Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/03/2009 20:52
Konu Sahibi
Yakut
Yorumlar
12
Okunma
4062
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Yakut

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
77
11/03/2009
5
Ülke Dışı
Ofis 2003
13/11/2016,18:38
Çözüldü 
slm,

bir veri var, velisim, cocuk1 ,cocuk2,cocuk3

cocuklar yazildiginda kac tane varsa tabii,

bunlari Formda textboxda bir velinin kactane cocugu oldugunu
ayri bir bilgi olarak nasil yazabilirim.

örnek ekte


Ek Dosyalar
.rar   Cocuk.rar (Dosya Boyutu: 33,59 KB / İndirme Sayısı: 10)
Yakut, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Doğru mu anladım bilmiyorum ama sanırım Cocuk1, 2, 3 alanlarına sayı girip toplama yaptırmak istiyorsunuz. Bunun için:

Tablonuzda çocuk sayılarının olduğu alanların Veri Türü'nü Sayı yapın. Formunuzda belirttiğiniz alanın denetim kaynağı alanına da şunu yazın:

Kod:
=[Cocuk1]+[Cocuk2]+[Cocuk3]


Eğer alanın özelliği Metin olursa Metin olarak algılayıp birleştirme yapar. Örneğin Çocuk 1 için 1, Çocuk 2 için 1 ve Çocuk 3 için 1 rakamı girseniz bunun sonucunu 111 olarak döndürür. Toplama değil birleştirme yapar. Alan özelliğini sayı olarak ayarlarsanız bu defa da 3 olarak döndürür...

Anladığım ölçüde cevap vermeye çalıştım. Örnek olarak gönderdiğiniz veritabanı boş olduğu için bu şekilde anladım.

Bu şekilde değilse biraz daha açıklama yapın lütfen.


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
10/09/2017,11:19
Çözüldü 
Benim örneğim biraz daha aktif. İnceleyin bakalım.


Ek Dosyalar
.rar   Cocuk_MDEMİRAL.rar (Dosya Boyutu: 33,77 KB / İndirme Sayısı: 28)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

Yakut

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
77
11/03/2009
5
Ülke Dışı
Ofis 2003
13/11/2016,18:38
Çözüldü 
burada toplama islemi olmayacak,

bir velinin Cocularin isimleri yazilacak kactane varsa.

örnegin, bir velinin üctane cocugu varsa isimleri yazilicak. bu textboxda ise kactan ise o rakam yazilacak 3 gibi yazilmasini istiyorum.

2 cocugu varsa textbox 2 yazilsin........

bu islem Excelde Anzahl2() veya türkcesi Degerdolusay() ....bu islemin burada bunu kullanmak istiyorum.


Yakut, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Ben sayı olarak girileceğini düşünerek bu şekilde yapmıştım. Metin olarak isim girileceğini düşünememiştim. Tekrar okuduğumda asıl istediğinizin Mehmet hocamın örneği olduğunu düşünüyorum...
Eline sağlık hocam...


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
10/09/2017,11:19
Çözüldü 
Teşekkürler Harun.. Ama sayın Yakut henüz benim örneğimi görmedi sanırım.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kayıt Sayısı metin02 7 254 13/08/2017, 11:05 metin02
Çözüldü Vb tarafında textbox içerik kontrolü yapamıyorum pelitt 3 311 08/04/2017, 11:57 atoz112
Çözüldü Formda Kombiyi Listeye Eklendiğinde Adet Gelmesi haziran4 3 283 03/03/2017, 16:51 haziran4
Çözüldü Web Den Satır Sayısı Belli Olmayan Tablodan Veri Almak stringeer 2 310 28/02/2017, 08:18 stringeer
Çözüldü Sorgu Sonucunu Sipariş Sayısı Kadar Katlıyor. husem 14 775 24/02/2017, 14:22 husem

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.