Tablo daki boş alan için Format komutu ile nasıl tanımlanır
Tarih
10/06/2011 10:52
Konu Sahibi
ucloy
Yorumlar
17
Okunma
3801
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ucloy
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
95
10/10/2009
15
Kocaeli
Ofis XP
29/04/2016,12:54
Çözüldü 
Sponsor Reklam

.txt   ORNEK_TXT.txt (Dosya Boyutu: 1,14 KB / İndirme Sayısı: 2) Merhaba

Tablo daki verileri 2 sorgu yardımı ile txt dosyasına göndermek istiyorum.
TXT_YE_CEVIR_01 sorgusunda alanların formatlarını belirttim
TXT_YE_CEVIR_02 sorgu da alanları birleştirdim.

Tablo da
30_ADI_SOYADI alanı boş değil se bir sorun yok ama bu alan da bir değer yok ise o zaman bu alan için de "24" boşluk bırakmam gerekiyor

TXT_YE_CEVIR_01 sorgusunda “30_B_ADI_SOYADI” alanında bu deyim var

30_B_ADI_SOYADI:Format(SABLON_TABLO![30_ADI_SOYADI];"!@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@")

Bu deyimi nasıl yazmalıyım ki Tablo da boş ta olsa sorguda 24 adet boşluk bıraksın

Hatalı ve olması gereken şekli ORNEK_TXT de


Yardımlarınız için teşekkür ederim.



Ek Dosyalar
.zip   METİN_FORMATI_01.zip (Dosya Boyutu: 119,57 KB / İndirme Sayısı: 7)
ucloy, 10-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
txt'ye çevirme işini yanlış yapıyorsunuz. Tablonun tek hücresine herşeyi aktarmak txt'ye çevirmek demek değildir. Bu işlem için ya kodlardan ya da access'in sihirbazlarından yararlanmanızı öneririm.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ucloy
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
95
10/10/2009
15
Kocaeli
Ofis XP
29/04/2016,12:54
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Mehmet Demiral

Accsess ile Txt ye cevirmeyi daha sonra deneyecem soruyu hatalı sordum galiba
yapmak istediğim tablo da alanı bos olan bir veriyi sorgu da vereceğim formata göre ki benim öreneğimde 24 karakterlik boş alana denk gelmeli
sorgu sonucunu txt ye kopyaladığım zaman ORNEK_TXT deki gibi satır kayması oluyor
Veya yapmak istediğimi Vba kodu ile nasıl yazabilirim sorgu veya başka bir yol yöntem önemli değil
sorguda ki
30_B_ADI_SOYADI:Format(SABLON_TABLO![30_ADI_SOYADI];"!@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@")

Deyiminde " " tırnak işareti arasına pek çok şey denedim başaramadım.

ucloy, 10-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,20:10
Çözüldü 
Sorgunuza

Kod:
ADI_SOYADI: IIf([30_B_ADI_SOYADI]<>"";[30_B_ADI_SOYADI];Space(24))

şeklinde bir ifade ekleyerek denermisiniz.

Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.546
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
Dün,09:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Test etme şansım olmadı ama mantık doğru.
Metnin sol tarafına 24 boşluk ekledikten sonra, sağdan 24 karakter alırsanız,
İstediğiniz sonucu almış olursunuz. İster boş, ister 5 harfli bir isim olsun, solunda boşlukla 24 karakter olur.

Visual Basic Code
30_B_ADI_SOYADI:Right(Space(24) & [SABLON_TABLO!30_ADI_SOYADI],24)


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

ucloy
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
95
10/10/2009
15
Kocaeli
Ofis XP
29/04/2016,12:54
Çözüldü 
Sayın BlackEagle

IIf([30_B_ADI_SOYADI]<>"";[30_B_ADI_SOYADI];Space(24))
deyimi ile boş olan alanlar istediğim gibi oldu ama dolu olan alanların sağ tarafına
24 karakteri dolduracak kadar boşluk bırakmadı

Sayın Seruz

30_B_ADI_SOYADI:Right(Space(24) & [SABLON_TABLO!30_ADI_SOYADI],24)
kodunu sorguya uyarladım vb modulunu hazırlamadığım için
bu deyim de her alan için 24 karakteri aldım ama boşluklar ismin sağında olması gerekirken solunda
" HASAN KUCUK"

Deyimi bu şekilde yazdım

30_B_ADI_SOYADI:Left(Space(24) & [SABLON_TABLO!30_ADI_SOYADI],24)
sorgu alanı boş geldi



ucloy, 10-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Subform icin Arama butonu broiling 22 365 07/02/2017, 02:37 broiling
  Çapraz sorguda Between Like komutu orderyazbim 4 194 17/01/2017, 00:52 orderyazbim
  Accesste parmak izi cihazı senkronize shift programı nasıl oluşturulur ? mugursan 11 482 13/01/2017, 19:50 mugursan
  ÜRETİM TAKİP PROGRAMI TABLO GİRİŞİ FAZLA YARDIM LÜTFEN cturkyilmaz 11 334 12/01/2017, 18:27 ozanakkaya
  Tablo kilitlenemedi uyarısı kemal.karadoğan 7 169 03/01/2017, 15:54 kemal.karadoğan


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya