Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
04/03/2010 11:26
Konu Sahibi
ozanyaz
Yorumlar
11
Okunma
5152
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ozanyaz

Üye
 39
 5
 14
 30/03/2009
6
 İstanbul
 
 Ofis XP
 09/04/2014,16:12
Merhaba,
Geçen günlerde forumda fikir danıştığım ve sonucunda yapmaya çalıştığım "basit programcık" hemen hemen benden istenen seviyeye geldi.

Öncelikle neredeyse ilk Access uygulamam olduğunu bilmenizi isterim Img-grin
Eminim bir sürü hatamı bulacaksınız. Ricam programı incelemeniz ve eksiklerimi, bir sonraki seferde dikkat etmem gerekenleri söylemeniz (hevesimi de kırmayın! Img-grin )

Formlarda bulunan anaform ile açılacak program, henüz o ayarları tamamlamadım.

Bir yerde de sıkıntı yaşadım ve aşamadım, vade raporunda, bakiyesi olmayanları (sıfır olanları) göstermesin. Hiç ödeme yapılmamışsa fatura tutarının tamamını bakiye kısmında yazsın.

Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Ozan Yazan


ozanyaz, 30-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

Aktif Üye
 37
 21
 568
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 09/10/2018,12:51
vade raporu diye bir raporun yokki.hangisini kestediyorsun.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

ayhan2122

Onursal Üye
 41
 26
 680
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 23/02/2019,01:03
Gördüğüm kadarıyla ölçüt oluşturmayı ve ifade yazmayı biliyorsunuz.
<>0 ölçütü ile sıfırdan farklı olanları bulun.
ve
iif(ÖdemelerToplamı=0;FaturaToplamı;Bakiye) deyimi ile istediğiniz sonucu alın.
Çalışmanız güzel görünüyor. Img-grin


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

ozanyaz

Üye
 39
 5
 14
 30/03/2009
6
 İstanbul
 
 Ofis XP
 09/04/2014,16:12
Ayhan Bey,
iif(ÖdemelerToplamı=0;FaturaToplamı;Bakiye) deyimini düzenleyerek gönderdiğim programdaki ozi sorgusunda criteria alanına yazdım. Sanırım hata yaptım, anlamadığım criteria kısmına ne yazarsam yazayım hemen odeme diye ufak bir pencere geliyor ve buraya bir değer yazmamı istiyor.
(motivasyon için ayrıca teşekkür ederim).

Nurullah Bey,
Formların içinde bulunan anaformu çalıştırdığınız zaman karşınıza gelen pencerede ilk ve son tarih bölümlerinin altında "vade raporu" isimli bir buton var. Bahsettiğim yer orası.

Teşekkürler.


ozanyaz, 30-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ayhan2122

Onursal Üye
 41
 26
 680
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 23/02/2019,01:03
ozi sorgusunda kalanmiktar alanını silin ve kaynağı ozi sorgusu olan yeni bir sorgu oluşturun, yeni bir alana;
KalanMiktar: IIf(nz([Odenen];0)=0;[tutar];[tutar]-[odenen])
yazın.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

assenucler

Aktif Üye*
A..... Se.... Şe....
 125
 2.057
 31/10/2008
63
 İstanbul
 
 -
 03/01/2019,11:47
Sayın ozanyaz;

Merhaba.. Programınız çok güzel hazırlanmış, sizi tebrik ederim.

Sayın ayhan2122 hocamın katkısı sonrası, çalışan dosyayı sitemize ekleyebilir misiniz?

Teşekkürler...




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dernek Takip Programı GokhanTurna 79 52.591 Dün, 16:26
Son Yorum: muhbalci
  Puantaj Programı V07 IceMan7 14 399 15/03/2019, 00:18
Son Yorum: ercansahin
  Satış Takip Ve Cari Yönetim Programı olcay.akkaya 10 1.370 13/03/2019, 00:17
Son Yorum: olcay.akkaya
  Tasarım Ajansı İş Takip Programı hezarfen70 3 246 28/02/2019, 14:12
Son Yorum: hezarfen70
  Ön Muhasebe Programı ve Birçok Özellik dayko 62 17.111 20/02/2019, 12:57
Son Yorum: Sami ÖZKAN

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.