Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
03/08/2009 23:45
Konu Sahibi
alpteqinakbas
Yorumlar
8
Okunma
4142
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

alpteqinakbas

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 Belirtilmemiş
 65
 18
 31/10/2008
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 15/12/2011,16:29
Çözüldü 
form penceresine bır buton koyup tarayıcı dan verı alabılırmıızzz

alınan resmıde verı tabanına kaydedebılırmıyız


evetse nasıl yaparız şimdiden tşk.



Kullanici Avatari

Aykay

Aktif Üye
Aktif Üye
 208
 45
 24/11/2008
3
 Adana
 
 Ofis 2003
 14/10/2013,09:18
Çözüldü 
Sayın alpteqinakbas;

Yazıcının tarayıcısından veri mi alacan, yoksa resim mi?

Yazıcının tarayıcısından herhangi bir döküman geçirmek için, yazıcının kendisine ait program mevcuttur. Bunu oradan denemen, zamanını başka yerde harcamaman demek. Zaten access'de böyle birşey yapman veya kalkışman; "ben bu yazıcının tarayıcısına ait programı kabul etmiyorum ve kullanmak istemiyorum, anlamına gelir."

Tarayıcıyadan geçirilmiş bir döküman zaten resim şeklinde bilgisayara kaydedilir. Bunu da resim olarak access'e ekleyebilirsin. Resim ekleme konularında anlatımlar mevcut olup, orada ilgili bilgileri elde edebilirsin.

Yok ben tarayıcıdan geçirilmiş resmin üzerindeki yazılarda değişiklik yapmak istiyorum dersen. O konuda programlar mevcut'dur. Bir tane örnek söyleyebilirim. Ocr programı tarayıcıdan geçirilmiş döküman üzerindeki yazıları değiştirme olanağı sunuyor.

Kolaygelsin.


Eğer bir kişi hem akıllı, hem çalışkansa takdir et.
Çalışkan fakat akıllı değilse dikkat et.
Akıllı fakat tembel ise ikaz et.
Hem akılsız, hem tembelse uzaklaşmak için acele et.

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 658
 34
 29/01/2008
410
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Bence bu konu tarayıcının programını kabul etmiyorumdan daha öte kullanım kolaylığı için geçerlidir. Şahsen hiç ihtiyacım olmadı ama bu konuda en güzel örnekleri sayın Esref İgit atmıştır. Öğrenci resimlerini tarayıcıdan tek tuşla forma tıp kaydetme ile ilgili bir kaç örneğini hatırlıyorum. Aradım ama bulamadım. Eşref Hocam yarın gelince size geniş bir açıklama yapacaktır.

Bu arada geçerli olan yöntem resimleri veri tabanında tutmak değil onları genel paylaşıma açılmış bir klasörde tutmaktır. çok ihtiyac duyulduğunda küçük boyutlu hale getirip veritabanında bir kopyasını da tutabilirsiniz.

Dediğim gibi bu işlerle en çok uğraşan ve en güzel çözümleri atan sayın Eşref Igittir.


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

alpteqinakbas

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 Belirtilmemiş
 65
 18
 31/10/2008
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 15/12/2011,16:29
Çözüldü 
syn aykay cvp için tşk ama benım derdimi bilgisayarcı hocam anlamış.
bende sitede eskilerdenım bende hatırlyıorudum öyle bir örnek ama aradım bulamadım.
sorma gereği hissetim.
tamamıyla kullanım kolaylığı olsun diye istiyorum
arşivleme ile ilgili bir program israliye ve faturaları taratıp programın databaseinde tutarak gerektiğinde bulmak için...

örnek bulan olursa eklerse sevınırım.



Kullanici Avatari

esrefigit

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 599
 59
 30/10/2008
359
 Konya
 
 Ofis 2003
 20/09/2018,16:01
Çözüldü 
örnekler ekte dll yi eklemeyi unutmayın


Ek Dosyalar
.rar   wia kodları.rar(Dosya Boyutu: 1,61 MB / İndirme Sayısı: 143)
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz

Kullanici Avatari

alpteqinakbas

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 Belirtilmemiş
 65
 18
 31/10/2008
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 15/12/2011,16:29
Çözüldü 
tşk. esrefigit




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sekmeyi Web 'den Forma Alma ielmacilar 2 231 13/08/2018, 16:14
Son Yorum: ielmacilar
Çözüldü Karakter Alma Instr tufanbal 2 101 09/08/2018, 16:56
Son Yorum: tufanbal
Çözüldü Webden Forma Browser İle Resim Gösterip Alma ielmacilar 16 328 01/08/2018, 19:09
Son Yorum: ielmacilar
Çözüldü Access İle Sql Deki Wiev Den Data Alma. barcins 1 102 25/07/2018, 17:05
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Farklı Veritabanından Forma Veri Alma. cevahir1 5 287 21/05/2018, 14:51
Son Yorum: cevahir1

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.