Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
06/11/2010 06:18
Konu Sahibi
|By|KiDnArUt|
Yorumlar
10
Okunma
3550
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

|By|KiDnArUt|

Aktif Üye
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Kolay Gelsin vb kullanımında yeniyim bir kısımda takıldım yardımcı olursanız sevinirim

Sub Timer2_Timer ()
If label2.Caption = text1.Text And k1.Value = True Then
MsgBox ("Bilgisayarınız Kapatılıyor"), (16), ("UYARI !!!")
End If
If label2.Caption = text1.Text And r1.Value = True Then
MsgBox (" Bİlgisayarınız Resetleniyor "), (16), ("UYARI !!!")
End If

Üstte pc kapatma komutunu eklemeden uygulama düzgün bir şekilde çalışıyor yalnız

pc kapatma yada reset kodunu eklediğimde shell komutunu kabul etmiyor nerde hata yapıyorum ?

Shell ("shutdown -s -t 1") Komutunu Nereye Eklemem Lazım Şimdiden Teşekkürler


|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Bu durumla ilgili oturumu kapat,bilgisayarı kapat,reset örneği konusunu inceleyebilirsiniz.



Kullanici Avatari

|By|KiDnArUt|

Aktif Üye
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
İlginiz İçin Teşekkür Ederim yalnız Ben Timer Kullanarak Bu İşlemi Gerçekleştiriyorum Bu Konuda Yardımcı Olursanız Sevinirim


|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Private Declare Function ExitWindowsEx Lib "user32" (ByVal uFlags As Long, ByVal dwReserved As Long) As Long

Private Sub Form_Timer()
'Bilgisayarı Kapatmak için
If label2.Caption = text1.Text And k1.Value = True Then
MsgBox ("Bilgisayarınız Kapatılıyor"), (16), ("UYARI !!!")
ExitWindowsEx 1, 0
DoCmd.Quit acQuitSaveAll
End if
'Bilgisayarı resetlemek için
If label2.Caption = text1.Text And r1.Value = True Then
MsgBox (" Bİlgisayarınız Resetleniyor "), (16), ("UYARI !!!")
ExitWindowsEx 2, 0
DoCmd.Quit acQuitSaveAll
End If
End Sub


Bunları formun kod bölümüne yazdıktan sonra özelliklerinden Süre Ölçer Aralığını ayarlamalısınız. Bildiğiniz üzere bu alana yazacağınız 1000 rakamı 1 dk' a tesadüf edecektir.

Örnek olmaksınız afaki olarak hazırlanmıştır. Çalışıp çalışmayacağını kendi örneğiniz üzerinde deneyerek bilgi verirseniz seviniriz. Çünkü Örneğin: If label2.Caption = text1.Text And r1.Value = True Then satırının işlerliği hakkında fikir yürütemiyorum.Img-grin Kolay gelsin.



Kullanici Avatari

|By|KiDnArUt|

Aktif Üye
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Malesef Kodları Tanımıyor Ayrıca Yazım Hatası Veriyor ßirde Çok Özür Dilerim ßen Konuyu Yanlış Yere Açmışım Img-cray Çalışmam Visucal Basic Konuyu Taşıya ßilirmisiniz


|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
O halde örneğinizi ekleyin bakılsın, başka türlü nerede ne olduğu bilinemez ki?




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.