Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
11/05/2019 22:35
Konu Sahibi
icemeno
Yorumlar
6
Okunma
182
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

icemeno

Üye
103912
 38
 7
 25
 20/04/2019
0
 -
 
 -
 Bugün,16:35
Merhaba;

Tablo ilişki durumu, tablo bilgileri ve kayıt formu aşağıdaki gibidir.
Formda Masraf yeri Combo box (cb_masraf_yeri) ve veri tabanından dolduruluyor.
Tip numarası  textbox (txt_tip_no) el ile girilecek.
Merkmal adedi combobox (cb_merkmal_adedi) 1-8 arasında sayı seçilebiliyor, seçilen sayı kadar döngü ile merkmal ismi (txt_merkmal_adi_x) , üst kontrol textbox (txt_uks_x) ve alt kontrol sınırı text boxlarını (txt_aks_x) görünür yapacağım.
Kullanıcı tip numarası girişi yaptığında sanırım txt_tip_no_Change() olayında  bu tip numarası ustte seçilen masraf yerinde var mı diye arasın ve varsa uyarı versin istiyorum . Aşağıdaki kodu yazmayı denedim ama Dlookup dan dönen veri boş mu dolumu nasıl anlayacağım.
yada yaptığım doğru mu?
Örnek Dosya iş yerinden mümkün değil . Eve gidince  paylaşabilirim. Tşkler.

Visual Basic Code
DLookup("tip_no", "TBL_TIPLER", "tip_no=" & txt_tip_no)

[Resim: do.php?imgf=e337294ed0f61.jpg]
[Resim: do.php?imgf=3b8e9fa93d172.jpg]

[Resim: do.php?imgf=93d6080528073.jpg]



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,16:43
Merhaba,

Forma buton ekle, butonun tıklandığında olayına

Msgbox (nz(DLookup("tip_no", "TBL_TIPLER", "[tip_no]=" & txt_tip_no),0)

kodu ekle, tip_no verisi var ise tablodaki değeri yazar, bulamaz ile 0 yazar

ayrıca, Dlookup kodu tablodaki alanın veri türüne göre

Msgbox (nz(DLookup("tip_no", "TBL_TIPLER", "[tip_no]='" & txt_tip_no &"'"),0)

şeklinde de olabilir. Veri türüne göre kriter kısmına tek tırnak eklendi.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

icemeno

Üye
103912
 38
 7
 25
 20/04/2019
0
 -
 
 -
 Bugün,16:35
Veri türü Text ,
verdiğiniz kodlarda 3 parantez açılmış , 2 tanesi kapatılmış bende en sona bir parantez kapattım doğru mudur?

Visual Basic Code
MsgBox (Nz(DLookup("tip_no", "TBL_TIPLER", "[tip_no]='" & txt_tip_no & "'"), 0))

Bu şekilde yapınca resimdeki hatayı verdi .
[Resim: do.php?imgf=e9cb18929f5e1.jpg]



icemeno

Üye
103912
 38
 7
 25
 20/04/2019
0
 -
 
 -
 Bugün,16:35
Merhaba;
 Birde Vba kodlarına bakabileceğim (öğrenmeye çalışacağım) bir kaynak var mıdır? Her seferinde sizlerden yardım istemektense kendim deneyip takıldığım yerde soru sormayı tercih ederim.
Desteğiniz için teşekkürler.

( Access ile çalışmayalı 13 seneyi aşkın zaman oldu ve zaten çok iyi bildiğim bir program değildi ne yazık ki )



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,16:43
Merhaba, parantez olayında yaptığınız işlem doğrudur. Resimdeki hata form ile ilgili, butonu tıklandığında olayına

msgbox "test"
Kodu ekleyip deneyin, yine hata verirse formunuz bozulmuş, formdaki denetimlerin isimlerini kontrol edin, Türkçe karakter içermesin.

Vba kodu öğrenmek için kaynak öneremeyeceğim, deneme-yanılma ile çözebilirsiniz, takıldığınız yerleri sormaktan çekinmeyin


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.021
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
"txt_tip_no" çıkıldığında olayını aşağıdaki gibi düzenlerseniz uyarı verir ama uyarı verdikten sonra ne yapılacak?

Visual Basic Code
Private Sub txt_tip_no_Exit(Cancel As Integer)
Dim tipsay As Integer
tipsay = Nz(DCount("*", "TBL_TIPLER", "tip_no='" & txt_tip_no & "'"), 0)
If tipsay > 0 Then MsgBox (txt_tip_no & " Kayıtlı")
End Sub




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Veritabanını Nasıl Tasarlamalıyım. icemeno 3 62 28 dakika önce
Son Yorum: ozanakkaya
  Formu Açıldığında Boş Geliyor haziran4 2 108 16/05/2019, 16:06
Son Yorum: haziran4
  Mevcut Veri Tabanından Tek Bir Kayıt Raporu Nasıl Alırım ? Nihal Kocamaz Yazıcı 4 179 03/04/2019, 16:40
Son Yorum: Nihal Kocamaz Yazıcı
  Access Veri Tabanıda Arama Yapıyorum Ama Çok Yavaş Nasıl Hızlanabilir.... Hakan Uslu 0 90 22/03/2019, 16:20
Son Yorum: Hakan Uslu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.