ÖNEMLİ

  • Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Üye olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
  • Eğer daha önceden üye olduysanız lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile Giriş yapınız.
 Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
19/01/2017 00:24
Konu Sahibi
siyahca
Yorumlar
2
Okunma
560
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

siyahca

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
83
13/07/2012
0
İzmir
Diğer
14/09/2017,23:36
harika bilgiler için teşekkürler. Peki bir mantık sorusu sormak istiyorum. İlk mesajdaki örnek mesela, herhangibir rapor oluştursam.O raporda resim nasıl gösterilebilir? Tabloda çünkü sanırım resim ile ilgili birşey kayıt edilmiyor


Cevapla

atoz112

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
5.716
9
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
10/11/2017,12:11
sayın siyahca,

öncelikle,paylaşımı için sayın ercansahin bey'e kendi adıma da teşekkür ederim.kendilerinin hoş görüsüne sığınarak naçizane,aşağıdaki açıklamaların yapılması sureti ile kısa bir bilgilendirmenin yapılması uygun görülmüştür.

1)

Alıntı:Tabloda çünkü sanırım resim ile ilgili birşey kayıt edilmiyor 

ifadenize yönelik olarak;
tabloya herhangi bir resim yolu ve adı kaydedilmemektedir fakat bunun yerine,formun GEÇERLİ OLDUĞUNDA olay yordamı içerisindeki kodlar incelendiğinde görülecektir ki,uygulamanın yer aldığı klasörün içerisinde RESİM adlı bir klasör oluşturulmak sureti ile elde edilecek olan resimler bu klasörde barındırılmaktadır ve

Visual Basic Code
ResimCercevesi.Picture = CurrentProject.Path & "/resim/" & Me.adi_soyadi.Value & "-" & Me.tcno & ".jpg"


kodları aracılığı ile,akabinde de bu olay yordamı çağrıldığında mevcutta varsa ilgili kayda ait bir resim onu formda kayıt seçildiğinde bir diğer ifade ile aktifleştiğinde ilgili resim de gösterilmektedir.

elbette burada eğer resim mevcut değilse hata iletisi de belirmektedir.bu nedenle,bu kodlarda bu durumu düzeltecek şekilde,IF...ELSE...END IF benzeri bir kontrol kodları kullanımı ile bir düzenleme de gerekmektedir.fakat genel işleyiş açısından durum bu şekilde gerçekleşmektedir.

ayrıca,bir ön bilgi olması adına da;ResimEkle adlı olay yordamı aracılığı ile,öncesinde seçilen bir resim,burada yer alan kodların kullanımı vesilesi ile,ilgili RESİM adlı klasöre adsoyad ve tcno alan değerleri alınarak JPG uzantılı hali ile kopyalanmaktadır.

2)

Alıntı:herhangibir rapor oluştursam.O raporda resim nasıl gösterilebilir? 

ifadenize yönelik olarak;
EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.


Ek Dosyalar
.rar   Resimal_ercan_son-ATOZ.rar (Dosya Boyutu: 284,72 KB / İndirme Sayısı: 22)
Cevapla

siyahca

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
83
13/07/2012
0
İzmir
Diğer
14/09/2017,23:36
süper çok teşekkürler. Bu kadar ayrıntılı bir açıklama herkese çok fayda sağlayacaktır.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Access ve resim ekleme sıkıntısı gorkemogutveren 13 2.460 17/11/2017, 18:53 alperadn01
Çözüldü Sorgulama Sonrası Tabloya Mükerrer Kayıt U.ALTUN 2 135 30/09/2017, 11:27 U.ALTUN
Çözüldü Excelden Alınan Verilerden Benzersiz Olanları Tabloya Aktarma ozgur89 2 122 29/09/2017, 01:00 ozgur89
Çözüldü Raporda Satırbaşı Nasıl Eklenir. furens 3 114 22/09/2017, 09:49 furens
Çözüldü Webden Resim Çağırma estapan 6 344 09/09/2017, 21:57 estapan
 
 

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.