Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
28/01/2010 18:07
Konu Sahibi
akd
Yorumlar
8
Okunma
2269
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

akd

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
274
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
07/05/2017,23:02
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,
aşağıdaki kod ile KategoriTanimlama tablosundaki kategori seçimine göre, formdaki seçilen firma FrmID numarası ile UrunSatis tablosuna aktarmak istedim, FrmID alan adını ekleyince hata veriyor. onun yerine 0 ekleyince çalışıyor lakin işime yaramıyor çünkü aktarılanların hangi firmaya ait oldugunu tanımlamam lazım.
Dim akd As ADODB.Connection
Set akd = Application.CurrentProject.Connection
akd.Execute " insert into UrunSatis(MstID, Katagori, Tanimlama, Aciklama, Siralama) select FrmID, Katagori, Tanimlama, Aciklama, Siralama from [KategoriTanimlama] where Katagori='" & ktg & "'"
akd.Execute "delete * from UrunSatis where Katagori <> Katagori "
akd.Close
Set akd = Nothing


Ek Dosyalar
.rar   AKD.rar(Dosya Boyutu: 51,21 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.553
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
Dün,21:25
Çözüldü 
Burada kullandığınız select cümlesine göre,

Kod:
select FrmID, Katagori, Tanimlama, Aciklama, Siralama from [KategoriTanimlama]

KategoriTanimlama adlı tabloda FrmID adında bir alan arıyor ama tabloda böyle bir alan yok.
Test edemedim ancak FrmID yerine SiraNo yazarsanız doğru çalışır.


Yok, ben tablodaki Sirano alanını değilde formdaki FrmID adlı metin kutusundaki bilgiyi yazdırmak istiyorum diyorsanız.
Şu şekilde yazmalısınız.

Kod:
akd.Execute " insert into UrunSatis(MstID, Katagori, Tanimlama, Aciklama, Siralama) select "& me.FrmID & ", Katagori, Tanimlama, Aciklama, Siralama from [KategoriTanimlama] where Katagori='" & me.ktg & "'"


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

akd

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
274
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
07/05/2017,23:02
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim sayın seruz, elinize sağlık.
aynı kategoriyi birdaha kaydetmemesi için aşağıdaki kodu yazdım,
daha basit bir denetleme şekli varmı acaba?
If Dlookup ("Katagori", "UrunSatis", "Katagori='" & [ktg] & "'") = [ktg] Then
MsgBox " Bu Kategoriden Daha Önce Kayıt Yapılmış...", vbInformation, "Akd.yazılım..."
Exit Sub
End If


Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
tablo özelliklerinden hangi alanda yenileme olmasını istemiyorsan alanın yenileme özelliğini hayır yap.


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

akd

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
274
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
07/05/2017,23:02
Çözüldü 
bu formda o özelligi kulanamam serdar kardeşim,
çünkü, 1 firmaya 1 kategoriden 1 takım kayıt yapılsın istiyorum,
1 takımın içinde 20 den fazla aynı deger kaydediliyor.
Cevabın için teşekkür ederm...


Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
o zaman
If DCount("Katagori", "UrunSatis", "Katagori='" & [ktg] & "'") <> 0 Then
MsgBox " Bu Kategoriden Daha Önce Kayıt Yapılmış...", vbInformation, "Akd.yazılım..."
Exit Sub
End If
kodunu kullanacaksın.


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü 1 Ana Toblo Uzerine 2 Tablodan Toplam Almada Sorun dabanli 7 146 22/04/2018, 16:03 dabanli
Çözüldü Forma Ve Tabloya Ondalıklı Veri Girişi cevahir1 5 169 03/04/2018, 13:04 cevahir1
Çözüldü Farklı Tabloya Aktarma Hk. serkan1985 3 105 21/03/2018, 22:54 ozanakkaya
Çözüldü Dlookup İle Tablodan Veri Getirme U.ALTUN 2 127 13/02/2018, 12:08 U.ALTUN
Çözüldü Formdan İki Tabloya Kayıt haziran4 3 127 12/02/2018, 17:12 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
 
 
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.