Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
03/08/2009 19:09
Konu Sahibi
linux2ex
Yorumlar
3
Okunma
1684
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

linux2ex

Aktif Üye
 128
 20
 30/01/2009
0
 Eskişehir
 
 Ofis 2003
 04/11/2016,09:57
Çözüldü 
merhaba, daha önce bu konu ile ilgili örnek varmı bilemiyorum. forumda arama yaptırdım ama bulamadım. ticari programlardaki gibi yaptığımız uygulamalarda ayrı firma veya dönem belirleme örnek varmıdır. nasıl yapılabilir. link varsa eklerseniz sevinirim. kolay gelsin


İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.915
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 13/11/2018,20:45
Çözüldü 
Bahsettiğiniz olayla yıllar önce çok yoğun uğraşmıştım. Şimdiki bilgimle çok basit olduğunu görüyorum. Ben o zaman şöyle bir yöntem uyguladım. Siz de hazıra konmadan aynı yerden başlayın bence. Mesafeleri atlayarak değil, sürünerek gitmek, bazen öğrenmek için daha iyi ve verimli olabiliyor. (Not: Burdaki sürünmeyi umarım yanlış kullanmamışımdır)

Sayın linux2ex
Tüm verilerde bir de şirket ve dönem alanları bulunacak. Yani diyelim ki müşteriler tablosu:

Müşteri no
Kodu
Adı
Adresi
Telefonu
Vergi numarası
Şirket
Dönem

Burdaki şirket ve dönem için diyelim 1 ve 2009 girdiniz. Tabii bu işlemi elle yapmıyoruz. İlişki ile yapıyoruz. Tablolar arası ilişki kurarak, çalışılan firma ve yıl bilgilerini her yapılan kayıta da gönderiyoruz.
Daha sonra sorgularla bu verilere göre tasnif yaparak alıyoruz verilerimizi. İşte bu kadar basitImg-grin))

Amaaaaaa. Şimdi olsaydı böyle yapmazdım. Bağlı tablo ile çalışır ve her şirket için ayrı bir mdb oluşturudum. Çalışma dönemini ise program içinden yukardaki gibi seçer, sorgularla tarih aralığından veya tabloya girilen "dönem" kaydından ayırırdım. Sitede de sevgili admin'in bir örneğinde bağlı tablo olayını kodla yaptırma yöntemini kullanarak, seçilen firma veritabanına bağlanırdım. Şu anda programlarımda kullanıyorum bu yöntemi. Tabii bu temel.. Ben bunu kendi ihtiyacıma göre oldukça geliştirdim.

https://www.accesstr.net/konu-bagli-tabl...tleme.html


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

Aykay

Aktif Üye
 208
 45
 24/11/2008
3
 Adana
 
 Ofis 2003
 14/10/2013,09:18
Çözüldü 
Sayın linux2ex merhaba;

Sizin istediğiniz gibi birşey olabilmesi için iki ayrı veritbanı olacak isimleri de;
1 - Sistem İşletmeni
2 - Ticari Sistem

Sistem işletmeni; Firmaları ve dönemleri tanımlayabileceğiniz bir veritabanı olup Ticari Sistem ile tabloları bağlantı yaparak ilgili formlarda kullanacaksınız.
Ticari Sistem ; Sistem işletmeninde tanımlanmış ilgili öndeğerleri kullanarak, gerektiğinde değişikliğe giderek istediğiniz tanımlanmış öndeğerleri kullanarak ve bunun üzerinden kayıtlarınızı tutarak, bu kayıtları isteğinizde geri çağırarak bu sistemde kullanma imkanınız olabilir.

Bu bahsettiğim sistemin çalışması için, epey bir uğraşı gerektirmektedir.

Böyle çalışan bir sistem bulduğunuzda beni de haberdar ederseniz sevinirim. En azından çoklu firmalarda kayıt oluşturma ile çalışırken kolaylık olur.

Kolaygelsin


Eğer bir kişi hem akıllı, hem çalışkansa takdir et.
Çalışkan fakat akıllı değilse dikkat et.
Akıllı fakat tembel ise ikaz et.
Hem akılsız, hem tembelse uzaklaşmak için acele et.

Kullanici Avatari

linux2ex

Aktif Üye
 128
 20
 30/01/2009
0
 Eskişehir
 
 Ofis 2003
 04/11/2016,09:57
Çözüldü 
ilginize teşekkür ederim. mehmetdemiral hocam verdiğiniz linkteki örneklere bakarak yapmaya çalışacağım. kolay gelsin


İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Kayıt Arama İşlemini 4 Ayrı Kriter İle Yapıyorum İki Kriter Çalışıyor 2 Si Çalışmıyor Oğuz Türkyılmaz 6 137 19/11/2018, 11:39
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Butona Kısayol Tuşu Yerine F5,f6,f10 Gibi F Tuşları Atanabilirm Mi. Oğuz Türkyılmaz 9 207 25/10/2018, 14:53
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü İlişkisiz Metinin Ayrı Değerler Gösterebilmesi notrino 4 166 27/09/2018, 10:54
Son Yorum: notrino
Çözüldü Birden Fazla Access İle Çalışma alikatitas 9 272 24/08/2018, 18:23
Son Yorum: alikatitas
Çözüldü Acces Tabloda Toplama,çıkartma Gibi Matematik İşlemi kursun 5 307 05/08/2018, 22:29
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444