yuvarlama
Tarih
18/11/2010 05:48
Konu Sahibi
kanlitoprak
Yorumlar
7
Okunma
2500
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kanlitoprak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
168
06/03/2009
10
Nevşehir
Ofis 2003
06/01/2014,02:15
Çözüldü 
sorum ek te dir personel formuna girerseniz görürsünüz şimdiden teşekkür
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.431
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,21:35
Çözüldü 
Sn kanlıtoprak o linkte bir sürü kod var. Siz hangisini soruyosunuz. Ayrıca ne yapmasını istiyorsunuz.
Saygılar
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


kanlitoprak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
168
06/03/2009
10
Nevşehir
Ofis 2003
06/01/2014,02:15
Çözüldü 
yukarıda yazdım hocam
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.431
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,21:35
Çözüldü 
Sn kanlıtoprak siz olarak şunu belirtmeniz lazım yuvarlamayı nasıl istiyorsunuz.

Altformda Tutarı 1, tutar, genel toplam alanlarının biçimini standart seçip,
ondalık sayısını 2, 1 , 0 dan istediğinizi seçerseniz size yuvarlanmış olarak görünür. Fakat değeri değişmez işlem yaparken küsurları da dikkate alır. Küsurları dikkate almasın derseniz;
Aşağı veya yukarı yuvarlama yada 5'ten yukarı olacak diye belirtirseniz iyi olacak. (, den sonra kaç basamak istiyorsunuz). Ayrıca bunun için örneğe gerek yok kaldırdım. Örneğiniz bayağı bir büyüktü.
Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


kanlitoprak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
168
06/03/2009
10
Nevşehir
Ofis 2003
06/01/2014,02:15
Çözüldü 
ben toplamları 25,56 250,98 vs şeklinde olmasını istiyorum yani virgülden sonra 2 basamak yeterli benim için
daha önce yapmış olduğum bir programda uzun tam sayı-standart -otomatik yazdığıma istediğim gibi olmuştu bunda olmuyor cıldırmak üzereyim
Cevapla


okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sn Benremix in dediği gibi bu konuyu formatlama yöntemiyle
görsel olarak halledebilirsiniz ama arka planda gerçek değerini
saklar, Bu minik değerler toplamlara yansır.

=Yuvarlak([sayı];1) virgülden sonra bir haneye yuvarlar
=Yuvarlak([fiyat]*[sipadet];2) virgülden sonra 2 haneye yuvarlar vs

Selamlar
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Yuvarlama Hakkında notrino 5 470 07/03/2016, 11:04 notrino
Çözüldü Ondalık Sayıyı Yuvarlama ugur1208 5 927 08/03/2015, 17:57 ugur1208
Çözüldü İfadede Tanımlanmamış Yuvarlama İşlemi Hatası ekselanss 11 2.621 07/05/2011, 14:46 ekselanss
Çözüldü Yuvarlama mk70 4 1.747 26/03/2011, 12:57 mk70
Çözüldü Sayıları yuvarlama iterlemez 3 3.076 22/02/2011, 05:05 iterlemez


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya