Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
09/12/2010 21:34
Konu Sahibi
Şeyma462
Yorumlar
2
Okunma
2218
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

Şeyma462

GFB
Aktivasyon Bekleyen
SE....
 24
 138
 7
 25/11/2010
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 08/06/2011,00:27
Çözüldü 
Alt tuşuyla birlikte yön tuşlarına basıldığında formdaki buttonun boyutu değişen,
Ctrl tuşuyla yön tuşlarına basıldığında formdaki bileşenleri hareket ettiren,
F2 tuşuna basılınca formun adı o anki saat olan programın kodunu nasıl yazmalıyım?
Icon_rolleyes



Kullanici Avatari

Coskun0559

Uzman
Uzman
CO.... ÇA....
 33
 1.221
 99
 02/11/2008
516
 Tekirdağ
 
 -
 21/08/2018,03:06
Çözüldü 
'butona 1 adet buton ekle ve kodları yapıştır.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
Private Sub Command1_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
'(buradaki kodlar alt tuşu ile birlikte yön tuşlarına basarsan
'                                                            butonunu sağa sola hareket ettirir)
If KeyCode = vbKeyRight And Shift = 4 Then
Command1.Width = Command1.Width + 50 'alt tuşu ile sağ yön tuşu butonu sağa doğru büyütür
End If
If KeyCode = vbKeyLeft And Shift = 4 Then
Command1.Width = Command1.Width - 50 'alt tuşu ile sağ yön tuşu butonu sola doğru küçültür
End If
If KeyCode = vbKeyUp And Shift = 4 Then
Command1.Width = Command1.Height + 500
End If
If KeyCode = vbKeyDown And Shift = 4 Then
Command1.Width = Command1.Height - 500
End If
' şimdi ctrl tuşlarıyla butonu hareket ettirelim  ctrl tuşu ile yön tuşlarına bas
If KeyCode = vbKeyRight And Shift = 2 Then
Command1.Left = Command1.Left + 500
End If
If KeyCode = vbKeyLeft And Shift = 2 Then
Command1.Left = Command1.Left - 500
End If
If KeyCode = vbKeyUp And Shift = 2 Then
Command1.Top = Command1.Top - 500
End If
If KeyCode = vbKeyDown And Shift = 2 Then
Command1.Top = Command1.Top + 500
End If
'bu kodda formun başlığını saat yapar
If KeyCode = vbKeyF2 Then
Form1.Caption = Time
End If
'bu kodda formun başlığını tarih yapar
If KeyCode = vbKeyF3 Then
Form1.Caption = Date
End If
End Sub


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   

.rar   btn_coşkun.rar(Dosya Boyutu: 1,53 KB / İndirme Sayısı: 12)
GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !

Kullanici Avatari

Şeyma462

GFB
Aktivasyon Bekleyen
SE....
 24
 138
 7
 25/11/2010
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 08/06/2011,00:27
Çözüldü 
Çok Teşekkür ederim. Img-grin




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Program Engelleme Hakında Yardım ! jagu 3 1.743 02/03/2014, 15:06
Son Yorum: alpeki99
Çözüldü Visual Basic Cd den program çalıştırma h@cked1 3 2.016 11/03/2012, 13:20
Son Yorum: alpeki99
Çözüldü program çalıştırıldıktan sonra oluşan commandbutton lara isim veremiyorum adrian 3 1.853 07/03/2012, 02:33
Son Yorum: alpeki99
Çözüldü Vbde Kütüphane Programı tann294 16 4.782 26/04/2011, 22:51
Son Yorum: |By|KiDnArUt|
Çözüldü Program açılınca Görev Yöneticisinde ,işlemlerde ve uygulamalarda gözükmesin? ycancan 2 2.237 24/05/2010, 14:40
Son Yorum: ekselanss

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.