raporda filtreleme
Tarih
16/01/2010 01:30
Konu Sahibi
leydies81
Yorumlar
17
Okunma
3760
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



leydies81
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
160
12/12/2009
0
Eskişehir
Ofis 2010
17/08/2012,11:49
Çözüldü 
merhaba arkadaşlar örnekleri inceliyordumda aklıma birşey geldi. uğraştım ama olmadı. sanırım biraz acemi olmamdan kaynaklanıyor Img-grin ıtemselection isimli bir veritabanı örneği var sitede bu programda rapordan önce süzme yapılıyor ancak kullancının girmiş olduğu kayıtlarda yapılıyor. peki bu örnekte aynı zamanda kullanıcı alanların hangileri olacağınıda seçebilmesi için ne yapmalıyız. yani nasıl sorguda bulunan kayıtlarda süzme yapıyorsa aynı şekilde sorguda bulunan alanlardan da süzme yapabilirmi? hocalarım umarım merakımı giderirler. örneği yinede ekleyeyim eğerki gerekli değilse uyarın hemen sileyim ki web sitesini yavaşlatmayalım gereksiz alanla Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   ItemSelection.rar (Dosya Boyutu: 18,31 KB / İndirme Sayısı: 50)
leydies81, 12-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.733
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,21:33
Çözüldü 
Byn Leydies81, sorunuzu tam olarak anlayamadım. Ancak örneğe baktım. Benim tavsiyem aşağıdaki örneğin 2.Mesajında Puletin hocanın bir eklentisi var. Onu indirerek inceleyin.. Hala sorunuza cevap alamazsanız. Tekrar haber verin. Saygılarımla

http://www.accesstr.net/showthread.php?tid=3542
Cevapla


leydies81
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
160
12/12/2009
0
Eskişehir
Ofis 2010
17/08/2012,11:49
Çözüldü 
teşekkür ederim. ancak istediğim şu (incelediğim örnek ingilizce olduğu için türkçe kelimeler kullanarak anlatmaya çalışayım.) mesela raporda ad, soyad, telefon no,... gibi bilgiler olsun ve bunlara bilgiler girilmiş olsun. ahmet, mehmet,ayşe,fatma gibi. eklediğim örnekte rapor alırken ahmet,mehmet,ayşe,fatma gibi kayıtlar süzülerek rapor alınabiliyor. sorum şuydu; ad, soyad, telefon no,... gibi alan isimlerinden seçim yaparak (örneğin sadece ad ve telefonları listesin ama adı ahmet ve mehmet olanları da, diğerlerini listelemesin) raporlama yapsın. umarım daha anlaşılır olmuştur. yine olmadıysa eğer eklediğim örnek üzrinden anlatayım birde
leydies81, 12-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
sn.leydies81
daha önceden eklediğim şu örnekleri imcelersen problemin çözülür zannedersem

http://www.accesstr.net/konu-coklu-suzme...t=s%c3%bcz

bu örneklerde listelerden çoklu süzme yapılıp yapılan seçimlere göre rapor alınabiliyor
@benbendedeilem
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,21:30
Çözüldü 
Sn leydies81 daha önce bu soru sorulmuştu. Aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz. Saygılar...

http://www.accesstr.net/konu-sadece-kull...ight=Rapor
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


leydies81
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
160
12/12/2009
0
Eskişehir
Ofis 2010
17/08/2012,11:49
Çözüldü 
benremix bey dikkat ederseniz benim eklediğim örneğin linkini vermişsiniz. sanırım yardımcı olmak adına sorumu okumamışsınız. konuyu açarken yazdığım mesaja eklediğim örneğe bakarsanız sevinirim. bende zaten örnke uygulamaları incelerken sizin önerdiğiniz örneği gördüm ve inceledim. örnkete sadece verilerde süzme yapıldığını ve uğraştığım halde bu örneğe süzme işlemi için ekstra olarak alan isimlerini ekleyemediğimi belirttim. sadece öğrenmek amaçlı olarak bunun nasıl yapılabileceği hakkında bilgi istemiştim. merak etmeyin örnekleri incelemeden boş sorular sorucak değilim.
biraz daa açıklayıcı olayım isterseniz hocalarım anlatmak istediğim şu ekldeğim örnek gerçekten çok hoşuma gitti. rapor sihirbazına benziyor. rapor sihirbazında biz hangi alanların raporda olmasını istediğimize karar veriyoruz ancak bu örnekte veritabanında bulunan bilgiler içinde süzme yapılıyor. (gerçekten çok güzel hazırlanmış) peki aynı yöntemle raporda bulunacak alan isimlerine kullanıcın karar vermesini sağlamak için ne yapılmalı. yani liste kutusuna bakılığında kullanıcın giridği veriler görülüyorya bunun yerine aynı rapor sihirbazında olduğu gibi alan isimlerini (vendor key, vendor name,state) yazılsa. böylelikle kullanıcı raporda sadece vendor key ve state alanlarına ait bilgileri görse. işte bunu merak ettim ben. uğraştım ama olmadı Img-grin halada uğraşıyorum. (bu öğrenme hırsı iyi mi kötü mü anlayamadım)
leydies81, 12-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 256 03/12/2016, 00:13 m_demir
  access raporda guruplandır ve say işlevi yapma murat dikme 2 95 22/11/2016, 01:55 murat dikme
Sad Dinamik arama yapma. Filtreleme zamani hata.. Tale Talibov 11 426 20/11/2016, 18:25 Tale Talibov
  Raporda yılı gösterme ertans 5 134 17/11/2016, 12:11 ertans
Çözüldü Birden fazla seçime göre filtreleme temre 5 161 14/11/2016, 22:34 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya