Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
04/03/2010 11:26
Konu Sahibi
ozanyaz
Yorumlar
11
Okunma
4957
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ozanyaz

Üye
Üye
 38
14
5
30/03/2009
6
İstanbul
Ofis XP
09/04/2014,16:12
Merhaba,
Geçen günlerde forumda fikir danıştığım ve sonucunda yapmaya çalıştığım "basit programcık" hemen hemen benden istenen seviyeye geldi.

Öncelikle neredeyse ilk Access uygulamam olduğunu bilmenizi isterim Img-grin
Eminim bir sürü hatamı bulacaksınız. Ricam programı incelemeniz ve eksiklerimi, bir sonraki seferde dikkat etmem gerekenleri söylemeniz (hevesimi de kırmayın! Img-grin )

Formlarda bulunan anaform ile açılacak program, henüz o ayarları tamamlamadım.

Bir yerde de sıkıntı yaşadım ve aşamadım, vade raporunda, bakiyesi olmayanları (sıfır olanları) göstermesin. Hiç ödeme yapılmamışsa fatura tutarının tamamını bakiye kısmında yazsın.

Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Ozan Yazan


Ek Dosyalar
.rar   oxi.rar(Dosya Boyutu: 85,27 KB / İndirme Sayısı: 484)
ozanyaz, 30-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
vade raporu diye bir raporun yokki.hangisini kestediyorsun.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Uzman
 41
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
05/12/2017,16:58
Gördüğüm kadarıyla ölçüt oluşturmayı ve ifade yazmayı biliyorsunuz.
<>0 ölçütü ile sıfırdan farklı olanları bulun.
ve
iif(ÖdemelerToplamı=0;FaturaToplamı;Bakiye) deyimi ile istediğiniz sonucu alın.
Çalışmanız güzel görünüyor. Img-grin


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

ozanyaz

Üye
Üye
 38
14
5
30/03/2009
6
İstanbul
Ofis XP
09/04/2014,16:12
Ayhan Bey,
iif(ÖdemelerToplamı=0;FaturaToplamı;Bakiye) deyimini düzenleyerek gönderdiğim programdaki ozi sorgusunda criteria alanına yazdım. Sanırım hata yaptım, anlamadığım criteria kısmına ne yazarsam yazayım hemen odeme diye ufak bir pencere geliyor ve buraya bir değer yazmamı istiyor.
(motivasyon için ayrıca teşekkür ederim).

Nurullah Bey,
Formların içinde bulunan anaformu çalıştırdığınız zaman karşınıza gelen pencerede ilk ve son tarih bölümlerinin altında "vade raporu" isimli bir buton var. Bahsettiğim yer orası.

Teşekkürler.


ozanyaz, 30-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Uzman
 41
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
05/12/2017,16:58
ozi sorgusunda kalanmiktar alanını silin ve kaynağı ozi sorgusu olan yeni bir sorgu oluşturun, yeni bir alana;
KalanMiktar: IIf(nz([Odenen];0)=0;[tutar];[tutar]-[odenen])
yazın.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

assenucler

Gümüş Üye
Gümüş Üye
A..... SE.... ŞE....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
Bugün,18:42
Sayın ozanyaz;

Merhaba.. Programınız çok güzel hazırlanmış, sizi tebrik ederim.

Sayın ayhan2122 hocamın katkısı sonrası, çalışan dosyayı sitemize ekleyebilir misiniz?

Teşekkürler...




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dernek Takip Programı GokhanTurna 73 49.060 11/07/2018, 17:47
Son Yorum: xNexus
  Personel Programı fascioğlu 75 30.880 11/07/2018, 15:42
Son Yorum: IceMan7
  Gerçek Barkod Basma Programı mehmetdemiral 51 26.656 12/06/2018, 14:44
Son Yorum: ates2014
  emlak programı simendifer 28 12.260 25/04/2018, 22:32
Son Yorum: A.Kadir.
  Ayakkabıcı Satış ve Stok Programı mehmetdemiral 11 8.112 21/04/2018, 14:12
Son Yorum: Hasan Yavuz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.