filtrelemede "tümü" seçeneği
Tarih
17/12/2009 18:12
Konu Sahibi
mustafa_atr
Yorumlar
13
Okunma
3238
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



mustafa_atr
CafeINTeaCam
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
393
15/12/2009
38
Ankara
-
31/07/2016,10:33
Çözüldü 
slm arkadaşlar, internet üzerinde bulduğum bi örnekte çoklu filtrelemenin mantığını kavramış durumdayım ancak;
bu örnekte hem departman hem de il tercihi yapmadan hiç bir sonuç görünmüyor, benim istediğim ise sadece departman seçsem dahi ilgili sonuçları görebilmek... Yani diyelim ki departmanı seçtim ama ili seçmedim (il listesinde "tümü" gibi bi seçenek olsa onu seçicem ama yok) tüm illeri seçmiş gibi işlem yapmasını nasıl sağlarım.
Baya uğraştım olmadı. Img-cray
örneği ataçladım lütfen yardım edin.


Ek Dosyalar
.rar   Fitreleme2.rar (Dosya Boyutu: 17,83 KB / İndirme Sayısı: 33)
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,21:16
Çözüldü 
Sn Mustafa_atr forumumuza hoş geldiniz. Konu başlığı için forum kurallarını okumanızı rica ederim. Kolay gelsin Saygılar...

http://www.accesstr.net/konu-accesstr-ne...llari.html
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla


mustafa_atr
CafeINTeaCam
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
393
15/12/2009
38
Ankara
-
31/07/2016,10:33
Çözüldü 
hım bilmiyordum Ozur ...
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Mesajınız editlenerek konu çöp kutusundan alınmıştır.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
06/12/2016,00:25
Çözüldü 
AltFormun kayıt kaynağı;

Kod:
SELECT personel.PersonelNo, departman.Departman, iller.Iller, personel.Ad, personel.Soyad, personel.DogumTarihi, personel.GirisTarihi, personel.Maas, personel.DepartmanNo, iller.ilno, personel.PersonelNo
FROM iller INNER JOIN (departman INNER JOIN personel ON departman.DepartmanNo = personel.DepartmanNo) ON iller.ilno = personel.ilno
WHERE (((personel.DepartmanNo)=IIf(IsNull([Forms]![FormA]![Açılan Kutu2]),[personel].[DepartmanNo],[Forms]![FormA]![Açılan Kutu2])) AND ((iller.ilno)=IIf(IsNull([Forms]![FormA]![Açılan Kutu4]),[iller].[ilno],[Forms]![FormA]![Açılan Kutu4])));

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,21:16
Çözüldü 
Sn Ayhan Bey katkı ve paylaşım için teşekkürler. Filitreyi uyguladıktan sonra tekrar hepsini görmek istersek; ben makro ile hallediyorum. Daha basit yolu vardır diye düşünüyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz. Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Question Açılan Kutu aramalarına hepsi yada tümü seçeneği eklemek Yunus Bozkurt 8 428 06/09/2016, 17:55 Yunus Bozkurt
Çözüldü Tablodaki Değerlerin Tümü Formdaki Listeye Gelmiyor 53rize 11 913 11/03/2015, 16:23 atoz112
Çözüldü taksit iki ayda bir ödeme seçeneği aydın3838 12 3.303 31/07/2012, 07:51 hgulsever1702
Çözüldü combox ile sorgulamada tümü seçeneği slayerrrrr 6 1.997 08/10/2011, 22:06 Yandemir
Çözüldü Listbox tümü gösterme isaturan 4 1.530 07/07/2011, 09:01 isaturan


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya