Tablodaki tüm makine kodlarını okutup ,matematiksel işlem yaptırmak
Tarih
02/07/2009 22:26
Konu Sahibi
makarax
Yorumlar
4
Okunma
1434
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



makarax
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
76
10/06/2009
Bursa
Ofis XP
16/01/2014,13:21
Çözüldü 
Üstatlar merhaba, ekteki örnekteki "MAKINAKODLARI" tablosundaki tüm makinakodlarını okutup onlarla ekteki "Form2"formunda matematiksel işlem yaptırıp listboxa yazdırmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.


Ek Dosyalar
.rar   ornek.rar (Dosya Boyutu: 17,5 KB / İndirme Sayısı: 5)
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:10
Çözüldü 
Tam olarak ne yapmak istediğinizi bilmediğim için biraz saçma bir çalışma oldu ama, siz hatayı söylerseniz düzeltirim. Ben şöyle anladım:

1- Makine kodları tablosundaki kodlara Tablo1 deki kayıt sayısının +20 kadarını ekledim.
Mesela 1 nolu makine kodu=100, tablo1 deki kayıt sayısı 18, ikisini yoplayınca 118. Bu değere +2o ekleyince 138 olur. Bu değeri de 1440'a bölünce 0,0958333333333333 değeri çıkar. Bunu ne yapacaksınız bilmiyorum ama böyle oluyor. Bence bir hata var, hesabın neresi hatalı söylerseniz düzeltelimImg-grin))

Bu arada sorguda değer 0,095....E olarak çıkarken listbox'da 9,5....E gibi çıkıyor. Sanırım orada da bir hata var. Neyse onu da o zaman halledelim.


Ek Dosyalar
.rar   ornek_demiral.rar (Dosya Boyutu: 28,67 KB / İndirme Sayısı: 7)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


makarax
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
76
10/06/2009
Bursa
Ofis XP
16/01/2014,13:21
Çözüldü 
hocam, (kayıt sayısı=18) i değil. 100 nolu makineye ait toplam arıza sayısını kullanmak istiyorum. yani 100nolu makine toplam 5 kere arıza yaptı ise. 1440\(5+1) olacak. Ve sizin yaptığınız gibi bütün kodları listboxta sıralayacak.Fakat sıralama işinide değere göre büyükten küçüğe istiyorum Img-cray biraz sacma maalesef böyle bir formül var elimde..
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.431
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
02/12/2016,21:35
Çözüldü 
Sn Mehmet hocam affınıza sığınarak örneğinizi Sn Makarax' ın istediğini düşündüğüm şekilde değiştirdim. Saygılar...
örneği eklemeyi unutmuşum


Ek Dosyalar
.rar   ornek_demiral.rar (Dosya Boyutu: 28,57 KB / İndirme Sayısı: 13)
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.732
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,02:10
Çözüldü 
Valla ben yatmıştım artıkImg-grin)) Sonuçta formül doğru olsun da, kalıp hazır zaten.. Elinize sağlık..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloda ileriki hesaplamalar için kullanılmak üzere seçim yaptırmak nightashes 6 117 02/12/2016, 20:52 atoz112
  Liste kutusu işlem yapma ekleme silme de sorun nightashes 7 94 29/11/2016, 20:24 nightashes
  Bir tablodaki veri toplamını başka tabloya yazdırma shalala 8 194 15/11/2016, 00:59 shalala
  Kritere göre sırayla işlem alma. orderyazbim 2 125 06/11/2016, 22:30 orderyazbim
  If Koşulla göre işlem yapması gitarist34 6 260 19/10/2016, 13:12 gitarist34


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya