Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/12/2009 16:14
Konu Sahibi
onur_can
Yorumlar
11
Okunma
3746
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

onur_can

Üye
Üye
AH.... ON....
 48
23
8
08/11/2008
0
Tokat
Elektronik
Ofis 2010 32 Bit
06/06/2018,14:50
Çözüldü 
Arkadaşlar kolay gelsin.
Sürekli formda koşula göre resmi veritabanına otomatik nasıl kaydedebiliriz, veya kaydetmeden ilgili resimleri gösterebilirmiyiz...

durum="kaldı" ise [k] resmi
durum="gecti" ise [g] resmi


teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   image atma.rar(Dosya Boyutu: 22,74 KB / İndirme Sayısı: 20)
 İyi olan tek şey bilgi ve kötü olan tek şey de cehalettir. (Sokrates)



Web Site Hazırlama Rehberi

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Dönem ödevleri ne güzel Img-grin

Şimdi o resim olarak atamak zordur. Saan tavsiyem Koşulu Biçimlendirme (Conditional Formatting) konusunu incelemen. Böylece resim göstermek yerine tüm satırı ya da sadece bir alanı yeşil kırmızı ya da belirlediğin herhangi bir şekilde gösterebilirsin


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

onur_can

Üye
Üye
AH.... ON....
 48
23
8
08/11/2008
0
Tokat
Elektronik
Ofis 2010 32 Bit
06/06/2018,14:50
Çözüldü 
Kardeş ben koşullu biçimlendirme ile değil veritabanına alandaki ifadeye göre o küçük resimlerden uygun olanı atmak istiyorum.
ayrıca koşullu biçimlendirmede sadece renk yazıtipi boyutunu vs değiştirebilirsin zaten image denetiminde koşullu biçimlendirme çalışmaz...


 İyi olan tek şey bilgi ve kötü olan tek şey de cehalettir. (Sokrates)



Web Site Hazırlama Rehberi

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Kardeş,
image denetiminde koşullu biçimlendirme çalışır demedim ki ben zaten.
Alıntı:Sürekli formda koşula göre resmi veritabanına otomatik nasıl kaydedebiliriz, veya kaydetmeden ilgili resimleri gösterebilirmiyiz...
demişsin ben de kaydetme işlerİ zor, koşullu biçimlendirmeyi denesen daha iyi olur dedim. Hatta tam olarak
Alıntı:Böylece resim göstermek yerine tüm satırı ya da sadece bir alanı yeşil kırmızı ya da belirlediğin herhangi bir şekilde gösterebilirsin
demişim.
Koşullu biçimlendirmede ne çalışır ne çalışmaz azıcık ben de bilirimImg-grin

Resmi veri tabanına kaydetmek hele ki böle bir durumda kesinlikle tavsiye edilmez, hiç bir programcı da bunu kaydetmez. En iyi ihtimalle bi imagelist atıp, imageindex numarasını number(1) olarak tutar.


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

onur_can

Üye
Üye
AH.... ON....
 48
23
8
08/11/2008
0
Tokat
Elektronik
Ofis 2010 32 Bit
06/06/2018,14:50
Çözüldü 
Kardeş, koşullu biçimlendirmede işimi görür ama ben biraz daha görsel olsun istedim. resmin veritabanına kaydedilmeden sadece form üzerindede gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum. ben bunu tek formlarda yaptım fakat sürekli form olunca durum farklı oluyor. sürekli formda kodlarda farklı komut kullanılırsa örneğin kayıtların current olayı gibi (geçerli kayıt)
ekteki dosyada tek form örneği var.


Ek Dosyalar
.rar   image_atma_TekForm.rar(Dosya Boyutu: 20,55 KB / İndirme Sayısı: 26)
 İyi olan tek şey bilgi ve kötü olan tek şey de cehalettir. (Sokrates)



Web Site Hazırlama Rehberi

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
1.716
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Bu şekilde olurmu kardeş?


Ek Dosyalar
.rar   image_atma_TekForm.rar(Dosya Boyutu: 23,68 KB / İndirme Sayısı: 44)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formda Resim Ekleme mharman 5 556 19/07/2018, 12:22
Son Yorum: delichon
Çözüldü Otomatik Resim getirme kusvam 22 5.372 19/07/2018, 12:04
Son Yorum: öğrenmeklazım
Çözüldü Form İlişkilendirmede Sınırlılık.iki Formda Aynı Veriyi Gösterme. antoryum 12 183 18/07/2018, 11:13
Son Yorum: antoryum
Çözüldü Id Numarasına Göre Toplamak m_demir 16 423 09/07/2018, 23:18
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Id Numarasına Göre İki Tabloya Veri Aktarmak. m_demir 4 190 03/07/2018, 20:25
Son Yorum: m_demir

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.