Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
06/09/2011 13:24
Konu Sahibi
gkhn_visual
Yorumlar
4
Okunma
2210
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

gkhn_visual

Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
4
05/09/2011
0
Adana
Ofis 2007
17/09/2011,00:22
Çözüldü 
5-6 tane sorum olacak yardımcı olursanız çok minnettar kalırım

1-TextBoxtaki bir veriyi nasıl access'e kaydederim
2-Accessteki bir veriyi nasıl TextBoxta gösterebilirim
3-Accesteki bir veriyi nasıl listboxta gösterebilirm
4-Accesste arama yapıp bunu nasıl textboxta gösterebilirim
5-Ve en önemliside kaydet/sil/düzelt gibi komutları nasıl uyuglayabilirm.TextBox ile acces arasında...

Sorularım biraz fazla oldu sanırım.Ama bunlara cevap alabilirsem baya yol alacağımı düşünüyorum şimdiden teşekkürler..


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Visual Basic içinde bunları iki yol ile yapabilirsiniz. Birisi hazır bileşenleri kullanabilirsiniz ancak ileride çok sıkıntı yaşarsınız. İkincisi ise ADO ve/veya DAO ile yapabilirsiniz. Bunun için size Access Örnek Uygulamalar içinde yer alan Ado İle Yapılmış Tüm özellikleri ile bir form uygulaması konusunu incelemenizi öneririm.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

gkhn_visual

Üye
Kullanici Avatari
Üye
5
4
05/09/2011
0
Adana
Ofis 2007
17/09/2011,00:22
Çözüldü 
teşekkürler fakat bunu nasıl öğrenebilirim acaba yani nesneleri mesela textbox'ı veya listbox'ı nasıl db 'e kayıt edebilirim.Ben Visual Studio 2008 kullanıyorum vb.net kodları lazım vb6 çalışmıyo o yzdn kaynk blmkata gçlük çekiyorum


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
O zaman sorunuzu Visual Basic bölümüne sormasanız iyi olurdu. Doğal olarak ona göre cevap verdik Img-grin

Siz VB.NET Örnek Uygulamalar kategorisini inceleyiniz. Daha özelde ise Vbnet ile access'e kayıt ekleme, silme ve fotoğraf ekleme konusunu inceleyiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Fibelin81

Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
0
17/11/2011
0
Tekirdağ
Ofis 2007
15/12/2011,11:11
Çözüldü 
bunu aktarmak çok kolay şuan iş yerindeyim eve geçince saat 4-5 gibi size cevap yazıcağım aslında çok basit
bak tamam aklıma geldi şimdi visual studio 2008 i aç sonra sağda DATA SOURCES yazıyor ordan DATABASE i tıklıyorsun veri tabanını çekiyorsun programa daha sonra bunları texbox,lixt boxta göstermek için sağda bir items dosyası gelicek ordan accesste yapmış olduğun verileri VB.NET e aktarıyorsun çek formun üstüne bırak listbox.textboxlar oluşcak çalıştır veriler görüncek takıldığın konu olursa söyle


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kullanıcı Girişi yapmak istiyorum yardım Volkan Karatop 4 1.513 16/05/2016, 17:14 atoz112
Çözüldü Program Engelleme Hakında Yardım ! jagu 3 1.630 02/03/2014, 15:06 alpeki99
Çözüldü İrsaliye Programı Yardım hyavuz 7 3.715 04/01/2014, 11:24 hyavuz
Çözüldü VB.Nette Form ornegı Yardım akdata2013 8 2.572 16/10/2013, 21:04 alpeki99
Çözüldü Tek Buton Üzerinden veri tabanındaki iki tabloya veri kaydetmeyi yapamadım. oztuncla 9 4.080 01/06/2013, 02:33 drummers

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.