Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
24/12/2009 01:26
Konu Sahibi
g.saray1905
Yorumlar
4
Okunma
1930
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

g.saray1905

Üye
 29
 27
 7
 15/12/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 24/12/2010,19:32
Çözüldü 
Veritabanımda kullanıcı giriş formu var. CUSTOMERS formunda doğru müşteri numarası ve şifre kombinasyonu sağlanınca diğer bir form (CUSTOMERS1) açılıyor. Burada da kullanıcının PIN numarasını soruyor. Bunu da doğru girince CUSTOMERS2 açılıyor. Bu form kullanıcının hesaplarıyla ilgili bilgiler açılıyor. Diyorum ki 3. form açıldığında karşıma giriş yapan kullanıcının kaydı çıksın. Başarılı giriş yapan müşterinin numarası Module1'de de görebileceğiniz gibi myUser olarak kaydediliyor. Bu değişkeni kullanıp CUSTOMERS2 formunda customer_id=myUser olan kaydı karşıma nasıl çıkartabilirim?


Ek Dosyalar
.rar   Internet_Banking.rar(Dosya Boyutu: 196,59 KB / İndirme Sayısı: 30)
g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.138
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 24/11/2018,10:13
Çözüldü 

Kod:
Global myUser as Long


olarak tanımlarsan olması lazım.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

g.saray1905

Üye
 29
 27
 7
 15/12/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 24/12/2010,19:32
Çözüldü 
Yine olmadı. Eklediğim dosyaya bakar mısınız?


g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.138
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 24/11/2018,10:13
Çözüldü 
Dosyaya bakmıştım zaten Img-grin Dediğimden farklı bir şey yapmadım. Global değişken olarak atadım daha sonra açılacak formda kriter olarak bu global değişkeni kullandım.

Giriş ekranlarında hata kontrolleri yapmanız şart. Mesela ilk şifre giriş ekranında ID yerine string karakter yazınca çökmesi vs. sıkıntı oluyor.

Diğer bir mesele ise myUser'ı global olarak atadığınızda gerekli yerde bu değişkeni boşaltmanız gerekmektedir. Yoksa hafızada global değişken kalacak olursa yetkisi dışında hareket edebilir vs.


Ek Dosyalar
.rar   Internet_Banking.rar(Dosya Boyutu: 194,09 KB / İndirme Sayısı: 57)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

g.saray1905

Üye
 29
 27
 7
 15/12/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 24/12/2010,19:32
Çözüldü 
(24/12/2009 01:59)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dosyaya bakmıştım zaten Img-grin Dediğimden farklı bir şey yapmadım. Global değişken olarak atadım daha sonra açılacak formda kriter olarak bu global değişkeni kullandım.

Giriş ekranlarında hata kontrolleri yapmanız şart. Mesela ilk şifre giriş ekranında ID yerine string karakter yazınca çökmesi vs. sıkıntı oluyor.

Diğer bir mesele ise myUser'ı global olarak atadığınızda gerekli yerde bu değişkeni boşaltmanız gerekmektedir. Yoksa hafızada global değişken kalacak olursa yetkisi dışında hareket edebilir vs.

Çok teşekkürler. Pek Visual Basic bilgim yok. Ondan bu kadar küçük sorunları bile halledemiyorum.


g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü İki Kriterli Form Açma notrino 2 208 03/11/2018, 10:46
Son Yorum: notrino
Çözüldü Yeni Kayıt Açma notrino 1 123 10/10/2018, 14:41
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü vbs ile program açma kapama komutu karabattak 7 10.752 09/09/2018, 23:15
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Form Açma Sorunu m_demir 8 359 24/08/2018, 20:43
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Alt Formda Yeni Kayıt Açma notrino 1 174 23/08/2018, 09:46
Son Yorum: notrino

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444