Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
06/01/2010 19:34
Konu Sahibi
zetyu
Yorumlar
6
Okunma
3929
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

zetyu

Aktif Üye
Aktif Üye
 46
 134
 39
 12/03/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis XP
 24/09/2018,10:49
Çözüldü 
Sorguda weekday ile kaçıncı gün olduğunu bulabiliyorum.

kacıncı_haftası: weekday([tarih_odenecek])

Ama benim amacım ayın yada yılın kaçıncı haftası olduğunu bulmak.

Yani: 06,01,2010 kaçıncı haftadır.

Kaçıncı ay,kaçıncı gün vs örnek ve açıklamalar var ama hafta ile ilgili bulamadım gözden kaçırdıysam kusara bakmayın.
İlginize ve yardımlarınıza şimdiden çok teşekkür ederim


zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.716
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Metin Kutusunun Veri kaynağına

Kod:
=DatePart("ww";[Metin0])


Metin0 Tarih alanın olduğu metin olacak Kolay gelsin


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

zetyu

Aktif Üye
Aktif Üye
 46
 134
 39
 12/03/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis XP
 24/09/2018,10:49
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim.
Bu şekilde tarihin yılın kaçıncı haftası olduğunu görüyorum sayenizde.
peki metin0 daki tarihin ayın kaçıncı haftası olduğunu nasıl görebilirim.


zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.716
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Bu Vba kodu ile hazırlanmıştır

Girilen Tarih=Metin0 Haftasayısı=Metin2 olsun

Metin0 ın güncelleme sonrasına bunu

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Private Sub Metin0_AfterUpdate()
Dim A, B As Date
Dim C, D As Integer
A = Me.Metin0
B = DateSerial(Year(A), Month(A), 1)
C = DatePart("ww", (A))
D = DatePart("ww", (B))
Me.Metin2 = (C - D) + 1
End Sub


yazınız Metin2 de sonucu görünüz


Veya Form üzerinde
yapmak isterseniz
Tarih=Metin0
Girilen ayın ilk günü=Metin2
GirilenTarih yılın kaçıncı haftası=Metin4
Girilen ayın ilk günü yılın kaçıncı haftası=Metin6
AyınHaftası=Metin8
diyelim

Şimdi

Kod:
Metin0=tarih
Metin2=DateSerial(Year([Metin0]);Month([Metin0]);1)
Metin4=DatePart("ww";[Metin0])
Metin6=DatePart("ww";[Metin2])
Metin8=Metin4-Metin6+1


Metin0 a değer girdiktensonra Metin8 gerekli sonucu gösterecektir


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

zetyu

Aktif Üye
Aktif Üye
 46
 134
 39
 12/03/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis XP
 24/09/2018,10:49
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim.


zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.716
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Rica ederim


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tarih Filtreli Toplama İslemi notrino 4 116 07/09/2018, 08:06
Son Yorum: notrino
Çözüldü Tarih Ve Saati Birlikte Yazma kübrashn 2 100 14/08/2018, 15:49
Son Yorum: kübrashn
Çözüldü Accessten Excele Veri Aktarımında Sorguda Nz Problemi mehmetb84 7 186 06/08/2018, 15:28
Son Yorum: mehmetb84
Çözüldü Çapraz Sorguda Birden Fazla Veri Hesaplaması aliyuzen 4 132 06/08/2018, 15:18
Son Yorum: aliyuzen
Çözüldü Sorguda İki Ayrı Koşula Uyanı Getir. barcins 13 220 31/07/2018, 14:47
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.