Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
19/05/2009 18:41
Konu Sahibi
sonerdursun
Yorumlar
5
Okunma
1548
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

sonerdursun

Aktif Üye
Aktif Üye
SO.... DU....
 33
 92
 14
 30/10/2008
16
 Yozgat
 
 Ofis 2013 32 Bit
 22/03/2018,17:09
Çözüldü 
Ekteki tablolara bakıp fikirlerinizi söyleyebilirmisiniz.Daha ileri gitmeden temelleri sağlam atmak istiyorum.Tabloları ölümcü hatalar konusuna dikkat ederek hazırlamaya çalıştım.Bu tablolar benim işimi görürmü,ilişkiler doğrumu yardımcı olursanız sevinirim.
Ben kısaca Sigorta acentesindeki işlemlerden bahsedeyim .
Müşteri kaydı 1 defa yapıldıktan sonra bu müşteriye değişik sigorta şirketlerinden poliçe düzenlenebilir düzenlenen poliçelerin peşin,senet,kredikartı ile ödemeleri yapılabilir.Müşteri herhangi bir guruba üye olabilir örneğin a firması çalışnaları sigorta yapılıyorsa birden fazla müşteri kaydı yapılabilir müşterilere gurup numarası verilebilir.Müşterilerle ilgilenen personel için temsilci numaraları sabit müşteri kaydında girilir ve bütün poliçelerde policeID,MüşteriID,GurupID bilgileri Başlangıç Bitiş Ve detaylar kaydedilir. Müşteriye ait bilgiler,poliçebilgileri,taksit ve ödeme bilgileri raporlanabilmeli bir guruptaki poliçeler,ödemebilgileri,taksit bilgileri, raporlanabilmeli .


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   

.rar   ACENTE.rar(Dosya Boyutu: 70,57 KB / İndirme Sayısı: 23)

Kullanici Avatari

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Aktif Üye
 36
 778
 27
 06/11/2008
231
 Kütahya
 
 Ofis 2003
 31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Gördüğüm kadarıyla yapınız güzel. İlişkiler de öyle. İsteklerinize cevap verecek nitelikte. Bu yapıyla bir sorun yaşamazsınız bence. Tabi daha doğru bir kanaat oluşturmak için 10-20 civarı kayıt oluşturup denemeniz daha doğru olur. Kolay gelsin...



Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Hızlıca şunu belirtmek isterim ki
ÇOK GÜZEL gidiyor elinize sağlık
detaylarına fırsat buldukça bakacağım
ancak daha sonra size sıkıntı yaratabilecek
bir konuyu madem işin başındasınız şimdiden
belirtmek istiyorum. Şu an yapılan YANLIŞ değildir
anlatacağım bir ÖNERİDİR

örneğin
musterıler tablosuna MUSTERI_ID koyuyoruz ( otomatik sayı ve anahtar )
policeler tablosuna da bunun bağlantısı olabilecek MUSTERI_ID ( sayı )
koyuyoruz buraya kadar bir problem yok

Bir sorgu üzerine her iki tabloyu çağırıp hesaplanmış bir alan ilştirdiğimizde örneğin şu kodu
yazdığımızda

Kod:
Hesaplananalan:IIf([MUSTERI_ID]>0;"Evet";"Hayır")

Sorgu hata verecektir " Hangi MUSTERI_ID " ye bakayım " diye soracaktır
Bu nedenle kod aşağıdaki gibi olmalıdır

Kod:
Hesaplananalan:IIf([MUSTERILER.MUSTERI_ID]>0;"Evet";"Hayır")


Tablolarınızı tasarlarken bunu baştan engelleyebilrisiniz
musterıler tablosuna MUSTERI_ID
policeler tablosuna da bunun bağlantısı olabilecek POLICE_MUSTERI_ID

Sonuçta görsel ipucunu kaybetmeden ( hangi alan hangi alanla ilişkili olacaktı ? ) sonraki dertlerden kurtulursunuz

Sonuç olarak alan adları için tavsiyem aşağıdaki gibidir.
MUSTER_ID
POLICE_MUSTERI_ID
HAREKET_MUSTERI_ID .... gbi

Kolay gelsin
Çalışmanızda başarılar dilerim


Tablo işkilerinde 3. ( üçüncü ) onay kutusunu çok dikkatli kullanın !
Örneğin müşteri kartı silindiğinde poliçeleri de sil demişsiniz ki
bu olmamalıdır. Policeler sonuçta tek başına bir anlam ifade
kayıtlardır ( mesela artık çalışmadığınız bir müşterinin eski poliçeleri
yaşmalarını sürdürmelidir ) 3. onay kutusu tam da tersine bir can
simididir : ALTINDA POLİÇE KAYDI OLAN HİÇBİR MÜŞTERİ KAYDI YOK EDİLEMEZ
gibi ... Bu gibi önemli noktalarda 3. onay kutusunu boş bırakın


Poliçe taksit ilşkisinde ardarda silme işlemi
doğru olabilir ancak ben yinede kayıtların aşağıdan
yukarıya yok edilmesi taraftarıyım ; önce taksitler, sonra policeler
en son müşteriler

Bir uygulamanın başarısının anahtarı kullanıcının minimum
düzeyde zeki olduğunu varsaymaktan geçer Img-grin

resim


Kolay gelsin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 658
 34
 29/01/2008
410
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/11/2011,15:17
Çözüldü 
POLICE_MUSTERI_ID şeklinde vermek de ileride Sql yazarken bu kadar uzun alan adlarıya uğraşamam problemi çıkartabilir.
Bence tablolarda bir standart primary key adınız olması daha doğru olur. (Ben öyle kullanırım) Mesela ID tek başına yeterlidir.
İlişkili olan yerde MusteriID(ki ben olsam MusID tercih ederim) şeklinde kullanırsanız ileride yazacağınız sql'ler için kolaylık olur.


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sadece herkes tarafından anlaşılır olmak adına
yazdığım uzun ifadeler bazen böyle yanlış anlamalara da
sebebiyet verebilir. Yukarıda dediğim gibi siz 1000 tane olası
hatayı öngörürsünüz 1001 ciyi kullanıcı bulur çıkarır.


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

sonerdursun

Aktif Üye
Aktif Üye
SO.... DU....
 33
 92
 14
 30/10/2008
16
 Yozgat
 
 Ofis 2013 32 Bit
 22/03/2018,17:09
Çözüldü 
İlginize teşekürler alanları düzenleyip formlara geçiyorum.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sıralanan Veriler Hakkında notrino 2 46 19/09/2018, 11:42
Son Yorum: notrino
Çözüldü Ole Nesnesi Hakkında notrino 2 60 17/09/2018, 11:09
Son Yorum: notrino
Çözüldü Sayı Sınırlama Hakkında notrino 2 82 06/09/2018, 12:28
Son Yorum: notrino
Çözüldü Satınalma Takip Yazılımı Hakkında DJ_CrAzY43 8 383 06/09/2018, 11:11
Son Yorum: PROSAN
Çözüldü Mesaj Kutusu Hakkında notrino 8 224 01/09/2018, 11:46
Son Yorum: mehmetdemiral

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.