Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
04/08/2009 12:12
Konu Sahibi
linux2ex
Yorumlar
17
Okunma
3823
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

linux2ex

Aktif Üye
Aktif Üye
 128
 20
 30/01/2009
0
 Eskişehir
 
 Ofis 2003
 04/11/2016,09:57
Çözüldü 
merhaba herkese kolay gelsin. şöyle bir uygulama yapmak istiyorum. örneğin yazdırılmış irsaliyelere bir işaret konulabilirmi tekrar yazdırmamak için. bunun sebebi de şu, garanti takipi yaptmaya çalıştığım bir sistemde a firmasına gidecek olan ve garanti içinde olan ürünler toplu olarak bir irsaliyede çıktısını aldığımızı düşünelim. 1 gün sonra aynı firmaya ait başka bir ürün geldiğinde tekrar irsaliye almak istersek, daha önceki bilgilerde geliyor. bunu engellemek için benim aklıma yazdırma sırasında raporda olan ve çıktısı alınmış olan ürünleri tekrar yazdırmasa yada bunu farklı bir yöntemle nasıl yapabilirim. örnek eklemek isterdim ama rapor kısmından başka bir şey olmayacağı için şuanda eklemedim. en kısa zamanda eklemye çalışacağım


İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne

Kullanici Avatari

gocebe

Aktif Üye
Aktif Üye
 57
 3
 26/02/2009
14
 İstanbul
 
 Ofis 2013 64 Bit
 Dün,17:58
Çözüldü 
irsaliye çıktısı almak için bir formda buton kullandığını düşünüyorum, örnek olmadığından hayali senaryo yazıyorum Lol .
irsaliye tablona çıktısı alınmış kontrolü için bir alan daha ekleyerek veri tipini evet/hayır seçelim.

DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL ("UPDATE tbl_irsaliye SET yazdirildi =true")

çıktısı aldığın raporun satır kaynağında yazdirildi =false olarak süzdürme işlemine tabi tutarsan emeline ulaşmış olursun.



Kullanici Avatari

linux2ex

Aktif Üye
Aktif Üye
 128
 20
 30/01/2009
0
 Eskişehir
 
 Ofis 2003
 04/11/2016,09:57
Çözüldü 
merhaba, ilginiz için teşekkürler.

(04/08/2009 14:47)gocebe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: irsaliye çıktısı almak için bir formda buton kullandığını düşünüyorum, örnek olmadığından hayali senaryo yazıyorum Lol .
irsaliye tablona çıktısı alınmış kontrolü için bir alan daha ekleyerek veri tipini evet/hayır seçelim.

bu kısma kadar olanı yaptım. aşağıdaki komutları raporda nereye kaydetmeliyim. bu kısmı anlayamadım. yardımlarınızı bekliyorum. kolay gelsin.

DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL ("UPDATE tbl_irsaliye SET yazdirildi =true")

çıktısı aldığın raporun satır kaynağında yazdirildi =false olarak süzdürme işlemine tabi tutarsan emeline ulaşmış olursun.


İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 18/09/2018,22:27
Çözüldü 
Raporun yazdırıldığında olayına ado veya Sql kullanarak tablodaki yazdırıldı alanını true yaptırmak da mümkün olabilir. Yazdırılacak belgeleri bu alan ile filtreleleyip eğer yazıldıysa tekrar yazdırmak isteyince uyarı verilebilir. Bu yöntem bir çok ticari programda kullanılıyor. En basitinden logo alınterinde, hem de dos versiyonunda, aynen böyle kullanılıyordu.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

linux2ex

Aktif Üye
Aktif Üye
 128
 20
 30/01/2009
0
 Eskişehir
 
 Ofis 2003
 04/11/2016,09:57
Çözüldü 
merhaba, yazdığım mesaj gocebe arkadaşın yazdığı mesajdan alıntının içinde kalmış. komutları nereye yazmam gerekli diye sormuştum. alıntı içinde olduğu için arada kaybolmuş sanırım. ayrıca formun şuandaki görüntüsü çok güzel olmuş. emeği geçenlere teşekkürler kolay gelsin.


İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne

Kullanici Avatari

linux2ex

Aktif Üye
Aktif Üye
 128
 20
 30/01/2009
0
 Eskişehir
 
 Ofis 2003
 04/11/2016,09:57
Çözüldü 
herkese merhaba, gocebe arkadaşın yazdığı kodları nereye kaydetmem gerekli yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsin.


İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Raporda Kullanıcı Id Yerine Ad Ve Soy Adını Nasıl Gösterebilirim. 001hacker 2 60 18/09/2018, 18:07
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Outlooktan ve Gmailden gelen mesajları accesse nasıl alabiliriz ates2014 7 1.286 05/09/2018, 22:19
Son Yorum: ates2014
Çözüldü İki Farklı Tablodaki Verileri Karşılaştırma Nasıl Yapılır? seadelikur 6 376 01/03/2018, 17:38
Son Yorum: seadelikur
Çözüldü Çoklu seçim yapılabilir listede yapılan seçime göre kod oluşturma anil06 1 195 22/02/2018, 13:57
Son Yorum: POWER
Çözüldü Barkod Okuturken Stok Kontrolünü Nasıl Yaparım Mr.Midnight 1 223 18/02/2018, 23:41
Son Yorum: ozguryasin

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.