Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
29/07/2009 13:05
Konu Sahibi
yenginoglu
Yorumlar
4
Okunma
1962
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

yenginoglu

Altın Üye
Ah.... Ye....
 60
 116
 496
 31/10/2008
18
 Bursa
 Yönetici
 Ofis 2010 32 Bit
 01/03/2019,14:37
Çözüldü 
merhabalar hocalarım ekte göndermiş olduğum apartman ısınma ve sıcak su dağılımı hesabı var. ben ortaklar tablosundaki m2_grubu alanı sıfırsa, sabitler sorgusunda ortak_gider 'i , dg_m3 hesaplamasın sıfır geçsin istiyorum fakat yapamadım yardım bekliyorum.
teşekkürler.


Ahmet Yenginoğlu



Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Se.... UZ....
 47
 7
 1.566
 30/10/2008
817
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 12/03/2019,17:12
Çözüldü 
Sn. yenginoglu,

2 tablonuz arasındaki ortak alan DAIRE_NO gibi görünüyor.
Bu nedenle "SABITLER Sorgu" adlı sorguda ORTAKLAR tablosunu DAIRE_NO alanı ile birleştirdim ve böylece ORTAKLAR tablosundaki değere Daire bazında ulaşmış oldum.

Böylece sorguda istediğim formülde bu alanı kullanma şansım oldu.

Örneğin; DG_M3 formülünde M2_GRUBU alanı sıfırsa sonuç sıfır olarak hesaplanıyor, 0'dan farklı bir rakam varsa normal hesap yapılıyor.

Kod:
DG_M3: IIf([M2_GRUBU]=0;0;[DOGALGAZ_TUTARI]/[DOGALGAZ_M3])


Bu örneğe göre istediğiniz hesaplamaları yapabilirsiniz.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

assenucler

Aktif Üye*
A..... Se.... Şe....
 125
 2.057
 31/10/2008
63
 İstanbul
 
 -
 03/01/2019,11:47
Çözüldü 
Sayın Yenginoglu,
Sayın Seruz ve forum dostları;

Öncelikle paylaşım ve katkı için teşekkürler..

Dairenin yıl içinde satılması ya da oturan kiracısının çıkması dolayısıyla, (örneğin A/01 dairenin yıl içinde 2 mal sahibi ve 2 kiracısı olduğunda) aynı daireye ait bu kişileri tabloda ayrı ayrı izleyebilmek için nasıl bir yol izlemek gerekir?

Tabloya nasıl bir ilişki ile alan eklenmelidir?

Bu konudaki düşünce ve görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.

Teşekkürler..



Kullanici Avatari

yenginoglu

Altın Üye
Ah.... Ye....
 60
 116
 496
 31/10/2008
18
 Bursa
 Yönetici
 Ofis 2010 32 Bit
 01/03/2019,14:37
Çözüldü 
hocam çok teşekkür ederim. ellerinize sağlık.
sayın seruz hocam
sabitler sorgusunda hesaplanan alanları Excel deki gibi tavana veya tabanayuvarla yı nasıl yapabilirim. sizin daha önceki bir arkadaşımızın sorusuna yazdığınız cevabı gördüm ama ben bir türlü uygulayamadım. mesela ondalık uzunluk sıfır olursa nasıl yuvarlanır veya ondalık basamak 2 için nasıl yuvarlanır. teşekkürler


Ahmet Yenginoğlu



Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Se.... UZ....
 47
 7
 1.566
 30/10/2008
817
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 12/03/2019,17:12
Çözüldü 
Yuvarlama için Round fonksiyonunu kullanabilirsiniz.

Round(Sayı,OndalıkHane)

Ondalık hane 0 için;

Kod:
DG_M3: Round([DOGALGAZ_TUTARI]/[DOGALGAZ_M3],0)

Mesela sayı 1.4 ise sonuc= 1 olur, 1.5 ise sonuc= 2 olur

Ondalık hane 2 için;

Kod:
DG_M3: Round([DOGALGAZ_TUTARI]/[DOGALGAZ_M3],2)

Mesela sayı 1.453 ise sonuc= 1.45 olur, 1.456 ise sonuc= 1.46 olur


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tablodaki Ürünleri Count Etme yurdalsldrk 2 86 24/02/2019, 21:54
Son Yorum: yurdalsldrk
Çözüldü Tablodaki Değerleri Alt Alta Sıralamak ramazanke 2 92 06/02/2019, 18:34
Son Yorum: ramazanke
Çözüldü Metin Kutusunda Tablodaki Değerlerin Toplamı Vba Nasıl Gösterilir. Oğuz Türkyılmaz 2 95 01/02/2019, 17:42
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Bir Tablodaki Satırların Toplamını UPDATE İle Başka Tabloya Aktarma ahmet025896 5 287 30/01/2019, 10:16
Son Yorum: ahmet025896
Çözüldü Formdaki Butonlara İlişkisiz Tablodaki Ürünleri Atama Nasıl Yapılır. Oğuz Türkyılmaz 28 821 04/01/2019, 14:57
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.