Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
07/10/2018 20:11
Konu Sahibi
notrino
Yorumlar
17
Okunma
281
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

notrino

Aktif Üye*
 373
 124
 18/02/2016
0
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,20:08
(09/10/2018 20:07)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: T_001_PERSONEL şeklindeki tablo ismi sorun olmayacaktır.

Ölümcül hatalar kapsamında şunu sormak istiyorum;

Diyelim ki tablomda alan1 diye bir metin alanı oluşturdum. Dolayısıyla formumda da alan1 ismiyle geliyor. Ustalar der ki bunun adını denetim kaynağından ayırın ve "mtn_alan1" şeklinde isim verin derler. Şimdi sorum şu;Kodlama yaparken hangisini kullanacağım? Çünkü örneğin "Me." kodunu yazdığım an, noktadan sonra listede karşıma "alan1" de çıkıyor, "mtn_alan1" de çıkıyor. Her ikisini de denedim, kod çalışıyor. Bu durumda kodlamada sonradan verdiğimiz adı mı kullanacağız yoksa tablodan aldığı orjinal adını mı? Her ikisi de çalışıyorsa bu ayrım niye?



Kullanici Avatari

Allback

Uzman
ER.... ER....
 34
 246
 38
 16/11/2011
21
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Dün,19:34
(10/10/2018 21:44)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09/10/2018 20:07)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: T_001_PERSONEL şeklindeki tablo ismi sorun olmayacaktır.

Ölümcül hatalar kapsamında şunu sormak istiyorum;

Diyelim ki tablomda alan1 diye bir metin alanı oluşturdum. Dolayısıyla formumda da alan1 ismiyle geliyor. Ustalar der ki bunun adını denetim kaynağından ayırın ve  "mtn_alan1" şeklinde isim verin derler. Şimdi sorum şu;Kodlama yaparken hangisini kullanacağım? Çünkü örneğin "Me." kodunu yazdığım an, noktadan sonra listede karşıma "alan1" de çıkıyor, "mtn_alan1" de çıkıyor. Her ikisini de denedim, kod çalışıyor. Bu durumda kodlamada sonradan verdiğimiz adı mı kullanacağız yoksa tablodan aldığı orjinal adını mı? Her ikisi de çalışıyorsa bu ayrım niye?

Metin kutusunun denetim kaynağını boş bıraktınız. Metin kutusunda ilişkisiz yazdığını gördüğünüzü varsayıyorum.
Metin kutusunun adını tablodaki alan adından farklı bir şey yaptıysanız, Me.metinkutusu ifadesi ile kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kodunuzu "Me.tablodakialanadı" şeklinde yazarsanız, metin kutusunda yazan ifade ile kayıt işlemi gerçekleşmez. 

Hatta formunuzun denetim kaynağında muhtemelen tablo adı yazıyor. Bu neden Me. dedikten sonra tablodaki alan adını görüyorsunuz. Formun denetim kaynağından da bağlantıyı kaldırırsanız tablodaki alan adlarını görmezsiniz.

Bunu denemek için mevcut çalışmanız yerine boş bir veritabanı dosyası açıp dediklerimi uygulayabilirsiniz.



Kullanici Avatari

notrino

Aktif Üye*
 373
 124
 18/02/2016
0
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,20:08
(11/10/2018 08:58)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(10/10/2018 21:44)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09/10/2018 20:07)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: T_001_PERSONEL şeklindeki tablo ismi sorun olmayacaktır.

Ölümcül hatalar kapsamında şunu sormak istiyorum;

Diyelim ki tablomda alan1 diye bir metin alanı oluşturdum. Dolayısıyla formumda da alan1 ismiyle geliyor. Ustalar der ki bunun adını denetim kaynağından ayırın ve  "mtn_alan1" şeklinde isim verin derler. Şimdi sorum şu;Kodlama yaparken hangisini kullanacağım? Çünkü örneğin "Me." kodunu yazdığım an, noktadan sonra listede karşıma "alan1" de çıkıyor, "mtn_alan1" de çıkıyor. Her ikisini de denedim, kod çalışıyor. Bu durumda kodlamada sonradan verdiğimiz adı mı kullanacağız yoksa tablodan aldığı orjinal adını mı? Her ikisi de çalışıyorsa bu ayrım niye?

Metin kutusunun denetim kaynağını boş bıraktınız. Metin kutusunda ilişkisiz yazdığını gördüğünüzü varsayıyorum.
Metin kutusunun adını tablodaki alan adından farklı bir şey yaptıysanız, Me.metinkutusu ifadesi ile kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kodunuzu "Me.tablodakialanadı" şeklinde yazarsanız, metin kutusunda yazan ifade ile kayıt işlemi gerçekleşmez. 

Hatta formunuzun denetim kaynağında muhtemelen tablo adı yazıyor. Bu neden Me. dedikten sonra tablodaki alan adını görüyorsunuz. Formun denetim kaynağından da bağlantıyı kaldırırsanız tablodaki alan adlarını görmezsiniz.

Bunu denemek için mevcut çalışmanız yerine boş bir veritabanı dosyası açıp dediklerimi uygulayabilirsiniz.

Evet dediklerinizi denedim, dediğiniz gibi çalışıyor. Yani bu durumda, kodlamada tablodaki alan adı ile değil de daima sonradan kendi verdiğimiz alan adı ile hareket etmek daha doğru diyorsunuz. Doğru mu anlıyorum?



Kullanici Avatari

Allback

Uzman
ER.... ER....
 34
 246
 38
 16/11/2011
21
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Dün,19:34
(11/10/2018 09:33)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11/10/2018 08:58)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(10/10/2018 21:44)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09/10/2018 20:07)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: T_001_PERSONEL şeklindeki tablo ismi sorun olmayacaktır.

Ölümcül hatalar kapsamında şunu sormak istiyorum;

Diyelim ki tablomda alan1 diye bir metin alanı oluşturdum. Dolayısıyla formumda da alan1 ismiyle geliyor. Ustalar der ki bunun adını denetim kaynağından ayırın ve  "mtn_alan1" şeklinde isim verin derler. Şimdi sorum şu;Kodlama yaparken hangisini kullanacağım? Çünkü örneğin "Me." kodunu yazdığım an, noktadan sonra listede karşıma "alan1" de çıkıyor, "mtn_alan1" de çıkıyor. Her ikisini de denedim, kod çalışıyor. Bu durumda kodlamada sonradan verdiğimiz adı mı kullanacağız yoksa tablodan aldığı orjinal adını mı? Her ikisi de çalışıyorsa bu ayrım niye?

Metin kutusunun denetim kaynağını boş bıraktınız. Metin kutusunda ilişkisiz yazdığını gördüğünüzü varsayıyorum.
Metin kutusunun adını tablodaki alan adından farklı bir şey yaptıysanız, Me.metinkutusu ifadesi ile kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kodunuzu "Me.tablodakialanadı" şeklinde yazarsanız, metin kutusunda yazan ifade ile kayıt işlemi gerçekleşmez. 

Hatta formunuzun denetim kaynağında muhtemelen tablo adı yazıyor. Bu neden Me. dedikten sonra tablodaki alan adını görüyorsunuz. Formun denetim kaynağından da bağlantıyı kaldırırsanız tablodaki alan adlarını görmezsiniz.

Bunu denemek için mevcut çalışmanız yerine boş bir veritabanı dosyası açıp dediklerimi uygulayabilirsiniz.

Evet dediklerinizi denedim, dediğiniz gibi çalışıyor. Yani bu durumda, kodlamada tablodaki alan adı ile değil de daima sonradan kendi verdiğimiz alan adı ile hareket etmek daha doğru diyorsunuz. Doğru mu anlıyorum?

alan adı demeyelim de nesne adı desek daha doğru olur?



Kullanici Avatari

notrino

Aktif Üye*
 373
 124
 18/02/2016
0
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,20:08
(11/10/2018 09:47)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11/10/2018 09:33)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11/10/2018 08:58)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(10/10/2018 21:44)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09/10/2018 20:07)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: T_001_PERSONEL şeklindeki tablo ismi sorun olmayacaktır.

Ölümcül hatalar kapsamında şunu sormak istiyorum;

Diyelim ki tablomda alan1 diye bir metin alanı oluşturdum. Dolayısıyla formumda da alan1 ismiyle geliyor. Ustalar der ki bunun adını denetim kaynağından ayırın ve  "mtn_alan1" şeklinde isim verin derler. Şimdi sorum şu;Kodlama yaparken hangisini kullanacağım? Çünkü örneğin "Me." kodunu yazdığım an, noktadan sonra listede karşıma "alan1" de çıkıyor, "mtn_alan1" de çıkıyor. Her ikisini de denedim, kod çalışıyor. Bu durumda kodlamada sonradan verdiğimiz adı mı kullanacağız yoksa tablodan aldığı orjinal adını mı? Her ikisi de çalışıyorsa bu ayrım niye?

Metin kutusunun denetim kaynağını boş bıraktınız. Metin kutusunda ilişkisiz yazdığını gördüğünüzü varsayıyorum.
Metin kutusunun adını tablodaki alan adından farklı bir şey yaptıysanız, Me.metinkutusu ifadesi ile kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kodunuzu "Me.tablodakialanadı" şeklinde yazarsanız, metin kutusunda yazan ifade ile kayıt işlemi gerçekleşmez. 

Hatta formunuzun denetim kaynağında muhtemelen tablo adı yazıyor. Bu neden Me. dedikten sonra tablodaki alan adını görüyorsunuz. Formun denetim kaynağından da bağlantıyı kaldırırsanız tablodaki alan adlarını görmezsiniz.

Bunu denemek için mevcut çalışmanız yerine boş bir veritabanı dosyası açıp dediklerimi uygulayabilirsiniz.

Evet dediklerinizi denedim, dediğiniz gibi çalışıyor. Yani bu durumda, kodlamada tablodaki alan adı ile değil de daima sonradan kendi verdiğimiz alan adı ile hareket etmek daha doğru diyorsunuz. Doğru mu anlıyorum?

alan adı demeyelim de nesne adı desek daha doğru olur?

Teşekkürler.



Kullanici Avatari

Allback

Uzman
ER.... ER....
 34
 246
 38
 16/11/2011
21
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Dün,19:34
(12/10/2018 09:39)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11/10/2018 09:47)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11/10/2018 09:33)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11/10/2018 08:58)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(10/10/2018 21:44)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ölümcül hatalar kapsamında şunu sormak istiyorum;

Diyelim ki tablomda alan1 diye bir metin alanı oluşturdum. Dolayısıyla formumda da alan1 ismiyle geliyor. Ustalar der ki bunun adını denetim kaynağından ayırın ve  "mtn_alan1" şeklinde isim verin derler. Şimdi sorum şu;Kodlama yaparken hangisini kullanacağım? Çünkü örneğin "Me." kodunu yazdığım an, noktadan sonra listede karşıma "alan1" de çıkıyor, "mtn_alan1" de çıkıyor. Her ikisini de denedim, kod çalışıyor. Bu durumda kodlamada sonradan verdiğimiz adı mı kullanacağız yoksa tablodan aldığı orjinal adını mı? Her ikisi de çalışıyorsa bu ayrım niye?

Metin kutusunun denetim kaynağını boş bıraktınız. Metin kutusunda ilişkisiz yazdığını gördüğünüzü varsayıyorum.
Metin kutusunun adını tablodaki alan adından farklı bir şey yaptıysanız, Me.metinkutusu ifadesi ile kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kodunuzu "Me.tablodakialanadı" şeklinde yazarsanız, metin kutusunda yazan ifade ile kayıt işlemi gerçekleşmez. 

Hatta formunuzun denetim kaynağında muhtemelen tablo adı yazıyor. Bu neden Me. dedikten sonra tablodaki alan adını görüyorsunuz. Formun denetim kaynağından da bağlantıyı kaldırırsanız tablodaki alan adlarını görmezsiniz.

Bunu denemek için mevcut çalışmanız yerine boş bir veritabanı dosyası açıp dediklerimi uygulayabilirsiniz.

Evet dediklerinizi denedim, dediğiniz gibi çalışıyor. Yani bu durumda, kodlamada tablodaki alan adı ile değil de daima sonradan kendi verdiğimiz alan adı ile hareket etmek daha doğru diyorsunuz. Doğru mu anlıyorum?

alan adı demeyelim de nesne adı desek daha doğru olur?

Teşekkürler.

İşin doğrusu nesne adı da değilmiş, denetim adıymış...
Yanlış bilgi vermiş olmayalım...




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Veritabanını Sıkıştırma Hakkında notrino 2 93 21/10/2018, 11:39
Son Yorum: notrino
Çözüldü Formdaki Denetim Sayısı Hakkında notrino 3 86 18/10/2018, 10:29
Son Yorum: notrino
Çözüldü İfade Oluşturucu Hakkında notrino 4 91 17/10/2018, 18:34
Son Yorum: notrino
Çözüldü Formdan Tabloya Kayıt Yaparken,,silerken Makro Yerine Vba Kodları Kullanımı Oğuz Türkyılmaz 12 267 13/10/2018, 11:35
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Metin Biçimlendirme Hakkında notrino 17 229 12/10/2018, 10:18
Son Yorum: notrino

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444