Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/03/2009 20:52
Konu Sahibi
Yakut
Yorumlar
12
Okunma
4213
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Yakut

Aktif Üye
Aktif Üye
 47
77
11/03/2009
5
Ülke Dışı
Ofis 2003
13/11/2016,18:38
Çözüldü 
slm,

bir veri var, velisim, cocuk1 ,cocuk2,cocuk3

cocuklar yazildiginda kac tane varsa tabii,

bunlari Formda textboxda bir velinin kactane cocugu oldugunu
ayri bir bilgi olarak nasil yazabilirim.

örnek ekte


Ek Dosyalar
.rar   Cocuk.rar(Dosya Boyutu: 33,59 KB / İndirme Sayısı: 10)
Yakut, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Aktif Üye
 36
778
06/11/2008
231
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Doğru mu anladım bilmiyorum ama sanırım Cocuk1, 2, 3 alanlarına sayı girip toplama yaptırmak istiyorsunuz. Bunun için:

Tablonuzda çocuk sayılarının olduğu alanların Veri Türü'nü Sayı yapın. Formunuzda belirttiğiniz alanın denetim kaynağı alanına da şunu yazın:

Kod:
=[Cocuk1]+[Cocuk2]+[Cocuk3]


Eğer alanın özelliği Metin olursa Metin olarak algılayıp birleştirme yapar. Örneğin Çocuk 1 için 1, Çocuk 2 için 1 ve Çocuk 3 için 1 rakamı girseniz bunun sonucunu 111 olarak döndürür. Toplama değil birleştirme yapar. Alan özelliğini sayı olarak ayarlarsanız bu defa da 3 olarak döndürür...

Anladığım ölçüde cevap vermeye çalıştım. Örnek olarak gönderdiğiniz veritabanı boş olduğu için bu şekilde anladım.

Bu şekilde değilse biraz daha açıklama yapın lütfen.



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.816
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,16:45
Çözüldü 
Benim örneğim biraz daha aktif. İnceleyin bakalım.


Ek Dosyalar
.rar   Cocuk_MDEMİRAL.rar(Dosya Boyutu: 33,77 KB / İndirme Sayısı: 29)
İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

Yakut

Aktif Üye
Aktif Üye
 47
77
11/03/2009
5
Ülke Dışı
Ofis 2003
13/11/2016,18:38
Çözüldü 
burada toplama islemi olmayacak,

bir velinin Cocularin isimleri yazilacak kactane varsa.

örnegin, bir velinin üctane cocugu varsa isimleri yazilicak. bu textboxda ise kactan ise o rakam yazilacak 3 gibi yazilmasini istiyorum.

2 cocugu varsa textbox 2 yazilsin........

bu islem Excelde Anzahl2() veya türkcesi Degerdolusay() ....bu islemin burada bunu kullanmak istiyorum.


Yakut, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Aktif Üye
 36
778
06/11/2008
231
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Ben sayı olarak girileceğini düşünerek bu şekilde yapmıştım. Metin olarak isim girileceğini düşünememiştim. Tekrar okuduğumda asıl istediğinizin Mehmet hocamın örneği olduğunu düşünüyorum...
Eline sağlık hocam...



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.816
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,16:45
Çözüldü 
Teşekkürler Harun.. Ama sayın Yakut henüz benim örneğimi görmedi sanırım.


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü İnternet Sayfasındaki Textbox Adı ozkovlu29 4 201 12/06/2018, 14:33
Son Yorum: ozkovlu29
Çözüldü Rapor Sayfa Sayısı murat dikme 12 290 19/05/2018, 12:41
Son Yorum: A.Kadir.
Çözüldü Sorgu Değerleri İle Hedef Alanlarının Sayısı Hata Msj. fascioğlu 3 140 03/05/2018, 20:30
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Rapor Yazdırma Sayısı karaayhan 1 140 31/12/2017, 00:25
Son Yorum: karaayhan
Çözüldü Kayıt Sayısı metin02 7 466 13/08/2017, 11:05
Son Yorum: metin02

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.