Güncellenecek alan içindeki tırnak işareti sorunu hakkında.
Tarih
08/04/2014 00:38
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
5
Okunma
1148
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
27/11/2016,01:40
Çözüldü 
Merhaba;
Ekli örnekte Table1 tablosundaki 9 numaralı ID'ye sahip kaydın CV alanını (veri türü memo olarak kalmalı) form üzerinden güncellemek istiyorum. Text0 metin kutusuna 9 ve Text2 metin kutusuna düz yazı yazıp butonu tıkladığımda güncelleme yapıyor. Fakat, Text2 metin kutusuna içinde tırnak işareti olan bir yazı yazdığımda sorgu hata veriyor. Ben içinde tırnak işareti de olsa yazıldığı şekilde güncelleme yapabilmeyi istiyorum.
Güncelleme sorgusunun bu hatayı vermemesini nasıl sağlayabiliriz.
Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   DENEME.rar (Dosya Boyutu: 43,42 KB / İndirme Sayısı: 5)
Cevapla


atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
4.328
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Bugün,00:23
Çözüldü 
sayın direnist,

talebinize dair uygulama ek'te mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

iyi çalışmalar,
saygılar.


Ek Dosyalar
.rar   DenemeATOZ.rar (Dosya Boyutu: 23,05 KB / İndirme Sayısı: 8)
Herkes,kendisinin AR-GEcisidir...
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
27/11/2016,01:40
Çözüldü 
Merhaba Sn.Atoz112;
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Üç tırnak kullanmayı denedim bende ama bu seferde güncellenecek yazı içinde normal çift tırnak kullanıldığında hata veriyor.
Bunu nasıl engelleyebiliriz. Yani yazı içinde istediğimiz kadar tek tırnak yada çift tırnak işaretini kullandırabilmeyi ve hata aldırmamayı nasıl sağlarız.
Teşekkürler.
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.431
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,21:35
Çözüldü 
Son durum nedir?

Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.011
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:21
Çözüldü 
Aradan uzun süre geçmiş,

butonun tıklandığında olayına aşağıdaki kod yazıldığında çalışır.

Visual Basic Code
CurrentDb.Execute "UPDATE Table1 SET Table1.CV =""" & Replace(Me.Text2, Chr(34), Chr(34) & Chr(34)) & """WHERE Table1.ID=" & Me.Text0

Me.Table1_altformu.Requery

Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
27/11/2016,01:40
Çözüldü 
Teşekkür ederim Ozan Hocam.
Sorunum çözülmüştür.
Saygılar.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Personel İzin Takip Prog. Hakkında ? captain_10 4 213 28/11/2016, 14:28 atoz112
  Güncelleştirme Sorgusu Çalıştırınca Kayıt Kilit Hatası Hakkında shalala 2 51 23/11/2016, 00:39 shalala
  Formdaki bir alan göre alt formda alanları gizleme enderya 2 80 20/11/2016, 19:34 ozanakkaya
  Sorguda yürüyen bakiye sorunu. Mecnun24 21 424 14/11/2016, 08:48 ates2014
  Pencere Gizleme Hakkında Serkan Çevik 3 102 09/11/2016, 22:43 Serkan Çevik


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya