Tablodaki verileri birbirine bağlama hk.
Tarih
02/04/2012 14:59
Konu Sahibi
QATLET
Yorumlar
6
Okunma
2618
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
QATLET
sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
122
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 2013 64 Bit
04/05/2017,10:56
Çözüldü 
Merhabalar;
İlişikteki örnekte iki adet tablomvar. her iki tabloda yer alan sno alanları ilişkilerden birbiri ile ilişkilendirilmiş durumda.

Sorunum şu ;

1- Kayıt kaynağı Taplo2 olan giriş formunda yer alan unvan alanlarından herhangi birisini değiştirdiğim taktirde Tablo1'deki aynı sıra numarasına ait unvan alanınıda nasıl değiştirebilirim.

2- Kayıt kaynağı Taplo2 olan giriş formunda yer alan unvan alanlına yeni kayıt eklediğim taktirde Tablo1'deki aynı sıra numarasına aynı unvanı nasıl ekleyebilirim.

3- Kayıt kaynağı Taplo2 olan giriş formunda yer alan unvan alanından bir kayıt sildiğim taktirde Tablo1'deki aynı sıra numarasına ait kaydı nasıl silebilirim.

Yardımarınız için şimdiden teşekkürler.

Ek Dosyalar
vt1.rar



Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.596
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,14:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
1 ve 3 nolu sorular için;
Tablo1 / unvanı alanının veri türünü sayı olarak değiştir, ilişkilendirmeyi aşağıdaki gibi yap.
2 soru için formdaki metin kutusunu açılan kutu yap ve listede yokken olayına aşağıdaki kodu ekle.

Üstteki işlemi yaptığımda 2. sorunun cevabı kısmen çözülür. Ancak sıra numaralarınızı nasıl tutturacağınızı düşünün.

resim

Ek Dosyalar
vt1S.rar



Cevapla

QATLET
sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
122
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 2013 64 Bit
04/05/2017,10:56
Çözüldü 
yazılımda sorgu kullanmayı hiç sevmiyorum ancak sanırım bu işi sorgu ile çözeceğim. Teşekkürler.
Cevapla

QATLET
sevelim & sevilelim
Kullanici Avatari
Aktif Üye
Z....
122
02/02/2012
20
Eskişehir
Ofis 2013 64 Bit
04/05/2017,10:56
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Güncelleştirme, silme ve ekleme sorgusu ile işi hallettim.

Ancak istediğim bu değil aynı işi kod ile nasıl yapabilirim. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Sorgu ile halledilmiş şekli ilişiktedir.
Saygılar.
Ek Dosyalar
vt1.rar

Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.596
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,14:50
Çözüldü 
giyim tablosuna veriyi sorgu ile veya kod ile aktardınız, İŞELBİSESİYAZLIK, İŞELBİSESİKIŞLIK(İŞÇİ) vs alanlara verileri nasıl kaydedeceksiniz?

Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
13/04/2017,00:47
Çözüldü 
Sponsor Reklam
örnek:
tablo1 deki adsoyad alanında ekrandaki adsoyad alanına eşit olanları siler

Visual Basic Code
docmd.runsql "Delete * from Tablo1 AdSoyad='" & me.AdSoyad &"'"


örnek:
tablo1 deki ID alanında ekrandaki ID alanına eşit olaları siler

Visual Basic Code
docmd.runsql "Delete * from Tablo1 ID=" & me.ID




Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Alt Alta Olan Verileri İd Bazında Yan Yana Getirmek ufukcem 4 68 25/05/2017, 15:35 ufukcem
  Otomatik Tablo Bağlama Ve Güncelleme husem 7 259 02/04/2017, 14:20 atoz112
  Alt Formdaki Verileri Sıralama Problemi hbal09 4 101 27/03/2017, 11:22 atoz112
  Farklı Tablodaki Satırların Idsi İle Yeni Tabloda Veri Nasıl Oluşturabilirim? uralcoder 5 303 14/03/2017, 16:09 atoz112
  Tablodaki Veriyi Listbox'tan Seçimle Forma Getirme husem 11 314 07/03/2017, 22:53 husem


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status