Skip to main content

AccessTr.neT


Form ile Tablo Arasında Çarpma işlemi...

Form ile Tablo Arasında Çarpma işlemi...

Çözüldü #14
Yani böyle bir durumda kaydetmesi gerektiği aşikardır. Çünkü bu tarz geriye dönük bir hesaplama gerektiren, kdv değişimi olan, arşiv tutulması gereken durumlarda elbette bir çıktı tablosu gerekir. Fakat anlık veri görünümü konusunda söylediklerim geçerli. Parasal değerlerden çok bir malın ay ay kaç adet satıldığı gibi bilgilerin tabloya yazılması gerekmez. Çünkü tabloya satış tarihi yazılıyor, kaç adet satıldığı da yazılıyorsa ne gerek var ay ay ne kadar satış yapıldığını bir tabloya yazmaya di mi?. Şahsen benim de kullandığım fatura programında fatura bedeli kdv dahil ve hariç olarak tabloda toplanmaz. Çünkü malın bedeli, kdv oranı, satış adeti ayrı ayrı tutulmaktadır. Ama malın alış tarihindeki kdv oranı tabloda fatura bazında yoksa, satış fiatı yazılı değilse, adeti yazılı değilse, yani sadece toplam bedel yazılıysa tabii ki bu değer tabloya kaydedilir. Bu açıdan sevgili ayhan2122'nin söylediklerinin benim kastettiğim şey olmadığını söyleyeyim. Malın alındığı faturayla ilişki kurulan bir ilişkisel yapı içerisinde ona da gerek kalmaz gerçi. Alış tarihi, alış faturasındaki bedel, kdv, kar yüzdesi hepsi birbiriyle ilişkili tablolar halinde kurgulandıysa, tek bir alış fatura no değeri üzerinden zaten kayıtlı olan bilgilere ulaşılır ve oradan tarihlere göre ayhan2122'nin dedikleri çıkarılabilir. Bu açıdan bakalım bir de olaya...
Bu arada soru güme gitmesin. Böyle bir matematiksel işlem sonunda ortaya çıkan değer tabloya nasıl yazılır? Herşeye rağmen yine de yazmek istiyorsanız, işlemi bir olay yordamına yazmalısınız.

Mesela a, b ve c adında üç tane metin kutumuz olsun. Bu metin kutularından a ve b kutularına 2 ve 4 değerlerini girdik. Excelden kalma alışkanlıkla c hücresine
Kod:
= a+b
demişsinizdir mutlakaImg-grin) Bu, sonuç almanızı sağlar ama tabloya kaydetmez. Çünkü tabloya bağlanması gereken denetim kaynağına, kod yazdınız. O halde kodu başka yere yazıp, c metin kutusunu tablomuzdaki toplam adlı alana bağlayalım.

Bunun için a ve b metinkutularının güncelleme sonrasında olay yordamlarına (ya da değiştiğinde olaylarına da) c= a + b yazmalıyız. Böylece a veya b'deki işlem bittiğinde c metin kutusuna toplam atılacaktır. C metin kutusu da tablodaki toplam alanıyla ilişkili olduğuna göre toplam sayı oraya yazılacaktır.

Kolay gelsin..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Bu Konudaki Yorumlar
Cvp: Form ile Tablo Arasında Çarpma işlemi... - Yazar: mehmetdemiral - 03/05/2009, 15:16
Task