Öğrenci puanına göre sıra numarası
Tarih
15/04/2010 14:13
Konu Sahibi
seseyna
Yorumlar
21
Okunma
4346
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



seseyna
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
3
15/09/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
07/03/2012,20:08
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar. Benim dünya için ufak ama kendim için büyük bir sorunum var. Umarım yardım edebilirsiniz.
Kısaca programı anlatayım sonra soruya geçeyim. Kısa ve öz değişle Öğrenci otomasyon programı diyebiliriz. Bir eğitim kurumundaki öğrencilerin kayıt bilgilerini tutmak raporlar ve listeler almak için kullanıyorum. Bir süre önce deneme sınavlarının sonuçlarınıda eklemem gerekti. Sınavlardaki hesaplamaları ve gerekli işlevlerin hepsini yaptım. Tek takıldığım nokta sınavlarda en yüksen puanı alan öğrenciye 1 sonrakine 2 sonrakine 3 diye sıra numarası verdirmek. Şimdi diyeceksiniz formu okumadın mı bin kere anlatıldı. Ekteki örneği indirip açarsanız, orada göreceğiniz üzere öğrenci bilgileri ile öğrencilerin sınav bilgileri ayrı tablolarda ve sınav bilgileri üstündeki hesaplamaları bir sorgu üzerinde gerçekleştiriliyor. ve bu sorgu üzerinde bütün sınıflar ve bütün denemeler bulunuyor. Su sorgu üzerinde mesela :
1. deneme 5. sınıf en yüksek puanı alan öğrenciye 1 sonrakilere 2, 3, 4 ....
2. deneme 5. sınıf en yüksek puanı alan öğrenciye 1 sonrakilere 2, 3, 4 ....
1. deneme 7. sınıf en yüksek puanı alan öğrenciye 1 sonrakilere 2, 3, 4 ....
vs. vs.
gibi deneme ve sınıfa göre ayrı ayrı, puana göre sıra numarası verdirebilirmiyim. Yada böyle birşey yapılabilirmi. En azından yapılıp yapılamayacağını öğrensem ona göre çabalayayım günlerdir uğreşıp hiçbirşey yapamadım çünkü.

Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   Öğrenci-Otomasyon2.rar (Dosya Boyutu: 41,64 KB / İndirme Sayısı: 33)
seseyna, 15-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


jon206
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
2
04/11/2008
0
Ankara
Ofis 2007
06/11/2015,15:33
Çözüldü 
sorgu da en yüksek sıra numarasına göre sıralatıp
raporlar kısmında bir metin kususu ekleyip denetim kaynağına =1 deyiniz, aynı yerde geçerli toplam da tümü üzerinde işaretleyiniz..

çalışırdığınzada 1 den başlayarak rapor verir..
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Örneğinizi henüz açmadım ama siz bu sıralı listeyi formda mı raporda mı görmek istiyorsunuz?

Raporda bu işlem, sınav ve sınıf bazında gruplama yaparak kolayca yapılabilir.
Formda ise sorgu içinde DCount() kullanıp kriter olarak sınav ve sınıf eklenerek yapılabilir.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


seseyna
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
3
15/09/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
07/03/2012,20:08
Çözüldü 
çok afedersiniz bu sıralamıyı nerede yapmak istediğimi söylemeyi unutmuşum

Bu sıralamayı sorguda yapmak istiyorum. Raporda ya da formda sınıf ve denemeler halinde gruplandırarak sıralama yaptırabileceğimi biliyorum. Ama rapor ya da formdaki sıralamalar işime yaramıyor. Çünkü sorgudan Excele döküm alıyor ve o dökümü kurumun sitesine entegre bir şekilde kullanıyorum. O yüzden "Yp-Deneme sorgusu" üzerinde yapmam gerekiyor sıralamayı.
seseyna, 15-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Bugün,09:18
Çözüldü 
Sn sesayna örneğinizi 2003 olarak eklerseniz daha fazla yardım alma şansınız olur. Çoğumuz 2003 kullanıyoruz.Saygılar.
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


seseyna
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
3
15/09/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
07/03/2012,20:08
Çözüldü 
Sayın benremix tavsiyenize uyarak 2003 formatında dönüşüm yaptım ama program içinde kullandığım bileşenler 2003 formatını desteklemediği için formları, rapor ve makroları kaldırmak zorunda kaldım. Hatta kalabalık yaratmaması için sorgularında büyük bir kısmını kaldırdım. Çözüm yolunu araştırdıkça umutlarım tükenmeye başladı diyebilirim. Aslında sorunu çözmek için sor içindeki verileri kategorilere ayırarak sıra numarası verdirip tekrar bunları bir başka sorguda birleştirmeyi düşündüm. Lol ama 40 ın üzerinde sorgu yaratmam gerektiğini anlayınca bu saçma düşünceden vazgeçtim. Umarm sorunuma bir çözümünüz vardır.
seseyna, 15-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 263 03/12/2016, 00:13 m_demir
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 330 30/11/2016, 12:01 donepezil
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 89 29/11/2016, 21:39 maras321
  Tabloda Telefon numarası yoksa eklesin. 53rize 4 84 29/11/2016, 11:30 53rize
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 84 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya