Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
28/01/2010 18:07
Konu Sahibi
akd
Yorumlar
8
Okunma
2353
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

akd


 Belirtilmemiş
 273
 61
 04/11/2008
35
 Gaziantep
 
 Ofis 2003
 07/05/2017,23:02
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,
aşağıdaki kod ile KategoriTanimlama tablosundaki kategori seçimine göre, formdaki seçilen firma FrmID numarası ile UrunSatis tablosuna aktarmak istedim, FrmID alan adını ekleyince hata veriyor. onun yerine 0 ekleyince çalışıyor lakin işime yaramıyor çünkü aktarılanların hangi firmaya ait oldugunu tanımlamam lazım.
Dim akd As ADODB.Connection
Set akd = Application.CurrentProject.Connection
akd.Execute " insert into UrunSatis(MstID, Katagori, Tanimlama, Aciklama, Siralama) select FrmID, Katagori, Tanimlama, Aciklama, Siralama from [KategoriTanimlama] where Katagori='" & ktg & "'"
akd.Execute "delete * from UrunSatis where Katagori <> Katagori "
akd.Close
Set akd = Nothing


Ek Dosyalar
.rar   AKD.rar(Dosya Boyutu: 51,21 KB / İndirme Sayısı: 12)

Kullanici Avatari

Seruz


SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 10/10/2018,17:31
Çözüldü 
Burada kullandığınız select cümlesine göre,

Kod:
select FrmID, Katagori, Tanimlama, Aciklama, Siralama from [KategoriTanimlama]

KategoriTanimlama adlı tabloda FrmID adında bir alan arıyor ama tabloda böyle bir alan yok.
Test edemedim ancak FrmID yerine SiraNo yazarsanız doğru çalışır.


Yok, ben tablodaki Sirano alanını değilde formdaki FrmID adlı metin kutusundaki bilgiyi yazdırmak istiyorum diyorsanız.
Şu şekilde yazmalısınız.

Kod:
akd.Execute " insert into UrunSatis(MstID, Katagori, Tanimlama, Aciklama, Siralama) select "& me.FrmID & ", Katagori, Tanimlama, Aciklama, Siralama from [KategoriTanimlama] where Katagori='" & me.ktg & "'"


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

akd


 Belirtilmemiş
 273
 61
 04/11/2008
35
 Gaziantep
 
 Ofis 2003
 07/05/2017,23:02
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim sayın seruz, elinize sağlık.
aynı kategoriyi birdaha kaydetmemesi için aşağıdaki kodu yazdım,
daha basit bir denetleme şekli varmı acaba?
If Dlookup ("Katagori", "UrunSatis", "Katagori='" & [ktg] & "'") = [ktg] Then
MsgBox " Bu Kategoriden Daha Önce Kayıt Yapılmış...", vbInformation, "Akd.yazılım..."
Exit Sub
End If



Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar


 37
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 09/10/2018,12:51
Çözüldü 
tablo özelliklerinden hangi alanda yenileme olmasını istemiyorsan alanın yenileme özelliğini hayır yap.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

akd


 Belirtilmemiş
 273
 61
 04/11/2008
35
 Gaziantep
 
 Ofis 2003
 07/05/2017,23:02
Çözüldü 
bu formda o özelligi kulanamam serdar kardeşim,
çünkü, 1 firmaya 1 kategoriden 1 takım kayıt yapılsın istiyorum,
1 takımın içinde 20 den fazla aynı deger kaydediliyor.
Cevabın için teşekkür ederm...



Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar


 37
 568
 21
 22/11/2008
189
 Giresun
 
 Ofis 2007
 09/10/2018,12:51
Çözüldü 
o zaman
If DCount("Katagori", "UrunSatis", "Katagori='" & [ktg] & "'") <> 0 Then
MsgBox " Bu Kategoriden Daha Önce Kayıt Yapılmış...", vbInformation, "Akd.yazılım..."
Exit Sub
End If
kodunu kullanacaksın.


İyiki Varsın Access Img-grin


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdan Tabloya Kayıt Yaparken,,silerken Makro Yerine Vba Kodları Kullanımı Oğuz Türkyılmaz 12 238 13/10/2018, 11:35
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Tek Bir Formdan 6 Tabloya Veri kursun 8 239 28/08/2018, 13:53
Son Yorum: kursun
Çözüldü Forma Girilen Veriyi İkinci Bir Tabloya Yazdırma Amras 1 178 28/07/2018, 23:31
Son Yorum: Amras
Çözüldü Rapor Önizlemeyi Worde Gönderme bibib 12 490 28/07/2018, 02:46
Son Yorum: bibib
Çözüldü Verileri Tabloya Kayıt Etmek m_demir 5 215 24/07/2018, 14:43
Son Yorum: m_demir

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444