tarayıcıdan görüntü alma
Tarih
03/08/2009 23:45
Konu Sahibi
alpteqinakbas
Yorumlar
8
Okunma
3581
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
alpteqinakbas
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
65
31/10/2008
İstanbul
Ofis 2003
15/12/2011,16:29
Çözüldü 
form penceresine bır buton koyup tarayıcı dan verı alabılırmıızzz

alınan resmıde verı tabanına kaydedebılırmıyız


evetse nasıl yaparız şimdiden tşk.
Cevapla

Aykay
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
208
24/11/2008
3
Adana
Ofis 2003
14/10/2013,09:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın alpteqinakbas;

Yazıcının tarayıcısından veri mi alacan, yoksa resim mi?

Yazıcının tarayıcısından herhangi bir döküman geçirmek için, yazıcının kendisine ait program mevcuttur. Bunu oradan denemen, zamanını başka yerde harcamaman demek. Zaten access'de böyle birşey yapman veya kalkışman; "ben bu yazıcının tarayıcısına ait programı kabul etmiyorum ve kullanmak istemiyorum, anlamına gelir."

Tarayıcıyadan geçirilmiş bir döküman zaten resim şeklinde bilgisayara kaydedilir. Bunu da resim olarak access'e ekleyebilirsin. Resim ekleme konularında anlatımlar mevcut olup, orada ilgili bilgileri elde edebilirsin.

Yok ben tarayıcıdan geçirilmiş resmin üzerindeki yazılarda değişiklik yapmak istiyorum dersen. O konuda programlar mevcut'dur. Bir tane örnek söyleyebilirim. Ocr programı tarayıcıdan geçirilmiş döküman üzerindeki yazıları değiştirme olanağı sunuyor.

Kolaygelsin.
Eğer bir kişi hem akıllı, hem çalışkansa takdir et.
Çalışkan fakat akıllı değilse dikkat et.
Akıllı fakat tembel ise ikaz et.
Hem akılsız, hem tembelse uzaklaşmak için acele et.
Cevapla

Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Bence bu konu tarayıcının programını kabul etmiyorumdan daha öte kullanım kolaylığı için geçerlidir. Şahsen hiç ihtiyacım olmadı ama bu konuda en güzel örnekleri sayın Esref İgit atmıştır. Öğrenci resimlerini tarayıcıdan tek tuşla forma tıp kaydetme ile ilgili bir kaç örneğini hatırlıyorum. Aradım ama bulamadım. Eşref Hocam yarın gelince size geniş bir açıklama yapacaktır.

Bu arada geçerli olan yöntem resimleri veri tabanında tutmak değil onları genel paylaşıma açılmış bir klasörde tutmaktır. çok ihtiyac duyulduğunda küçük boyutlu hale getirip veritabanında bir kopyasını da tutabilirsiniz.

Dediğim gibi bu işlerle en çok uğraşan ve en güzel çözümleri atan sayın Eşref Igittir.
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

alpteqinakbas
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
65
31/10/2008
İstanbul
Ofis 2003
15/12/2011,16:29
Çözüldü 
Sponsor Reklam
syn aykay cvp için tşk ama benım derdimi bilgisayarcı hocam anlamış.
bende sitede eskilerdenım bende hatırlyıorudum öyle bir örnek ama aradım bulamadım.
sorma gereği hissetim.
tamamıyla kullanım kolaylığı olsun diye istiyorum
arşivleme ile ilgili bir program israliye ve faturaları taratıp programın databaseinde tutarak gerektiğinde bulmak için...

örnek bulan olursa eklerse sevınırım.
Cevapla

esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
12/05/2017,17:08
Çözüldü 
örnekler ekte dll yi eklemeyi unutmayın


Ek Dosyalar
.rar   wia kodları.rar (Dosya Boyutu: 1,61 MB / İndirme Sayısı: 137)
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

alpteqinakbas
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
65
31/10/2008
İstanbul
Ofis 2003
15/12/2011,16:29
Çözüldü 
Sponsor Reklam
tşk. esrefigit
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tarih İçinden Ay Ve Yılı Alma Allback 2 111 12/03/2017, 10:52 Allback
  Excelden veri alma ates2014 27 950 20/02/2017, 09:35 caytug
  Formda Alt Form Sutun Toplamlarını alma haziran4 14 377 02/02/2017, 12:09 atoz112
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 261 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Tarihe göre rapor alma ve seçilen tarihi raporda gösterme ertans 6 419 30/12/2016, 16:45 ertans


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status