yeni kayıt sayfasında son sıra numarası değerinin gösterilmesi
Tarih
08/02/2011 11:28
Konu Sahibi
palmet
Yorumlar
7
Okunma
2297
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
palmet
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
42
02/02/2010
Denizli
Ofis 2003
17/11/2013,23:00
Çözüldü 
[/align]anlatamadım ama çok basit olmalı örneği incelerseniz istediğimi anlarsınız teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   örnek.rar (Dosya Boyutu: 13,72 KB / İndirme Sayısı: 22)
Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Aşağıdaki kodu formunuzun
kod sayfasına yapıştırın

Visual Basic Code
Private Sub Form_Current()
Me.Metin3 = DMax("[sıra no]", "tablo1")
End Sub


Bu son sayıyı verir
yeni sayı için :

Visual Basic Code
Private Sub Form_Current()
Me.Metin3 = DMax("[sıra no]", "tablo1")+1
End Sub


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

palmet
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
42
02/02/2010
Denizli
Ofis 2003
17/11/2013,23:00
Çözüldü 
(08/02/2011, 11:43)okileturc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aşağıdaki kodu formunuzun
kod sayfasına yapıştırın

Visual Basic Code
Private Sub Form_Current()
Me.Metin3 = DMax("[sıra no]", "tablo1")
End Sub


Bu son sayıyı verir
yeni sayı için :

Visual Basic Code
Private Sub Form_Current()
Me.Metin3 = DMax("[sıra no]", "tablo1")+1
End Sub



sayın hocam neden şu veritabanına uygulayamıyorum uyuşmuyor anlamadım ekteki veri tabanını incelermisiniz



Ek Dosyalar
.rar   EVRAK KAYIT.rar (Dosya Boyutu: 153,37 KB / İndirme Sayısı: 9)
Cevapla

mustafa_atr
CafeINTeaCam
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
393
15/12/2009
38
Ankara
-
31/07/2016,10:33
Çözüldü 
Sponsor Reklam
yeni kayıt girerken, daha öncesinde tabloya toplam kaç kayıt girildiğini görmek istiyorsunuz. Doğru mu anladım?
Cevapla

palmet
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
42
02/02/2010
Denizli
Ofis 2003
17/11/2013,23:00
Çözüldü 
hayır hocam ekte nereye nasıl olmasını belirttim incelerseniz teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   EVRAK KAYIT.rar (Dosya Boyutu: 150,03 KB / İndirme Sayısı: 14)
Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
No alanını metin yapmışsınız
Onu sayıya çevirdim, Kayıt no ya
metin olarak yazdırdım
resim

sayın palmet bence "No" alanı için de koda +1 ekleyin böylece
no ve kayıt no ya elle müdahele etmezsiniz aksi halde
no tekrar edeceğinden hata verecektir

yani şu kodu

Private Sub Form_Current()
Me.no = DMax("[no]", "Evrak_Kayit_Defteri_Veri_Tabani")
End Sub


şöyle kullanın

Private Sub Form_Current()
Me.no = DMax("[no]", "Evrak_Kayit_Defteri_Veri_Tabani") +1
End Sub








Ek Dosyalar
.rar   EVRAK KAYIT_okileturc.rar (Dosya Boyutu: 145,88 KB / İndirme Sayısı: 43)
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Araç Takip kayıt sorunu IceMan7 10 572 18/05/2017, 19:12 ozanakkaya
  Tabloda Kayıt Yoksa Formu Açma barcins 3 100 16/05/2017, 11:20 barcins
  Formdan Tabloya Kayıt Butonu Ismail Kalan 7 142 14/05/2017, 12:21 atoz112
  Stok Takibi Yeni Veri Girişi Hakkında AloneX 4 121 06/05/2017, 11:15 AloneX
  İlişkili Tabloya Formla Yeni Veri Girişi ALTANs 2 89 26/04/2017, 12:18 ALTANs


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status