Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
19/01/2017 00:24
Konu Sahibi
siyahca
Yorumlar
2
Okunma
873
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

siyahca

Altın Üye
AK.... AL....
 120
 25
 13/07/2012
0
 -
 Tasarım
 Diğer
 Bugün,02:25
harika bilgiler için teşekkürler. Peki bir mantık sorusu sormak istiyorum. İlk mesajdaki örnek mesela, herhangibir rapor oluştursam.O raporda resim nasıl gösterilebilir? Tabloda çünkü sanırım resim ile ilgili birşey kayıt edilmiyor



Kullanici Avatari

atoz112

Onursal Üye
 49
 5.716
 9
 04/08/2009
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 09/12/2017,11:02
sayın siyahca,

öncelikle,paylaşımı için sayın ercansahin bey'e kendi adıma da teşekkür ederim.kendilerinin hoş görüsüne sığınarak naçizane,aşağıdaki açıklamaların yapılması sureti ile kısa bir bilgilendirmenin yapılması uygun görülmüştür.

1)

Alıntı:Tabloda çünkü sanırım resim ile ilgili birşey kayıt edilmiyor 

ifadenize yönelik olarak;
tabloya herhangi bir resim yolu ve adı kaydedilmemektedir fakat bunun yerine,formun GEÇERLİ OLDUĞUNDA olay yordamı içerisindeki kodlar incelendiğinde görülecektir ki,uygulamanın yer aldığı klasörün içerisinde RESİM adlı bir klasör oluşturulmak sureti ile elde edilecek olan resimler bu klasörde barındırılmaktadır ve

Visual Basic Code
ResimCercevesi.Picture = CurrentProject.Path & "/resim/" & Me.adi_soyadi.Value & "-" & Me.tcno & ".jpg"


kodları aracılığı ile,akabinde de bu olay yordamı çağrıldığında mevcutta varsa ilgili kayda ait bir resim onu formda kayıt seçildiğinde bir diğer ifade ile aktifleştiğinde ilgili resim de gösterilmektedir.

elbette burada eğer resim mevcut değilse hata iletisi de belirmektedir.bu nedenle,bu kodlarda bu durumu düzeltecek şekilde,IF...ELSE...END IF benzeri bir kontrol kodları kullanımı ile bir düzenleme de gerekmektedir.fakat genel işleyiş açısından durum bu şekilde gerçekleşmektedir.

ayrıca,bir ön bilgi olması adına da;ResimEkle adlı olay yordamı aracılığı ile,öncesinde seçilen bir resim,burada yer alan kodların kullanımı vesilesi ile,ilgili RESİM adlı klasöre adsoyad ve tcno alan değerleri alınarak JPG uzantılı hali ile kopyalanmaktadır.

2)

Alıntı:herhangibir rapor oluştursam.O raporda resim nasıl gösterilebilir? 

ifadenize yönelik olarak;
EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.



Kullanici Avatari

siyahca

Altın Üye
AK.... AL....
 120
 25
 13/07/2012
0
 -
 Tasarım
 Diğer
 Bugün,02:25
süper çok teşekkürler. Bu kadar ayrıntılı bir açıklama herkese çok fayda sağlayacaktır.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Resim Karşılaştırma notrino 10 229 20/11/2018, 18:49
Son Yorum: notrino
Çözüldü Raporda Checkbox Görünümü Neden Metinsel Evet/hayır Olarak Gözükür. Oğuz Türkyılmaz 9 128 16/11/2018, 15:41
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Raporda Verileri Yanyana Yazdırmak alimadam 4 114 16/11/2018, 00:15
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Web Üzerinde Tabloya Veri Aktarma Hk. serkan1985 4 122 15/11/2018, 09:55
Son Yorum: serkan1985
Çözüldü Form Alanına Ek Yada Resim Çağırma Hk.. larion 4 147 14/11/2018, 17:30
Son Yorum: larion

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.