: accessman

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444