Web sayfalarında Veri Tabanından resimlerimizi nasıl görüntileyebliriz
Tarih
22/11/2010 14:03
Konu Sahibi
zekicin
Yorumlar
4
Okunma
1399
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



zekicin
Üye
Kullanici Avatari
Üye
1
1
22/11/2010
0
Zonguldak
Ofis 2003
23/11/2010,02:23
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sevgili Arkafaşlarım Dreamweaver ile bir ASP web sayfası oluştuduğumu varsayalım. bir de Veri Tabanı oluşturdum ve bağlatılarını yaptığımı varsayalım.

Sorunum Şu arkadaşlarım. Oluşturdumuz bu web sayfalarında Veri Tabanından
resimlerimizi nasıl görüntileyebliriz ? Örneğin bir haber sayfamiz var ve bir de Haber Veri Tabanı da yaptık diyelim; haberID, haber_baslik, haber_resim gibi bir Veri Tabanı yaptık. Veri tabanındaki "haber_resim" bölümüne resimlerimizi nasıl koyabilirim ve veb sayfası bağlantısını nasıl yapabilirim ? Lütfen yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. kac gündür araştırıyorum bu bölümle ilgili
pek fazla kaynağa rastlamadım. her kese iyi çalışmalar
Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,19:46
Çözüldü 
Sn Zekicin forumumuza hoşgeldiniz. Lütfen Site Kurallarını okuyalım ve uygulayalım.
Lütfen, konu başlığınızı sorunuzla ilgili olacak şekilde düzenleyiniz. Mutlaka yardım eden olacaktır.
Saygılar
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla

chopper07
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E....
1.798
29/01/2008
365
Aydın
Ofis 2003
03/01/2017,10:40
Çözüldü 
Sponsor Reklam
veritabanı bağlantını, tablo bağlantını yaptığını varsayıyorum,

bağlantı adını da rs olarak kabul ediyorum. tabi sonrasında detay sayfanda ilk sayfadan gelen "id" yi aldıracaksın. ve dreamweaver da resim ekleme bölümüne alttaki kodu ekliyeceksin.

<%=rs("haber_resim")%>
™Hiç Birimiz, Hepimiz Kadar Akıllı Olamayız...®

resim
resim
resim
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,15:40
Çözüldü 
Lütfen örnek uygulamanızı ve resmin bulunduğu linki ekleyiniz.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.020
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
11/01/2017,17:51
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Resimleri veritabanınızda tutmayacaksınız zaten. Siteniz içinde bir klasör açacaksınız ve resimleri burada depolayacaksınız. Veritabanınıza bu resimlerin adını ve adresini kaydedeceksiniz. ASP ile web sitesinde resim göstermeniz gereken yerde resimin adresini ve adını okuttuktan sonra :

Alıntı:resim_degiskeni = VT dan gelen bilgi
< img src="<% resim_degiskeni %>">

şeklinde göstereceksiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Accesste parmak izi cihazı senkronize shift programı nasıl oluşturulur ? mugursan 11 394 13/01/2017, 19:50 mugursan
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 374 10/12/2016, 00:08 mbo69221088
  Access Formda Tümünü Seç Özelliği Nasıl Eklenir? mehami 5 261 16/11/2016, 21:35 mehami
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 239 15/11/2016, 12:08 ask200075
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 297 14/11/2016, 18:43 mehami


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya