Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
21/11/2009 16:47
Konu Sahibi
huyuklu2310
Yorumlar
16
Okunma
4322
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

huyuklu2310

Üye
Üye
 40
12
2
20/11/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
03/12/2009,03:18
Çözüldü 
arkadaşlar benim de bi sorunum var. benim istediğim aslında sizler için basit bişey galiba. iki tane alan var. yeni kayıt eklerken bunlardan birine bir tarih girdiğimde diğerine otomatik olarak 1 yıl sonrasını eklemesini istiyorum. yardımlarınızı bekliyorum.


huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

huyuklu2310

Üye
Üye
 40
12
2
20/11/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
03/12/2009,03:18
Çözüldü 
Arkadaşlar benim sorunum kısaca şu. iki tane tarih alanı var. yeni kayıt eklerken, tarih alanlarından birine bir tarih girdiğimde diğer tarih alanına otomatik olarak bir yıl sonrasını yazsın.


huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.804
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,11:14
Çözüldü 
Bunun için dateadd komutunu kullanın

YeniTarih=DateAdd("yyyy",EklenecekSure,ilkTarih)

"yyyy"değeri yılı belirtir.

Bir form oluşturup tarih1 ve tarih2 adlarında metin kutuları koyun. Birinci metin kutusunun güncelleme sonrasına şu kodu yazın:

me.tarih2 = DateAdd("YYYY", 1, tarih1)

Birinci kutuya tarih yazıp çıktığınızda 2. kutuda 1 yıl sonrası olacaktır.

Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

huyuklu2310

Üye
Üye
 40
12
2
20/11/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
03/12/2009,03:18
Çözüldü 
"me" yeni bir makro veya makro grubuysa kaydettiğinizden ve adını doğru yazdığınızdan emin olun. yazısı geldi bi yerde hata mı yaptım acaba. bi de bunu tablo üzerinde yapmak mümkün değil im acaba yani


huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.804
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,11:14
Çözüldü 
me. ifadesi aktif olan formdaki bileşenlere kolay ulaşıp, adlarını liste olarak almakta kullanılır. Tabloda kullanılmaz. Ayrıca bir konuda anlaşalım sizinle.. Access ile çalışacaksanız hiçbir işlemi tabloda yapmayın. Tablolar sadece veri depolamak için kullanılır. Veriler sorgularla veya direk tablodan formlara veya rapolara çağrılmalıdır. İşlemler genel olarak ya sorgu ya da formlarda yapılmalıdır.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

huyuklu2310

Üye
Üye
 40
12
2
20/11/2009
0
Aksaray
Ofis 2007
03/12/2009,03:18
Çözüldü 
ben zaten dediğiniz gibi bi form açtım. ama dediğim gibi bi ifade geldi. bu durumda ne yapmalıyım acaba.


huyuklu2310, 20-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Bir Formu Kapatırken Diğer Formun Aynı Anda Açılması mmert06 17 296 11/07/2018, 18:00
Son Yorum: mmert06
  Çapraz Sorguda Tarih Kriterine Göre husem 2 118 29/06/2018, 06:19
Son Yorum: husem
Çözüldü Uzun Tarih Filtreleme Hakkında (tarih Saat) sertac76 3 120 22/06/2018, 17:20
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü İki Tarih Aralığına Göre Liste Oluşturma fascioğlu 2 127 09/06/2018, 15:27
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Mükerrer Tarih Kaydı Hk. serkan1985 6 196 05/06/2018, 12:58
Son Yorum: serkan1985

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.