Veri Kontrolu
Tarih
11/10/2009 14:00
Konu Sahibi
yakcaglayan
Yorumlar
8
Okunma
2190
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
yakcaglayan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y....
37
08/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2010
06/02/2017,03:26
Çözüldü 
Arkadaşlar selam,
bir konuda takıldım. yardımlarınız bekliyorum.
yapmak istediğim :
1.text bir dosyayı okuyorum ve bir tabloya yazıyorum
2.aktarım yaptıktan sonra tablonun bazı sütunların bilgilerini update ediyorum ,
3. Bos olan sütunları sabit birkaç değerle dolduruyorum
bunları tek bir macroya sıraladım ve otomatik yapıyorum.
Şimdi bütün bu bir dizi işlemin ( txt aktar, update vb) doğru bir şekilde olup olmadığını kontrol etmek istedim.
Bunun için bir form yaptım ve forma checkboxlar koydum. ayrıca gizlediğim texkboxlar var.

eğer taploda veri varsa tikli olsun , eğer "donem " alanı doluysa tikli olsun , eğer ID alanı dolu ise tikli olsun gibi, herhangi birisi olmadıysa tik koymasın . sanırım anlatabildim. beceremedim. siz değerli üstadlardan yardım bekliyorum. bu yapıda ısrarcı değilim elbette başka önerilerede açığım.
teşkkürler.


Ek Dosyalar
.rar   ORNEK.rar (Dosya Boyutu: 26,99 KB / İndirme Sayısı: 23)
Halay Access hastalığının Bakırköy'de tedavisi varmıdır? Halay
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,09:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın yakcaglayan
Burda birşeyi atladığınızı sanıyorum. Bu kayıtları birbirinden ayırdetmemizi sağlayacak bir kriter yok ki?. Sütunlarınızın hangisine bakacağız? "Dönem" deseniz hepsi aynı dönem, ID deseniz neye göre bakılacak? Anlatabildim mi bilmiyorum ama neye göre analiz edeceğiz bu tabloyu. Bence siz her kayda benzersiz bir id sayı ekleyin, en büyüğünü kontrol ettirin, her aşama için tablonuza işlemok alanı koyun, her işlem yapıldığında oraya check atsın veya sayısal değer gönderin. Sonra da bu "bir taşla iki kuş"a dönüşen bir durum olacaktır.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

yakcaglayan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y....
37
08/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2010
06/02/2017,03:26
Çözüldü 
evet haklısınız mehmetdemiral,
aslında kriterim şu ben sadece bu bahsettiğim alanların dolu olup olmadığını, satırların tamamını update edip etmediğimi kontrol etmek istiyorum.
Değilse veride bir kriter aramıyorum.benim için bu alanları tam doldurmuşmuyum , update edemediğim (yani null) olan varmı?

özetle,
-txt yi sorunsuz aldım mı(okuyıp , yazdım mı?) toblo doldumu?
-txt den gelmeyen alanlar var "dönem" mesela bu alanı sonradan yani txt okuyup yazdıktan sonra update ediyorum. tüm satırları update etmişmiyim dönemi boş kalan satır varmı?
-aynısı ID alanı içinde gecerli.

ilgilinizie şimdiden tşk.
aslında daha açık bir ifadeyle basit bir sistem log modulu düşündüm.
Halay Access hastalığının Bakırköy'de tedavisi varmıdır? Halay
Cevapla

Taruz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba..

Onay kutularının Denetim Kaynaklarını boşaltır ve formunuzun Açıldığında olayında bu kodu kullanırsanız gerekli kontroller yapılıp onay kutuları güncellenir..

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
    Dim a, b, c As String
    a = DCount("*", "TBL_GDATA")
    b = DCount("DONEM", "TBL_GDATA")
    c = DCount("ID", "TBL_GDATA")
    If a > 0 Then Check32 = -1
    If a = b Then Check36 = -1
    If a = c Then Check38 = -1


Cevapla

yakcaglayan
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Y....
37
08/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2010
06/02/2017,03:26
Çözüldü 
Sayın Taruz ,
öncelikle yardımın için teşekkür etmeliyim.
kodu aldım ve dediğiniz gibi FormLoad ekledim.
TBL_GDATA tablosunudaki tüm kayıtarı da sildim.Test için
sonra eklediğim örnekteki kontrol formunu kapatıp açtım ama tüm checkboxlar tikli geldi. Icon_rolleyes
DCount boş tobloda neyi count ederki?
eklediğiniz kod grubuna debug ederek satır satır baktım . Tanımladığınız a değerine emty atıyor. Acaba a > 0 derken emty değerini varsaymıyormu.?

tekrar teşekkürler.
Halay Access hastalığının Bakırköy'de tedavisi varmıdır? Halay
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Bugün,09:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın yakcaglayan

Kodları incelediyseniz sebebi gözünüzün önünde duruyor

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
Dim a, b, c As String
    a = DCount("*", "TBL_GDATA") 
    b = DCount("DONEM", "TBL_GDATA")
    c = DCount("ID", "TBL_GDATA")
    If a > 0 Then Check32 = -1
    If a = b Then Check36 = -1
    If a = c Then Check38 = -1

1. satır: a değişkenine tüm kayıtlar sayılarak atandı
2. satır: b değişkenine DÖNEM alanındaki kayıt sayısı atandı
3. satır: c değişkenine ID alanındaki kayıt sayısı atandı
4. satır: Eğer a sıfırdan büyükse onay32 işaretlensin
5. satır: Eğer a=b ise(Buraya dikkat) onay 36 işaretlensin
6. satır: Eğer a=c ise(Buraya da dikkat) onay 38 işaretlensin

Şimdi, hiç kayıt yoksa a = 0
o zaman
b = 0
c = 0

a=b olduğunda göre onay36 işaretlenir
a=c olduğuna göre onay38 de işaretlenir. Gayet normal bir durum değil mi? Img-grin
İlk kutu kodun başına şart koyulduğu için işaretlenmiyor:

If a > 0 Then Check32 = -1

Aynı şekilde diğer kodların başına da bir if..then ile şart getiriseniz ve "eğer 0 değilse çalış" derseniz kodlar sorunsuz çalışır.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Dosya Kontrolü turalsitkituralvolkan 2 112 19/04/2017, 09:30 turalsitkituralvolkan
  Pc Açılış Kullanıcı İle Veritabanı Kull Kontrolu burhanb 3 106 12/04/2017, 09:36 burhanb
  Vb tarafında textbox içerik kontrolü yapamıyorum pelitt 3 114 08/04/2017, 11:57 atoz112
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 605 10/12/2016, 00:08 mbo69221088
  Metin Kutusuna Yazarken Satır Kontrolü musteri53 14 627 09/12/2016, 12:58 musteri53


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status