Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
07/03/2009 12:36
Konu Sahibi
arif1971
Yorumlar
21
Okunma
7367
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

arif1971

Aktif Üye
Aktif Üye
AR.... ÇI....
 47
78
28/02/2009
0
Eskişehir
TSK
Ofis 2007
08/05/2018,00:25
Çözüldü 
Birlik nizamiyesi ile ilgili basit bir ziyaret takip sistemi Accesste yaptım;
1'inci tablom ziyaret takip tablosu,
2'inci tablo sakıncalı personel tablosu,

formları oluşturdum ve kayıt yapmaya başladım ama giriş yaptığım her ziyaretçi için tekrar sakıncalı olup olmadığının sorgusunu yapmam gerekiyor, benim isteğin aynı form üzerinde giriş yaptığım kişiyle ilgili sorgu yapmak, yani sakıncalı olup olmadığını öğrenmek için formda 1 nci tabloda kayıt butonuna basınca, 2 nci tablodan araştırıp sakıncalı olup olmadığını bildirsin.

Nasıl yapabilirim şimdiden tüm AccessTr.neT çook teşekkürler. sevgi ve saygılarımla.



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.807
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,04:29
Çözüldü 
Bununla ilgili en iyi yöntem Dlookup yöntemidir. Formda bolca örneği mevcuttur.


ürün = Dlookup ("[maladi]", "[stokkart]", "[malkodu]='" & Me.kod & "'")
aranan Tablo tablo adı Tablodaki Formdaki kriter
veri hücresi Kriter


form üzerindeki “kod” kriteri sayı değerinden oluşuyorsa
ürün = Dlookup ("[maladi]", "[stokkart]", "[malkodu]= me!kod")


tablodan veri varmı diye aramak için ise

Eğer kodun kendini aratırsanız
If carikod = Dlookup ("[carikod]", "[carikart]", "[carikod]=forms![carikart]!carikod") Then
(formdaki) (tablodaki) ((tabloadı) (tablodaki) (formadı) (formdaki)

Eğer kod alanındaki kritere bakarak isim aratırsanız
If Müşteriadi = Dlookup ("[musteriadi]", "[carikart]", "[carikod]=forms![carikart]!carikod") Then
(Formdaki) (tablodaki) (tabloadı) (tablodaki) (formadı)(formdaki)



ÖRNEK KODLAMA:

If müşterikalıpno = Dlookup ("[müşterikalıpno]", "[kalıpreferans]", "[müşterikalıpno]=forms![KALIP EŞLEME]!müşterikalıpno") Then
MsgBox "Bu numaraya daha önce bir eşleme yaptınız", vbOKOnly, "MDSOFT PROFAL"
Undo
End If
Bu arada şunu belirteyim. Dünyanın hiçbir sitesinde soruyu sorduktan sonraki 4 dakika içinde böyle kapsamlı bir cevap alamazsınızImg-grin)))


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

arif1971

Aktif Üye
Aktif Üye
AR.... ÇI....
 47
78
28/02/2009
0
Eskişehir
TSK
Ofis 2007
08/05/2018,00:25
Çözüldü 
Birlik nizamiyesi ile ilgili basit bir ziyaret takip sistemi Accesste yaptım;
1'inci tablom ziyaret takip tablosu,
2'inci tablo sakıncalı personel tablosu,

formları oluşturdum ve kayıt yapmaya başladım ama giriş yaptığım her ziyaretçi için tekrar sakıncalı olup olmadığının sorgusunu yapmam gerekiyor, benim isteğin aynı form üzerinde giriş yaptığım kişiyle ilgili sorgu yapmak, yani sakıncalı olup olmadığını öğrenmek için formda 1 nci tabloda kayıt butonuna basınca, 2 nci tablodan araştırıp sakıncalı olup olmadığını bildirsin.

Bu konu ile ilgili sağolsun "mehmet demiral" anında hemen cevap verdi ve programıda yazdı fakat ben bir türlü kodu yazamadım.10806

omum bana vermiş olduğu kod şu şekilde;
ürün = Dlookup ("[maladi]", "[stokkart]", "[malkodu]='" & Me.kod & "'")
aranan Tablo tablo adı Tablodaki Formdaki kriter
veri hücresi Kriter


form üzerindeki “kod” kriteri sayı değerinden oluşuyorsa
ürün = Dlookup ("[maladi]", "[stokkart]", "[malkodu]= me!kod")


tablodan veri varmı diye aramak için ise

Eğer kodun kendini aratırsanız
If carikod = Dlookup ("[carikod]", "[carikart]", "[carikod]=forms![carikart]!carikod") Then
(formdaki) (tablodaki) ((tabloadı) (tablodaki) (formadı) (formdaki)

Eğer kod alanındaki kritere bakarak isim aratırsanız
If Müşteriadi = Dlookup ("[musteriadi]", "[carikart]", "[carikod]=forms![carikart]!carikod") Then
(Formdaki) (tablodaki) (tabloadı) (tablodaki) (formadı)(formdaki)



ÖRNEK KODLAMA:

If müşterikalıpno = Dlookup ("[müşterikalıpno]", "[kalıpreferans]", "[müşterikalıpno]=forms![KALIP EŞLEME]!müşterikalıpno") Then
MsgBox "Bu numaraya daha önce bir eşleme yaptınız", vbOKOnly, "MDSOFT PROFAL"
Undo
End If

Ama ben beceremedim, ben tekrar belirtmek istiyorum istedğim sakıncalı personel/kişi ismini bana "ziyaret" girişlerinde bildirsin.

Herkese selam çoook teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   ZİYARETÇİ TAKİP PROGRAMI1.rar(Dosya Boyutu: 152,96 KB / İndirme Sayısı: 280)

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,15:54
Çözüldü 
Bu konuda zaten bir konu açmıştınız yeni bir konu açmaya neden ihtiyaç duydunuz? Üstelik forum duyuruları bölümüne açmışsınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.807
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,04:29
Çözüldü 
Sizin işinizde zaten bir sorgulama butonu konulmuş. Ben şöyle yaptım:

1- Öncelikle şöyle bir yanlışınız vardı. Girilen personeli AD, SOYAD diye kaydedip aranan sakıncalıları SOYAD, AD olarak aramaya çalışıyorsunuz. Sorguya koyduğunuz like komutu işi hep karıştırmış. Adamın adında bulunan tek harfde bile sakıncalı buluyor. Onu kaldırıp Sakıncalı personel girişini de AD SOYAD olarak yaptım. Siz de sakıncalı personel girişini AD SOYAD olarak yapı

2- Ziyaretçi kayıt formundaki ismi yazdıktan sonra SORGULA butonuna basarak sakıncalı sorgusu yapılabilir. Mantığı gördükten sonra gerisini de siz yaparsınız artık.


Ek Dosyalar
.rar   ZİYARETÇİ TAKİP_mdemiral.rar(Dosya Boyutu: 181,31 KB / İndirme Sayısı: 128)
İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
3.120
29/10/2008
944
Ankara
Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,12:54
Çözüldü 
Daha önceden bir arkadaş için Seruz hoca ve benim birlikte yaptığımız bir örnek var bunu kendine uyarla ,kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   YASAKLI-Celoyce Cevap.rar(Dosya Boyutu: 19,95 KB / İndirme Sayısı: 99)


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Arama Bölümünde İsim,telefon Müşteri Numarası Aratmak ( Müşteri Takip Programı) oillamp 5 188 31/05/2018, 11:38
Son Yorum: oillamp
Çözüldü Yüklenici Takip ozgurpeh 7 448 19/05/2018, 13:25
Son Yorum: A.Kadir.
Çözüldü Basit Emlak Takip programı kellek 4 6.150 07/05/2018, 21:06
Son Yorum: Sis Temlak
Çözüldü 1 Ana Toblo Uzerine 2 Tablodan Toplam Almada Sorun dabanli 7 258 22/04/2018, 16:03
Son Yorum: dabanli
Çözüldü Seri Nolu Takip Nurullah Cosar 2 215 17/03/2018, 12:54
Son Yorum: C*e*l*o*y*c*e

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.