Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
03/01/2009 19:49
Konu Sahibi
javierbardem
Yorumlar
4
Okunma
2081
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

javierbardem

Üye
Üye
 30
 12
 4
 31/10/2008
0
 İzmir
 
 
 23/02/2011,11:40
Çözüldü 
benim acayip basit olan ama bir türlü içinden çıkamdığım bir sorun var. bir tabloda değerler veya parasal ifadeler olan sayısal verilerin olduğu bir tablom var. ben form sorgu veya raporda bu değerleri kullanıcının belirteceği bir sayısal ifade ile çarpıp sonuçu bulmak istiyorum. ama bu değeri veya oran diyelim saklayabileceğim kullanıcının girebileceği bir tablo ve form ikilisi oluşturamadım. denedim ama kullanıcı bir değer girince otomatik olarak tabloda ki ikinci kayıda gidiyor.

misal bir tabloda harcamalar var ve biz bunları kdv oranı ile çarpacaz yüzde 18 örneğin ama bu yüzde 18 i kullanıcı girecek ve sürekli değişebilecek ama bir kere girildikten sonra uygulama kapatılsa bile kayıtlı olması lazım yani metin kutusundan bu değeri alamaz. bu soruna çözüm bulan bir örnek varsa forumda adını verseniz bile çok yardımcı olurdunuz. şimdiden teşekkürler



Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
 6.119
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 20/07/2018,15:54
Çözüldü 
Merhaba sayın javierbardem.

Tam olarak anlayamadım ne yapmak istediğinizi. Sonuçta kullanıcı KDV yi değiştirince onu tabloya kaydeder. KDV oranlarını bir tabloya yazarsınız daha sonra ürün satışında KDV ler içinden hangisini istiyorsa seçer ve o şekilde kaydeder. Örneklendirerek yazarsanız daha iyi anlayabiliriz zannediyorum.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 658
 34
 29/01/2008
410
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Parametre tablosundan bahsediyorsun sanırım.
Eğer doğru anlıyorsam yöntem yanlış.
ParametreAdi, Degeri,Aciklama olarak 3 alanlı bir tablo oluştur.
İstediğin parametreye istediğin ismi vererek sakla.

Form açıışında yani logon esnasında bunları bi record'a okutmayı dene. (Bunun bir diğer kolaylığı da ileride ihtiyaç duyduğunda veritabanından okuma yapmadan ram üzerinden çok kolay bi şekilde elde etmek de olacaktır)

Sadece ilk Login olduğunda recordu doldurman yeterli olacaktır. (Açılış bilgileri okunuyor tadında altta bir bilgi de gösterebilirsin)

Bu şekilde tek satırlı bir tablo sorununda uzaklaşır,doğru olan yönteme de kavuşmuş olursun....

**Ek not : Bu doldururken eğer tanım yapılmadıysa ya da değer girilmediyse kontrollu olarak da alabilirsin. nz(RS("parametreadi","varsayilan olarak ne istersen...") Bu da kod içinde sonradan çıkabilecek hataları da yok eder. Ben oraya kafama göre KDV oranını %100 gibi değer yazarsam gereken kontrollerle uyarılar üretilir....


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 46
 1.561
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 10/08/2018,16:56
Çözüldü 
Sizin ihtiyacınız sn. Bilgisayarcı'nın anlattığı gibi bir parametre tablosu oluşturmak.

"ama bu değeri veya oran diyelim saklayabileceğim kullanıcının girebileceği bir tablo ve form ikilisi oluşturamadım. denedim ama kullanıcı bir değer girince otomatik olarak tabloda ki ikinci kayıda gidiyor" demişsiniz.

Parametre alanlarını içeren tablonuzda tek kayıt olmasını sağlamak için söyleyebileceğim 2 yöntem var. Birincisi; tabloyu yarattıktan sonra kullanıcılara açmadan önce herhangi bir veriyle tek kayıtı elle kendiniz oluşturacaksınız. İkincisi; programınızın ilk açılışında veya parametre formunun ilk açılışında Parametre tablosunda bir kayıt olup olmadığını kontrol edecek ve yoksa otomatik olarak bir kayıt oluşturacaksınız; devamında isterseniz kullanıcıyı parametre değerlerini girmeye zorlayacaksınız.

Kullanacağınız Parametre formunun özelliklerinde kayıt ekleme ve silme özelliklerini kaldırırsanız, form 2. kayıda gidemez veya kayıt silinemez.

Daha sonra girilen bu parametrik değerleri istediğiniz formlarda farklı yöntemlerle kullanabilirsiniz.
* Dlookup fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
* Alt Form kullanabilirsiniz.
* Formun kayıt kaynağınına, parametre tablosunu ilişkisiz olarak ekleyip kullanabilirsiniz.
* Sn. bilgisayarcının bahsettiği gibi Public değişkenlere aktarıp kodlarla kullanabilirsiniz
vs...

Bu konuyla ilgili parametrik bilgileri girebileceğiniz bir parametre formu ve Dlookup ile değeri nasıl alabileceğinizi gösteren örnek bir form yaptım.

Ekteki dosyada görebilirsiniz.

Ben sadece KDV Oranı ekledim, istediğiniz gibi alanlar ekleyebilirsiniz.


Ek Dosyalar
.rar   Parametre.rar(Dosya Boyutu: 10,36 KB / İndirme Sayısı: 27)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

javierbardem

Üye
Üye
 30
 12
 4
 31/10/2008
0
 İzmir
 
 
 23/02/2011,11:40
Çözüldü 
Seruz arkadaşım çok teşekkür ederim belki basit bir şeydi ama çıkamadım içinden verdiğin örnek tam istediğim gibi çok çok teşekkürler.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tablo Varmı Kontrol Ettirmek bibib 4 126 27/06/2018, 11:07
Son Yorum: bibib
Çözüldü Tablo Ve Sorguya Bağlı Rapordaki Alanlarda Geçersiz Denetim Kaynağı Hatası mmert06 4 134 25/06/2018, 12:03
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Tablo İle İlişkili Liste Kutusundan Veri Silme mmert06 5 192 12/06/2018, 01:11
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Access Excel Tablo Bağlama Sorunu blake33 2 217 19/05/2018, 14:03
Son Yorum: A.Kadir.
Çözüldü Veri Tabanındaki Kayıtlı Bilgiyi 2. Veri Tabanında Bulunan Aynı Değişkenlere Kayıt cevahir1 10 330 24/04/2018, 12:03
Son Yorum: cevahir1

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.