Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
12/12/2010 19:34
Konu Sahibi
volkan1
Yorumlar
11
Okunma
2476
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 2/5 - 1 oy

volkan1

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
V....
135
27/11/2010
0
Bursa
Ofis 2003
11/02/2014,22:56
Çözüldü 
Herkeze kolay gelsin aslında basit bir konuda yardım talebim olacak;
bir tablo içindeki saat değerlerini(18:30 + 20:45 vb.) ana formdan bir textbox içinde toplam olarak görüntülemek istiyorum(39:15vb.).
nasıl yapabileceğim hakkında bilgiye ihtiyacım var. Teşekkür ederim.


Cevapla

Hayri16

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
08/09/2017,22:49
Çözüldü 
Sayın Volkan1;
Dakika bölümlerinin toplamı saat kısmına eklenecek mi?
Yani 20:35 + 10:30 = 30:65 mi yoksa 31:05 mi ıolacak?
İkincisi tablo içindeki alanda kaydın 00:00 formatında mı yoksa 00:00:00 saniyeli formatta mı?


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Formda Bulunan metin20 kutusu için;

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
'Tablo1 tablosunda
'Tarih/Saat biçimli 00:00 formatında Alan12 alanı
'SrNO OtomatikSayı alanı
'Tablodaki saatler: 12:05, 22:32, 01:40 diyelim
'Bulmamız gereken değer ->  36:77
'Metin20 kutusuna toplanacak
Dim TopDakika, ArtanSaat, ArtanDakika, TopSaat
TopDakika = DSum("minute([Alan12])", "[Tablo1]", "[SrNO]<=3")    '77
ArtanSaat = CLng(TopDakika / 60)    '1
ArtanDakika = TopDakika - (ArtanSaat * 60)  '17
TopSaat = DSum("hour([Alan12])", "[Tablo1]", "[SrNO]<=3")    '35
Metin20 = TopSaat + ArtanSaat & ":" & ArtanDakika   '36:77



Şöyle de olabilir;
Aşağıdaki fonksiyonu kullanarak

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Function KacSaat(AlanAd As String, TabloAd As String, Kriter As String)
Dim TopDakika, ArtanSaat, ArtanDakika, TopSaat
    TopDakika = DSum("minute([" & AlanAd & "])", "[" & TabloAd & "]", Kriter)    '77
    ArtanSaat = CLng(TopDakika / 60)    '1
    ArtanDakika = TopDakika - (ArtanSaat * 60)  '17
    TopSaat = DSum("hour([" & AlanAd & "])", "[" & TabloAd & "]", Kriter)     '35
    KacSaat = TopSaat + ArtanSaat & ":" & ArtanDakika  '36:77
End Function

ve Metin20 nin Denetim kaynağına ;

Visual Basic Code
=KacSaat("Alan12";"Tablo1";"[SrNO]<=3")

yazarak.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

volkan1

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
V....
135
27/11/2010
0
Bursa
Ofis 2003
11/02/2014,22:56
Çözüldü 
(13/12/2010, 01:06)Hayri16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın Volkan1;
Dakika bölümlerinin toplamı saat kısmına eklenecek mi?
Yani 20:35 + 10:30 = 30:65 mi yoksa 31:05 mi ıolacak?
İkincisi tablo içindeki alanda kaydın 00:00 formatında mı yoksa 00:00:00 saniyeli formatta mı?

ilginize teşekkürler; 31:05 olmalı saniyeye iftiyaç yok teşekkürler


Cevapla

Hayri16

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
08/09/2017,22:49
Çözüldü 
Sayın Volkan1;
Öncelikle Ayhan Hocamızın kodunu deneyiniz. Eğer istediğiniz gibi değilse aşağıdaki kodu da deneyiniz.

Visual Basic Code
sonuc = Val(Left([Alan1], 2)) + Val(Left([Alan2], 2)) + (Int((Right((Val(Mid([Alan1], 4, 2)) + Val(Mid([Alan2], 4, 2))), 2))/ 60)) & ":" & (Right((Val(Mid([Alan1], 4, 2)) + Val(Mid([Alan2], 4, 2))), 2)) - (Int((Val(Mid([Alan1], 4, 2)) + Val(Mid([Alan2], 4, 2))) / 60)) * 60

Kolay gelsin.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Hayri16

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
08/09/2017,22:49
Çözüldü 
Sayın volkan1;
Sorununuzla ilgili son durum hakkında lütfen geri bildirimde bulunun. Konu taşınmıştır.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 11 375 19/10/2017, 17:29 U.ALTUN
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 9 438 04/10/2017, 19:53 ozanakkaya
Çözüldü Formda Otomatik Sayı Hatası ştekin 2 69 27/09/2017, 13:03 ştekin
Çözüldü Alt Tablodaki Veriyi Hesaba Ekleme (Toplama) aliyuzen 6 162 26/09/2017, 16:03 aliyuzen
Çözüldü İf İçinde İki Tarih Veya Saat Arası Sorgusu Kullanılabilirmi burhanb 4 172 25/09/2017, 08:23 burhanb

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.