try catch komutu
Tarih
07/02/2012 21:58
Konu Sahibi
seyma nur
Yorumlar
4
Okunma
1673
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



seyma nur
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Ş.... N....
75
27/10/2010
6
Elazığ
Ofis 2007
08/07/2012,18:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
arkadaşlar ben c# üzerinde veritabanına bağlantı sağlamak istiyorum fakat yazıdıgım kodlar üzerinde try catch yapısını kullnmadığımda veritabanı dosyasını bulamadı diye bir hata fırlatıyor
fakat try catch yapısını kullnadıpımda ise direk kullanıcı hatalı mesajının bulunduğu konutu algılıyor kodlar aşşagıdaki gibidir hatamı belirtirseniz memnun olurum..

private void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
OleDbConnection conn = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB:12.0;Data Source=C:/DATABASE.accdb");
//veritabanıyla fiziksel bağlantıyı sağlıyoruz

string baglan = "Select * From login Where Kullanıcı_Adı='" + TextBox1.Text + "' && Sifre='" + TextBox2.Text +"'";
OleDbCommand cmd = new OleDbCommand(baglan, conn);//veritabanın üzerindeki komutları çalıştırmak kullanılır

try//kullanıcı hatalı,veritabanı bağlantısı sağlanmadığında
{
conn.Open();//fiziksel bağlantımızı açalım
}
catch
{
MessageBox.Show("hatalı");
conn.Close();//fiziksel bağlantısı kapatalımki hataları engelleyelim
}

}

Ateşe Ateşle Karşılık Verenlerin Ellerinde Kalan Genellikle Küldür ....Icon_rolleyesIcon_rolleyes
Icon_rolleyes
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
Dün,01:00
Çözüldü 
"try" komutunu
"OleDbCommand cmd = new OleDbCommand(baglan, conn);//veritabanın üzerindeki komutları çalıştırmak kullanılır"
satırında önce yaz

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
400
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
18/02/2017,13:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
try

'buraya kodların

catch
{
MessageBox.Show("hatalı");
drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.546
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
22/02/2017,13:07
Çözüldü 
Data Source=C:/DATABASE.accdb şeklindeki yazım yanlış gibi geldi bana.
Data Source=C:\DATABASE.accdb veya
Data Source=C:\\DATABASE.accdb şeklinde deneyin.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.023
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
13/02/2017,13:34
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Provider yanlış yazılmış : "Microsoft.ACE.OLEDB:12.0" kısmında iki nokta üst üste işareti yerine nokta işareti olması lazım.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü yazdır komutu seyma nur 9 2.243 04/06/2011, 22:01 ~~KaG~~


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya