Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
04/03/2010 11:26
Konu Sahibi
ozanyaz
Yorumlar
11
Okunma
5088
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ozanyaz

Üye
 39
 14
 5
 30/03/2009
6
 İstanbul
 
 Ofis XP
 09/04/2014,16:12
Merhaba,
Geçen günlerde forumda fikir danıştığım ve sonucunda yapmaya çalıştığım "basit programcık" hemen hemen benden istenen seviyeye geldi.

Öncelikle neredeyse ilk Access uygulamam olduğunu bilmenizi isterim Img-grin
Eminim bir sürü hatamı bulacaksınız. Ricam programı incelemeniz ve eksiklerimi, bir sonraki seferde dikkat etmem gerekenleri söylemeniz (hevesimi de kırmayın! Img-grin )

Formlarda bulunan anaform ile açılacak program, henüz o ayarları tamamlamadım.

Bir yerde de sıkıntı yaşadım ve aşamadım, vade raporunda, bakiyesi olmayanları (sıfır olanları) göstermesin. Hiç ödeme yapılmamışsa fatura tutarının tamamını bakiye kısmında yazsın.

Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Ozan Yazan



.rar   oxi.rar(Dosya Boyutu: 85,27 KB / İndirme Sayısı: 485)
ozanyaz, 30-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

Aktif Üye
 37
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 09/10/2018,12:51
vade raporu diye bir raporun yokki.hangisini kestediyorsun.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

ayhan2122

Uzman
 41
 681
 26
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 26/07/2018,20:20
Gördüğüm kadarıyla ölçüt oluşturmayı ve ifade yazmayı biliyorsunuz.
<>0 ölçütü ile sıfırdan farklı olanları bulun.
ve
iif(ÖdemelerToplamı=0;FaturaToplamı;Bakiye) deyimi ile istediğiniz sonucu alın.
Çalışmanız güzel görünüyor. Img-grin


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

ozanyaz

Üye
 39
 14
 5
 30/03/2009
6
 İstanbul
 
 Ofis XP
 09/04/2014,16:12
Ayhan Bey,
iif(ÖdemelerToplamı=0;FaturaToplamı;Bakiye) deyimini düzenleyerek gönderdiğim programdaki ozi sorgusunda criteria alanına yazdım. Sanırım hata yaptım, anlamadığım criteria kısmına ne yazarsam yazayım hemen odeme diye ufak bir pencere geliyor ve buraya bir değer yazmamı istiyor.
(motivasyon için ayrıca teşekkür ederim).

Nurullah Bey,
Formların içinde bulunan anaformu çalıştırdığınız zaman karşınıza gelen pencerede ilk ve son tarih bölümlerinin altında "vade raporu" isimli bir buton var. Bahsettiğim yer orası.

Teşekkürler.


ozanyaz, 30-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ayhan2122

Uzman
 41
 681
 26
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 26/07/2018,20:20
ozi sorgusunda kalanmiktar alanını silin ve kaynağı ozi sorgusu olan yeni bir sorgu oluşturun, yeni bir alana;
KalanMiktar: IIf(nz([Odenen];0)=0;[tutar];[tutar]-[odenen])
yazın.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

assenucler

Aktif Üye*
A..... SE.... ŞE....
 2.057
 125
 31/10/2008
63
 İstanbul
 
 -
 01/12/2018,10:52
Sayın ozanyaz;

Merhaba.. Programınız çok güzel hazırlanmış, sizi tebrik ederim.

Sayın ayhan2122 hocamın katkısı sonrası, çalışan dosyayı sitemize ekleyebilir misiniz?

Teşekkürler...




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Teknik Servis Programı emturker 18 9.510 Dün, 12:29
Son Yorum: C*e*l*o*y*c*e
  Ön Muhasebe Programı ve Birçok Özellik dayko 60 15.330 10/12/2018, 15:37
Son Yorum: ORHAN ALKAN
  DepoTakip Programı..! ycancan 41 21.683 07/12/2018, 23:26
Son Yorum: batakisi
Its My Birthday! Apartman Aidat Takip Programı gogoli01 43 33.496 02/12/2018, 23:42
Son Yorum: metınaycıcek
  Dernek Takip Programı GokhanTurna 75 51.289 26/11/2018, 15:04
Son Yorum: muhbalci

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.