Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
24/12/2009 01:26
Konu Sahibi
g.saray1905
Yorumlar
4
Okunma
1821
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

g.saray1905

Üye
Üye
 29
27
7
15/12/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
24/12/2010,19:32
Çözüldü 
Veritabanımda kullanıcı giriş formu var. CUSTOMERS formunda doğru müşteri numarası ve şifre kombinasyonu sağlanınca diğer bir form (CUSTOMERS1) açılıyor. Burada da kullanıcının PIN numarasını soruyor. Bunu da doğru girince CUSTOMERS2 açılıyor. Bu form kullanıcının hesaplarıyla ilgili bilgiler açılıyor. Diyorum ki 3. form açıldığında karşıma giriş yapan kullanıcının kaydı çıksın. Başarılı giriş yapan müşterinin numarası Module1'de de görebileceğiniz gibi myUser olarak kaydediliyor. Bu değişkeni kullanıp CUSTOMERS2 formunda customer_id=myUser olan kaydı karşıma nasıl çıkartabilirim?


Ek Dosyalar
.rar   Internet_Banking.rar(Dosya Boyutu: 196,59 KB / İndirme Sayısı: 30)
g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,11:58
Çözüldü 

Kod:
Global myUser as Long


olarak tanımlarsan olması lazım.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

g.saray1905

Üye
Üye
 29
27
7
15/12/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
24/12/2010,19:32
Çözüldü 
Yine olmadı. Eklediğim dosyaya bakar mısınız?


g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
Dün,11:58
Çözüldü 
Dosyaya bakmıştım zaten Img-grin Dediğimden farklı bir şey yapmadım. Global değişken olarak atadım daha sonra açılacak formda kriter olarak bu global değişkeni kullandım.

Giriş ekranlarında hata kontrolleri yapmanız şart. Mesela ilk şifre giriş ekranında ID yerine string karakter yazınca çökmesi vs. sıkıntı oluyor.

Diğer bir mesele ise myUser'ı global olarak atadığınızda gerekli yerde bu değişkeni boşaltmanız gerekmektedir. Yoksa hafızada global değişken kalacak olursa yetkisi dışında hareket edebilir vs.


Ek Dosyalar
.rar   Internet_Banking.rar(Dosya Boyutu: 194,09 KB / İndirme Sayısı: 56)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

g.saray1905

Üye
Üye
 29
27
7
15/12/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
24/12/2010,19:32
Çözüldü 
(24/12/2009, 01:59)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dosyaya bakmıştım zaten Img-grin Dediğimden farklı bir şey yapmadım. Global değişken olarak atadım daha sonra açılacak formda kriter olarak bu global değişkeni kullandım.

Giriş ekranlarında hata kontrolleri yapmanız şart. Mesela ilk şifre giriş ekranında ID yerine string karakter yazınca çökmesi vs. sıkıntı oluyor.

Diğer bir mesele ise myUser'ı global olarak atadığınızda gerekli yerde bu değişkeni boşaltmanız gerekmektedir. Yoksa hafızada global değişken kalacak olursa yetkisi dışında hareket edebilir vs.

Çok teşekkürler. Pek Visual Basic bilgim yok. Ondan bu kadar küçük sorunları bile halledemiyorum.


g.saray1905, 15-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Rapor Açma hey 3 103 04/07/2018, 14:47
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Seçilen Kayda Göre Form Açma fascioğlu 17 281 09/06/2018, 01:04
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Açılan Kutudan Alt Formla İlişkili Form Açma hey 10 405 27/05/2018, 00:06
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Listbox Daki Seçili Kayıdı Silmek sidd 4 111 23/05/2018, 10:59
Son Yorum: sidd
Çözüldü Access de form içerisinde Word sayfası gibi ekran açma bibib 1 191 01/04/2018, 11:21
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.