ÖNEMLİ

  • Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Üye olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
  • Eğer daha önceden üye olduysanız lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile Giriş yapınız.
 Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/01/2010 12:40
Konu Sahibi
scihansafak
Yorumlar
7
Okunma
2152
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy

scihansafak

Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
3
11/12/2009
0
Ülke Dışı
Ofis 2007
03/02/2010,14:11
Selamlar,
Burdaki arkadaslarin da büyük katkisiyla ekteki databanki olusturdum. Ancak olusturdugum formda sorgulari calistirmak istedigimde yeni olusturulacak olan tablonun sanirim form tarafindan kullanildigini ve üzerinde degisiklik yapilamayacagini bildiren bir hata mesaji aliyorum.


Benim istedigim sadece formdaki güncelle(Aktualisieren) butonuna tiklandiginda tüm sorgularin kendiliginden calismasi ve formda guncellenmis datalarin direkt görülebilmesi. Bu konuda su ana kadar yaptiklarima göz atip önerisi olabilecek hatta mümkünse düzeltebilecek arkadaslar varsa mütesekkir kalirim. Oldukca vakit kaybettigim bir proje oldu bu yüzden burdaki ustalarimdan ricam ellerinden geldigince yardimci olmalari. Simdiden sagolun. Saglicakla


Ek Dosyalar
.zip   deneme3.zip (Dosya Boyutu: 178,07 KB / İndirme Sayısı: 11)
scihansafak, 11-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Hayri16

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
08/09/2017,22:49
Sayın scihansafak;
Programınızı indirip göz gezdirdim. Almanca olduğu için açıkçası olayı kavrayamadım. Ama yine burda öğrendiğim kadarıyla cevap vereyim. Fakat yine de en doğru cevabı buradaki üstadlar verecektir.
1- Form içerisinden kodla sorgu çalıştırmayı ben şu şekilde yapıyorum:
DoCmd.OpenQuery "sorgu adı", acViewNormal
2- Bu kodu tuşun click olayına atarsanız , veya tüm sorgular için yazıp makroya atarsanız olur gibime geliyor.
3- Ondan sonrada listelerinizi güncellerseniz (me.listeadı.requery) isteğinizi karşılar.
Haddim olmayarak yazmaya çalıştım. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Saygılar, kolay gelsin.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

scihansafak

Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
3
11/12/2009
0
Ülke Dışı
Ofis 2007
03/02/2010,14:11
Burda Access le yapmaya calistigim verileri Excel den databank a aldiktan sonra sorgular yardimiyla yeni bir tabloya gecirip Form da da bu yeni tablolardaki önemli alanlari göstermek.

Öneriniz icin sagolun ancak hala ayni problemi veriyor. Formu kapatip sorgulari tiklayarak ayri ayri baslattigimda sorun olmuyor. Anlayamadim gitti kim kullaniyor bu yeni olusturulan tablolari Img-grin


scihansafak, 11-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

benremix

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.437
17/05/2009
365
Ankara
Şirket Sahibi
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,06:27
scihansafak eklentinizi 2003 çevirip ekleyebilirmisiniz. Çoğunluk 2003 kullanıyor. Cevap alma şansınız artar. Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla

scihansafak

Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
3
11/12/2009
0
Ülke Dışı
Ofis 2007
03/02/2010,14:11
Ne yazik ki 2003 formatinda, 2007 de olusturdugum forma ulasilamiyor bu yuzden koyamadim ancak benim sorum oldukca genel bir soru. Yapmam gereken sadece olusturmus oldugum sorgularin form daki butona tikladigimda tumunu calistirmak. Bunu da DoCmd.Open Query komutuyla yapmaya calistim. Ancak bu sorgularin olusturdugu tablolarin zaten kullanimda oldugu ve uzerlerinde islem yapilamayacagi hatasini aliyorum. Diger kaynaklardan arastirdigimda bu problemin Recordset komutu kapatilmadiginda alindigini gordum ama benim formumda boyle bir komut da yok.

Pazartesi gunu yanlis ya da dogru bu databank i mudurume teslim etmem gerekiyor bu nedenle yardimci olabilecek arkadaslarin ellerinden geldigince ilgi gostermelerini rica ediyorum. Herkese iyi haftasonlari ve tesekkurler


scihansafak, 11-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.951
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:40
2003 olmadığı için probleminizi inceleyemedim

sorununuz çözüldümü sn scihansafak?


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  İlişkisiz Tablo Ve Kayıt Kontrolü Sorunu bonur82 1 188 15/06/2017, 14:32 ozanakkaya
Sad Sorgu Yardımıyla Tablo Alanlarından Yeni Satırlar Türetmek bubasa 2 1.131 26/10/2014, 19:19 accessdelisi
  Tablo Oluşturma ve İlişkilendirme buyukbalkan 1 1.626 16/01/2014, 22:04 ozanakkaya
  Tablo İlişkilendirme ve Sorgu ruffer54 1 1.309 23/04/2013, 17:01 ozanakkaya
  başka veri tabanının tüm tablolarını kod ile bağlı tablo haline getirmek accessman 1 1.373 02/04/2013, 08:53 accessman
 
 

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.