Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
04/02/2010 18:21
Konu Sahibi
akd
Yorumlar
14
Okunma
3504
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

akd

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
274
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
07/05/2017,23:02
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,
Ekleyecegim tablo 5 alanlı,
alacağım tablo 3 alanlı,
2.alana formdaki 1 Metin kutusunun degerini göndermek istedim olumuyor
0 degeri ekleyince gidiyor
metin kutusunu nasıl koda enpoze edecem bulamadım.
Dim akd As ADODB.Connection, i As Integer
Set akd = Application.CurrentProject.Connection
akd.Execute " insert into Stok_Olustur(Katagori,Model,Tanimlama,Aciklamalar,Siralama) select Katagori," & Me.md & ",Tanimlama,0,Siralama from KategoriTanimlama where Katagori='" & Me.ktg & "'"
akd.Execute "delete * from Stok_Olustur where IsNull(Katagori) "
akd.Close
Set akd = Nothing
Me.Requery
metin kutusunun adı Me.md
bunun yerine 0 eklersem çalışıyor
ama o alana bu metin kutusundaki degeri atamam gerek.


Cevapla

akd

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
274
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
07/05/2017,23:02
Çözüldü 
Arkadaşlar kodda şu kanıya vardım,
metinsel degerlerde çalışmıyor,
sayısal degerlerde çalışıyor
ama verinin gidecegi yer metin olarak tanımlamış ama kabul etmiyor.
metin kutusuna sayısal 1 deger yazınca aktarma işlemini yapıyor.
Neden acaba?


Cevapla

akd

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
274
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
07/05/2017,23:02
Çözüldü 
programı ekliyorum arkadaşlar.


Ek Dosyalar
.rar   AKD-2007.rar(Dosya Boyutu: 58,45 KB / İndirme Sayısı: 14)
Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
2003 ekleyemiyor musun örneğini.
'tablo1 verileri alacağın tablo
'tablo2 verileri göndereceğin tablo

Dim rst1 As dao.Recordset
Dim rst2 As dao.Recordset

Set rst1 = CurrentDb.OpenRecordset("select * from tablo1")
Set rst2 = CurrentDb.OpenRecordset("select * from tablo2")

With rst1
Do While Not .EOF
rst2.AddNew
rst2!tablo2dekialanadı = !tablo1dekialanadı
rst2!tablo2dekialanadı = !tablo1dekialanadı
rst2!tablo2dekialanadı = !tablo1dekialanadı
rst2.Update
.MoveNext
Loop
End With
bu kodu denermisin.


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.553
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
17/04/2018,23:02
Çözüldü 
Metin olarak tanımlı alanlara veri atarken tek tırnak (') işaretlerini de ilave etmek gerekiyor.
Test edemedim ancak kodu aşağıdaki şekilde düzeltirseniz çalışması gerekir.

Kod:
akd.Execute " insert into Stok_Olustur(Katagori,Model,Tanimlama,Aciklamalar,Siralama) select Katagori,'" & Me.md & "',Tanimlama,0,Siralama from KategoriTanimlama where Katagori='" & Me.ktg & "'"

Yani Me.md yazısından önceki " dan önce ', sonraki " dan sonra ' koyacaksınız.


Sn. Nurullah_Serdar'ın örneğin de bu işin dao ile nasıl yapıldığını görebilirsiniz.
Tercih sizin, istediğinizi kullanın.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
abi ben bu tür işlemler için bu yöntemi kullanıyorum. kod sade oluyor. bu seferde hatayı nerede yaptığınızı bulmanız kolaylaşıyor. böyle yazdığım zaman ve bulamadığım bir hata çıktığında msgbox kullanarak kodların satır satır altına alıyorumImg-grin nereye kadar doğru olduğunu görüyorum ve hata bulması kolay oluyor.


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Dlookup İle Tablodan Veri Getirme U.ALTUN 2 125 13/02/2018, 12:08 U.ALTUN
Çözüldü Mail Gönderme Koduna Mail Adresini Değişkenden Atama Hatası Mr.Midnight 1 185 30/01/2018, 10:43 ozanakkaya
Çözüldü Birden Fazla Tablodan Sorgu Oluşturmak m_demir 2 190 18/01/2018, 10:32 m_demir
Çözüldü Başka tablodan veri aktarma ve guncelleme karaayhan 3 225 12/01/2018, 21:26 karaayhan
Çözüldü Açılan Kutudan Çoklu Seçim Yapıp, Tablodan Tabloya Kayıt Etmek İstiyorum akses7989 9 342 07/12/2017, 20:12 akses7989

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
 
 
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.