kullanıcı adı ,tarih , saat geldiğinde dosya çalıştırmak
Tarih
30/11/2012 01:30
Konu Sahibi
karabattak
Yorumlar
3
Okunma
1549
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



karabattak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
32
28/12/2009
0
Batman
Ofis 2003
12/12/2016,17:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba

Ekli dosyamda "ozanakkaya" üstadın yardımlarıyla pc kullanıcı adı(username) kontrolü ile T_MOLA tablosundaki mola saatleri geldiğinde dosya açılması işlemini yapabildim.

Yapmak istediğim bunu biraz daha geliştirip tarih ilavesi yapmak istiyorum.
T_MOLA tablosu içinde "kimlik" , "kullanici" , "mola1" , "yemek" , "mola2" , "mola3" , "tarih" sütunları var.
örneğin "30.11.2012" tarihinde pc kullanıcı adım "admin" olarak girdiğimde o güne ait mola1 mola2 vs .vs toplam 4 adet zaman dilimi geldiğinde bir dosya çalıştırmak için tarih kontrolünü bu kodlara nasıl ekleyebiliriz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
Private Sub Form_Load()
Me.username = fOSUserName()
Call Kriter
End Sub

Private Sub Form_Timer()
Me.Metin9.Requery

Call Kriter
End Sub

Sub Kriter()

Dim u1, u2, u3, u4 As Integer
Dim hwnd
Dim StartDoc

    hwnd = apiFindWindow("OPUSAPP", "0")

        u1 = DLookup("[mola1]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
        u2 = DLookup("[yemek]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
        u3 = DLookup("[mola2]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
        u4 = DLookup("[mola3]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")


    If u1 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari1.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If
    
    If u2 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari2.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If
    
    If u3 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari3.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If
    
    If u4 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari4.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If


End Sub


cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.



Ek Dosyalar
.rar   örnek -.rar (Dosya Boyutu: 23,55 KB / İndirme Sayısı: 16)
karabattak, 28-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,22:29
Çözüldü 

Visual Basic Code
u1 = DLookup("[mola1]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
u2 = DLookup("[yemek]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
u3 = DLookup("[mola2]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
u4 = DLookup("[mola3]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")


Bu kodları aşağıdakilerle değiştir.


Visual Basic Code
u1 = DLookup("[mola1]", "T_MOLA", "[kullanici] = '" & Me.username & "' And [Tarih]=" & "#" & Format(Date, "mm dd yyyy") & "#")
u2 = DLookup("[yemek]", "T_MOLA", "[kullanici] = '" & Me.username & "' And [Tarih]=" & "#" & Format(Date, "mm dd yyyy") & "#")
u3 = DLookup("[mola2]", "T_MOLA", "[kullanici] = '" & Me.username & "' And [Tarih]=" & "#" & Format(Date, "mm dd yyyy") & "#")
u4 = DLookup("[mola3]", "T_MOLA", "[kullanici] = '" & Me.username & "' And [Tarih]=" & "#" & Format(Date, "mm dd yyyy") & "#")


Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
17/01/2017,20:35
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn karabattak lütfen geri bildirimde bulununuz.

Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla

karabattak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
32
28/12/2009
0
Batman
Ofis 2003
12/12/2016,17:41
Çözüldü 
(19/12/2012, 06:35)benremix Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn karabattak lütfen geri bildirimde bulununuz.

Saygılar...


kusuruma bakmayın cevap yazmayı unutmuşum.
teşekkür ederim. istediğim gibi çalışmaktadır.
saygılarımla.
karabattak, 28-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  access iki tarih arası verileri datetimepicker vasıtasıyla çağırma usescrt 9 175 15/01/2017, 12:43 usescrt
  saat ücreti hesaplama dsmelbistan 5 185 12/01/2017, 13:01 atoz112
  E-Okul sistemindeki linke kullanıcı girişi sağlamak idrisy 8 250 11/01/2017, 17:44 idrisy
  ekleme sorgusunu istenilen sayıda çalıştırmak hbal09 12 348 06/01/2017, 15:37 atoz112
  Açılır pencereden forum açtırmaya kullanıcı yetkisi kısıtlama getirmek okumas 18 364 29/12/2016, 11:43 okumas


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya