Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
03/08/2009 19:09
Konu Sahibi
linux2ex
Yorumlar
3
Okunma
1557
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

linux2ex

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
merhaba, daha önce bu konu ile ilgili örnek varmı bilemiyorum. forumda arama yaptırdım ama bulamadım. ticari programlardaki gibi yaptığımız uygulamalarda ayrı firma veya dönem belirleme örnek varmıdır. nasıl yapılabilir. link varsa eklerseniz sevinirim. kolay gelsin


İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Bahsettiğiniz olayla yıllar önce çok yoğun uğraşmıştım. Şimdiki bilgimle çok basit olduğunu görüyorum. Ben o zaman şöyle bir yöntem uyguladım. Siz de hazıra konmadan aynı yerden başlayın bence. Mesafeleri atlayarak değil, sürünerek gitmek, bazen öğrenmek için daha iyi ve verimli olabiliyor. (Not: Burdaki sürünmeyi umarım yanlış kullanmamışımdır)

Sayın linux2ex
Tüm verilerde bir de şirket ve dönem alanları bulunacak. Yani diyelim ki müşteriler tablosu:

Müşteri no
Kodu
Adı
Adresi
Telefonu
Vergi numarası
Şirket
Dönem

Burdaki şirket ve dönem için diyelim 1 ve 2009 girdiniz. Tabii bu işlemi elle yapmıyoruz. İlişki ile yapıyoruz. Tablolar arası ilişki kurarak, çalışılan firma ve yıl bilgilerini her yapılan kayıta da gönderiyoruz.
Daha sonra sorgularla bu verilere göre tasnif yaparak alıyoruz verilerimizi. İşte bu kadar basitImg-grin))

Amaaaaaa. Şimdi olsaydı böyle yapmazdım. Bağlı tablo ile çalışır ve her şirket için ayrı bir mdb oluşturudum. Çalışma dönemini ise program içinden yukardaki gibi seçer, sorgularla tarih aralığından veya tabloya girilen "dönem" kaydından ayırırdım. Sitede de sevgili admin'in bir örneğinde bağlı tablo olayını kodla yaptırma yöntemini kullanarak, seçilen firma veritabanına bağlanırdım. Şu anda programlarımda kullanıyorum bu yöntemi. Tabii bu temel.. Ben bunu kendi ihtiyacıma göre oldukça geliştirdim.

https://www.accesstr.net/konu-bagli-tabl...tleme.html


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

Aykay

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
208
24/11/2008
3
Adana
Ofis 2003
14/10/2013,09:18
Çözüldü 
Sayın linux2ex merhaba;

Sizin istediğiniz gibi birşey olabilmesi için iki ayrı veritbanı olacak isimleri de;
1 - Sistem İşletmeni
2 - Ticari Sistem

Sistem işletmeni; Firmaları ve dönemleri tanımlayabileceğiniz bir veritabanı olup Ticari Sistem ile tabloları bağlantı yaparak ilgili formlarda kullanacaksınız.
Ticari Sistem ; Sistem işletmeninde tanımlanmış ilgili öndeğerleri kullanarak, gerektiğinde değişikliğe giderek istediğiniz tanımlanmış öndeğerleri kullanarak ve bunun üzerinden kayıtlarınızı tutarak, bu kayıtları isteğinizde geri çağırarak bu sistemde kullanma imkanınız olabilir.

Bu bahsettiğim sistemin çalışması için, epey bir uğraşı gerektirmektedir.

Böyle çalışan bir sistem bulduğunuzda beni de haberdar ederseniz sevinirim. En azından çoklu firmalarda kayıt oluşturma ile çalışırken kolaylık olur.

Kolaygelsin


Eğer bir kişi hem akıllı, hem çalışkansa takdir et.
Çalışkan fakat akıllı değilse dikkat et.
Akıllı fakat tembel ise ikaz et.
Hem akılsız, hem tembelse uzaklaşmak için acele et.
Cevapla

linux2ex

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
ilginize teşekkür ederim. mehmetdemiral hocam verdiğiniz linkteki örneklere bakarak yapmaya çalışacağım. kolay gelsin


İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü IT Envanter programı için ön çalışma mengok 4 2.399 12/09/2017, 15:01 team_quash
Çözüldü Personelin Toplam Çalışma Süresini Bulma scil 6 520 10/04/2017, 15:27 atoz112
Çözüldü Teklifte Seçilenler Listelerini Ayrı Ayrı Toplama haziran4 15 1.046 28/02/2017, 16:46 atoz112
Çözüldü Metin Kutusu pasif iken formun işlem yapıyor gibi davranış sergilemesi murat dikme 10 894 28/12/2016, 17:05 murat dikme
Çözüldü Ayrı butonlardaki farklı işlevleri tek buton ile gerçekleştirmek murat dikme 9 1.095 20/11/2016, 16:06 murat dikme

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.