Tarih Aralığına Göre Rapor Alma
Tarih
10/11/2009 00:10
Konu Sahibi
meraklısıyım
Yorumlar
9
Okunma
3395
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 4/5 - 1 oy



meraklısıyım
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
1
03/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
30/12/2011,21:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayin Hocam, ben accessi yeni yeni kullaniyorum. Sitenizden de oldukca fazla yararlaniyorum. Benim raporlama ile ilgili bir sorum olacak. Ekteki bir rapor takip programi yaptim. Eminim ki cevabı çok basittir ama bilmeyince nafile.

Veri girislerini yaptigim formun altinda raporlama secenekleri de var. Buraya tiklayinca rapor basliklarindaki gibi siralama yapmak istiyorum. Siralamalar buyukten kucuge olmali ve sectigim tarih araligini kapsamali. "En cok rapor veren doktor" ile "Personeli en sık rapor alan kurum" raporlarini istedigim tarih araligina göre aliyorum ama buyukten kucuge siralayamiyorum. "En cok rapor alan personel" kisminin ise icinden cikamadim.

Vereceginiz bilgiler icin simdiden tesekkur ederim.


Ek Dosyalar
.rar   rapor_takip_programi.rar (Dosya Boyutu: 199,35 KB / İndirme Sayısı: 61)
ÇÖZÜME KATKISI OLMAYANLAR SORUNUN PARÇASI OLURLAR...
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.184
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:49
Çözüldü 
Bahsettiğiniz sıralama "RAPOR_TARIHI" alanına göre mi yapılacak ?
Cevapla

meraklısıyım
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
1
03/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
30/12/2011,21:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Evet hocam. Sizin de gördüğünüz gibi toplam 3 rapor var. Birinci raporda verilen tarih araliğinda en çok rapor veren doktorlar, rapor verme sayılarına göre (kaç kez rapor vermişlerse) büyükten kücüğe sıralanmalı. 2. raporda en cok rapor alan personel, verilen tarih aralığında aldığı rapor sayısına göre (kez, defa) büyükten küçüğe doğru sıralanmalı ve 3. raporda ise verilen tarih aralığında personeli en sık rapor alan kurum rapor alan personel sayısına göre büyükten küçüğe doğru sıralanmalı.

Vakit ayirip ilgilendiginiz icin cok tesekkurler.
ÇÖZÜME KATKISI OLMAYANLAR SORUNUN PARÇASI OLURLAR...
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
13/01/2017,16:37
Çözüldü 
Toplama işlemini rapor yerine sorguda yaparsanız,
raporda rahatlıkla sıralayabilirsiniz.

Örnek ektedir.


Ayrıca formda sıralama yapmak için, sizin formunuza da çok uygun olan
ekteki örneği inceleyebilirsiniz.


Örnek dosya BilgiTeknoloji.net sitesinden alıntıdır.
BilgiTeknoloji.net 


Ek Dosyalar
.rar   Rapor_Takip_Seruz.rar (Dosya Boyutu: 163,61 KB / İndirme Sayısı: 95)
.zip   access12ornek_db1mdb.zip (Dosya Boyutu: 91,75 KB / İndirme Sayısı: 68)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

meraklısıyım
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
1
03/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
30/12/2011,21:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Çok teşekkür ederim hocam, Allah ne muradınız varsa versin.
Hocam, programi biraz inceledikten sonra, "en cok rapor alan personel" raporunda aynı ismi taşıyan fakat kurumları farklı olan kişilerin tek kuruma aitmiş gibi gösterildiğini gördüm. Mesela Veli Ünlü isimli personel hem emniyette, hem jandarmada hem de kadastro müdürlüğünde var. Rapor kısmında aynı ismi tek kurumun personeli gibi görüyoruz. Acaba isimleri aynı olsa da bu personel rapor sayısına göre kurumlarına ayrıştırılamaz mı?
ÇÖZÜME KATKISI OLMAYANLAR SORUNUN PARÇASI OLURLAR...
Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
17/01/2017,20:35
Çözüldü 
Sn Seruz hocam verdiğiniz link ve örnek için teşekkürler. Saygılar.
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 248 16/01/2017, 16:35 hknct
  access iki tarih arası verileri datetimepicker vasıtasıyla çağırma usescrt 9 167 15/01/2017, 12:43 usescrt
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 188 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
  Listbox tarihe göre sıralatma mustim1547 5 211 12/01/2017, 16:49 mustim1547
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 148 12/01/2017, 12:58 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya