Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/05/2009 00:02
Konu Sahibi
Volkan68
Yorumlar
15
Okunma
6422
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Volkan68

Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
1
01/05/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009,15:00
Çözüldü 
Arkadaşlar benim sorunum şöyle; Bir EditBox ile Tablodan aldığım değeri çarpıp başka bir EditBox'a yazdırmak istiyorum.Fakat Bu alacağım değer SATIŞLAR formunda Stok_No isminde bir ComboBox var ve değerlerini STOKLARTI isimli tablodan alıyor.Aynı STOKKARTI tablosunda her ürünün birde Satış_Fiyatı var.Benim istediğim ComboBox ile seçilen ürünün fiyatı ile SATIŞLAR formunda ki Adet ile çarpıp yine formda ve tabloda Tutar kısmına yazdırmasını istiyorum....
Acaba sorumu tam olarak anlatabildim mi?
Teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   StokTakip.rar (Dosya Boyutu: 59,47 KB / İndirme Sayısı: 31)
.rar   StokTakip2003.rar (Dosya Boyutu: 29,92 KB / İndirme Sayısı: 26)
Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

adnanyurdakul

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
03/06/2016,23:55
Çözüldü 
örneğini gönderirsen daha iyi yardım alabilirsin


Cevapla

Volkan68

Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
1
01/05/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009,15:00
Çözüldü 
Sanırım bu şekilde daha açıklayıcı olur...
resim


Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

adnanyurdakul

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Sayın Volkan68
Örneğini koy derken veritabanından bahsediyorum
gerçi bu açıklamada iyi olmuş ama anlatmaktansa yapmak daha az zaman alıyor
iyi çalışmalar


Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Sn Volkan68;
Örnek 2003 formatında olmadığı için inceleyemedim ama yapmak istediğin kısaca, Satış yaparken ürünün birim fiyatını STOKKARTI tablosundan çekip miktar ile çarpmak ise ;

Kod:
if isnull(Stok_NO) then
else
Tutar=dlookup("Satış_Fiyatı","STOKKARTI","Stok_Kodu=Stok_NO")*nz(Adet)
end if


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

Volkan68

Üye
Kullanici Avatari
Üye
7
1
01/05/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
20/05/2009,15:00
Çözüldü 
(02/05/2009, 15:44)ayhan2122 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Örnek 2003 formatında olmadığı için inceleyemedim.

Office 2003 formatında da kaydettim ve ekledim, ilginiz için teşekkür ederim...


Volkan68, 01-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Tablo İlişkilendirme tolgooo17 3 201 07/09/2017, 00:05 ozanakkaya
Çözüldü Sorguda Veri Sayma İşlemi ertans 10 350 25/08/2017, 16:34 ertans
Çözüldü Pivot Tablo Hk. serkan1985 5 383 07/08/2017, 22:35 serkan1985
Çözüldü Farklı Tablo Verilerini Tek Bir Formda Gösterme damacanasu 2 214 23/07/2017, 21:31 damacanasu
Çözüldü 2 Farklı Database Arasında Komut damacanasu 11 599 23/07/2017, 15:42 damacanasu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.