Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
21/11/2009 16:47
Konu Sahibi
huyuklu2310
Yorumlar
16
Okunma
4385
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

huyuklu2310

Üye
Üye
 40
 12
 2
 20/11/2009
0
 Aksaray
 
 Ofis 2007
 03/12/2009,03:18
Çözüldü 
arkadaşlar benim de bi sorunum var. benim istediğim aslında sizler için basit bişey galiba. iki tane alan var. yeni kayıt eklerken bunlardan birine bir tarih girdiğimde diğerine otomatik olarak 1 yıl sonrasını eklemesini istiyorum. yardımlarınızı bekliyorum.


huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

huyuklu2310

Üye
Üye
 40
 12
 2
 20/11/2009
0
 Aksaray
 
 Ofis 2007
 03/12/2009,03:18
Çözüldü 
Arkadaşlar benim sorunum kısaca şu. iki tane tarih alanı var. yeni kayıt eklerken, tarih alanlarından birine bir tarih girdiğimde diğer tarih alanına otomatik olarak bir yıl sonrasını yazsın.


huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 23/09/2018,22:15
Çözüldü 
Bunun için dateadd komutunu kullanın

YeniTarih=DateAdd("yyyy",EklenecekSure,ilkTarih)

"yyyy"değeri yılı belirtir.

Bir form oluşturup tarih1 ve tarih2 adlarında metin kutuları koyun. Birinci metin kutusunun güncelleme sonrasına şu kodu yazın:

me.tarih2 = DateAdd("YYYY", 1, tarih1)

Birinci kutuya tarih yazıp çıktığınızda 2. kutuda 1 yıl sonrası olacaktır.

Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

huyuklu2310

Üye
Üye
 40
 12
 2
 20/11/2009
0
 Aksaray
 
 Ofis 2007
 03/12/2009,03:18
Çözüldü 
"me" yeni bir makro veya makro grubuysa kaydettiğinizden ve adını doğru yazdığınızdan emin olun. yazısı geldi bi yerde hata mı yaptım acaba. bi de bunu tablo üzerinde yapmak mümkün değil im acaba yani


huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 23/09/2018,22:15
Çözüldü 
me. ifadesi aktif olan formdaki bileşenlere kolay ulaşıp, adlarını liste olarak almakta kullanılır. Tabloda kullanılmaz. Ayrıca bir konuda anlaşalım sizinle.. Access ile çalışacaksanız hiçbir işlemi tabloda yapmayın. Tablolar sadece veri depolamak için kullanılır. Veriler sorgularla veya direk tablodan formlara veya rapolara çağrılmalıdır. İşlemler genel olarak ya sorgu ya da formlarda yapılmalıdır.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

huyuklu2310

Üye
Üye
 40
 12
 2
 20/11/2009
0
 Aksaray
 
 Ofis 2007
 03/12/2009,03:18
Çözüldü 
ben zaten dediğiniz gibi bi form açtım. ama dediğim gibi bi ifade geldi. bu durumda ne yapmalıyım acaba.


huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tarih Filtreli Toplama İslemi notrino 4 116 07/09/2018, 08:06
Son Yorum: notrino
Çözüldü Tarih Ve Saati Birlikte Yazma kübrashn 2 100 14/08/2018, 15:49
Son Yorum: kübrashn
Çözüldü İki Tarih Arası Rapor Almak m_demir 6 289 22/07/2018, 21:00
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Formdaki Tutarı Diğer Forma Aktarma haziran4 3 144 21/07/2018, 17:20
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Bir Formu Kapatırken Diğer Formun Aynı Anda Açılması mmert06 17 439 11/07/2018, 18:00
Son Yorum: mmert06

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.