Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
07/02/2012 21:58
Konu Sahibi
seyma nur
Yorumlar
4
Okunma
2207
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

seyma nur

Aktif Üye
Aktif Üye
ŞE.... NU....
 75
 12
 27/10/2010
6
 Elazığ
 
 Ofis 2007
 08/07/2012,18:08
Çözüldü 
arkadaşlar ben c# üzerinde veritabanına bağlantı sağlamak istiyorum fakat yazıdıgım kodlar üzerinde try catch yapısını kullnmadığımda veritabanı dosyasını bulamadı diye bir hata fırlatıyor
fakat try catch yapısını kullnadıpımda ise direk kullanıcı hatalı mesajının bulunduğu konutu algılıyor kodlar aşşagıdaki gibidir hatamı belirtirseniz memnun olurum..

private void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
OleDbConnection conn = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB:12.0;Data Source=C:/DATABASE.accdb");
//veritabanıyla fiziksel bağlantıyı sağlıyoruz

string baglan = "Select * From login Where Kullanıcı_Adı='" + TextBox1.Text + "' && Sifre='" + TextBox2.Text +"'";
OleDbCommand cmd = new OleDbCommand(baglan, conn);//veritabanın üzerindeki komutları çalıştırmak kullanılır

try//kullanıcı hatalı,veritabanı bağlantısı sağlanmadığında
{
conn.Open();//fiziksel bağlantımızı açalım
}
catch
{
MessageBox.Show("hatalı");
conn.Close();//fiziksel bağlantısı kapatalımki hataları engelleyelim
}

}



Ateşe Ateşle Karşılık Verenlerin Ellerinde Kalan Genellikle Küldür ....Icon_rolleyesIcon_rolleyes
Icon_rolleyes

Kullanici Avatari

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Uzman
 41
 681
 26
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 26/07/2018,20:20
Çözüldü 
"try" komutunu
"OleDbCommand cmd = new OleDbCommand(baglan, conn);//veritabanın üzerindeki komutları çalıştırmak kullanılır"
satırında önce yaz


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

drummers

Omur Can
Destek
OM.... CA....
 409
 119
 11/05/2009
125
 İzmir
 
 Ofis 2003
 17/09/2018,12:41
Çözüldü 
try

'buraya kodların

catch
{
MessageBox.Show("hatalı");


drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 09/09/2018,11:08
Çözüldü 
Data Source=C:/DATABASE.accdb şeklindeki yazım yanlış gibi geldi bana.
Data Source=C:\DATABASE.accdb veya
Data Source=C:\\DATABASE.accdb şeklinde deneyin.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
Provider yanlış yazılmış : "Microsoft.ACE.OLEDB:12.0" kısmında iki nokta üst üste işareti yerine nokta işareti olması lazım.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü yazdır komutu seyma nur 9 2.775 04/06/2011, 22:01
Son Yorum: ~~KaG~~

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.