Maksimum değer ve tarih aralığı toplamı
Tarih
23/10/2009 18:11
Konu Sahibi
zzr1256
Yorumlar
13
Okunma
3730
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



zzr1256
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
4
16/10/2009
0
Afyonkarahisar
Ofis 2003
26/12/2011,02:28
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Excelde hazırladığım userform ile accessteki veri tabanına veri kayıt edebiliyorum ama Access veri tabanından exceldeki userforma seçtiğim diğer kriterlerle birlikte maksimim satış değerinin gelmesini istiyorum. Ayrıca diğer bir userform ile de belirlediğim iki tarih arasındaki kayıtları listbox da görebilmek istiyorum. Örnek dosyayı ekledim, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


Ek Dosyalar
.zip   maksimum.zip (Dosya Boyutu: 31,8 KB / İndirme Sayısı: 9)
zzr1256, 16-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
29/12/2016,10:44
Çözüldü 
Snzzr1256;
Madem kayıtları accesste tutuyorsunuz, userformlarınızı da accesste oluşturun. Çok daha basit olacaktır diye düşünüyorum. Img-grin
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

zzr1256
Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
4
16/10/2009
0
Afyonkarahisar
Ofis 2003
26/12/2011,02:28
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Kullanmakta olduğum mevcut bir Excel programı var ancak veri tabanınındaki kayıtların artmasıyla yavaşlama meydana geliyor. Ayrıca veri tabanının Access gibi ayrıca kayıt gerektirmeyen farklı bir dosyada olmasıyla ağdan farklı bilgisayarlardan aynı anda çalışma imkanı da sağlamak istiyorum. Hazırladığım örnekteki basit bilgilere ulaşabilirsem bunun uygulanabilir olup olmadığını test etme şansım olacak. Yardımcı olursanız memnun olurum.
zzr1256, 16-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
Merhaba.
Sayın zzr1256, istediğiniz kodları sizin için silbaştan hazırladım.
Yalnız size bazı tavsiyelerim olacak.
Gerek tablo ve ya aldlarında, gerekse kod yazarken değişken tanımlamalarda türkçe karakter kullanmaktan kaçının.
Sizin bilgisayarınızda çalışan kodlar türkçe kurulu olmayan başka bilgisayarda çalışmadan hata verir.
Ekteki rar dosyasını bilgisayarınızda herhangi bir yere çıkartın ve şu anda olduğu gibi her 2 dosyanın ayni klasörde olmasına dikkat edin ki kodlar doğru çalışsın.
Bakın bakalım istediğiniz gibi olmuş mu.

İlave: Belirtmeyi unutmuşum.
Access dosyasına ADO yöntemiyle bağlandığım için kodların çalışması için Microsoft ActiveX Data Objects 2.x Library referansı gerekli. Burada 2.x bilgisayarnızda kullandığınız Office versiyona göre değişir 2.8, 2.7 v.s olabilir.
Bu işlem için Alt+F11 tıklayın ve VBE sayfasına geçin.
Açılan VBE ekranında Tools=>References ve üstte belrttiğim referamsı seçin ve OK deyip kapatın.
resim


Ek Dosyalar
.rar   Maytas_Maksimum.rar (Dosya Boyutu: 35,38 KB / İndirme Sayısı: 20)
Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Bugün,20:35
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn Maytas katkı ve paylaşımlarınız için teşeşkkürler.excel de userform kullanmadığım bilmiyorum. Form1, form2, form3 nerede nasıl ulaşırım değişiklik yapmak istersek.. Saygılar....
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla

maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
(25/10/2009, 05:26)benremix Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn Maytas katkı ve paylaşımlarınız için teşeşkkürler.excel de userform kullanmadığım bilmiyorum. Form1, form2, form3 nerede nasıl ulaşırım değişiklik yapmak istersek.. Saygılar....

Çalışma sayfasındayken Alt+F11 basın ve VBE sayfasına geçin.
Sol üstte VBAProject penceresinde bunları görebilirsin.
Kodları görebilmek için üzerine çift tıklayın.
Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  A hücresindeki değer B hücresindeki değerden küçükse c hücresine bu formülü uygula simendifer 3 193 28/11/2016, 14:51 simendifer
  x-y dağılım grafiğinde maksimum değeri bulma mmert06 6 326 10/11/2016, 19:24 mmert06
  etopla veya indis ile değer toplama ugur1208 3 281 12/07/2016, 13:40 atoz112
  İki Tarih arası ödeme tarihini ödeme tutarının yanına yazdırma ercansahiner 5 1.077 10/07/2016, 15:02 atoz112
  Excel boş değer varsa D1 boş bırak nemesisdream 9 411 18/06/2016, 16:39 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya