Tablo bölümünde toplam işlemi yaptırmak mümkünmüdr?
Tarih
15/03/2011 14:01
Konu Sahibi
onur_gonul
Yorumlar
5
Okunma
1686
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 4/5 - 1 oy



onur_gonul
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
5
17/11/2010
0
Giresun
Ofis 2007
30/10/2016,12:15
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Çok basit bir tablo hazırladım, ancak örneği buraya yükleyemiyorum,yazılı olarak sorunu anlatmağa çalışacağım, sipariş ayrıntılarını içeren bir tablom var, tablo başlıklarım : sipariş no,ürün no,birim fiyat,adet ve tutar dır. burda tutar degerinin tutar = birim fiyat*adet seklinde hesaplanmasını istiyorum, bu matematiksel işlemi Tablo görünümünde yapmam mümkünmüdür???Güncelleme sorgusu kullanarak istedigimi yapabiliyorum ancak ben cok daha basit bir sekilde Tabloma birim fiyat ve adet degerlerini girdigimde tutar sutunun kendini otomatik olarak hesaplamasını yapmaga calısıyorum???Simdiden yardımlarınız icin tesekkurler,Selamlar,
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.031
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
13/02/2017,14:56
Çözüldü 
Sayın onur_gonul;
Access ile tablolarda işlem yaptıramazsınız. Ancak 2010 versiyonda Hesaplanabilir Alan Adında yeni bir alan türü geldi tablolara belki o özellik ile yaparsanız olur.
Bu arada tabloda hesaplanan alanları kaydetmek mantıklı değildir. O alanları form sorgu yada raporda görmeniz kafidir.
Cevapla

onur_gonul
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
5
17/11/2010
0
Giresun
Ofis 2007
30/10/2016,12:15
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Cevabınız için teşekkür ederim,,Soruma şu şekilde devam etmek istiyorum, Tutar alanını form gorunumunde özellikler kısmınde denetim kaynağını şu şekilde formule ederek giderdim =[birimfiyat]*[tutar] bu değer otomatik olarak form görünümünde geliyor ve hesaplanıyor ancak ben bu hesaplanmıs degeri Tablo gorunumunde Tutar alanım halen boş gozukuyor, yani form gorunumunde hesaplanan deger Tablo gorunumune kayıt olarak yazılmıyor?????
Cevapla

mustafa_atr
CafeINTeaCam
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
393
15/12/2009
38
Ankara
-
31/07/2016,10:33
Çözüldü 
Formunuza gizli bir metin kutusu ekleyip ismini "tutar2" yapın ve denetim kaynağınıda tablunuzdaki tutar alanı olarak seçin, daha sonra formunuzun kaydetme butonuna me.tutar=me.tutar2 kodunu eklerseniz istediğiniz olur...

Söylediklerimden bir şey anlamadıysanız, lütfen örnek ekleyin üstünde açıklayalım
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.296
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,09:11
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hesaplanan alanlar tabloya kaydedilmemelidir. Bunun yerinie sorgu oluşturup hesaplamayı sorguda yapmalısın. Sorgudaki alanı form ve raporda kullanabilirsin.


Ek Dosyalar
.rar   hesapla.rar (Dosya Boyutu: 17,72 KB / İndirme Sayısı: 19)
Cevapla

onur_gonul
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
5
17/11/2010
0
Giresun
Ofis 2007
30/10/2016,12:15
Çözüldü 
çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz ve paylaşımlarınız için,
Selamlar
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  İsk2Sonuc Metin Kutusunu Urun Ara Toplam Metin Kutusuna Yazdırma haziran4 2 56 14/02/2017, 12:47 haziran4
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 250 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
  ÜRETİM TAKİP PROGRAMI TABLO GİRİŞİ FAZLA YARDIM LÜTFEN cturkyilmaz 11 334 12/01/2017, 18:27 ozanakkaya
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 203 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Tablo kilitlenemedi uyarısı kemal.karadoğan 7 169 03/01/2017, 15:54 kemal.karadoğan


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya