Sürekli formda ayrı resim
Tarih
06/02/2011 11:37
Konu Sahibi
okileturc
Yorumlar
12
Okunma
4254
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Sponsor Reklam
Dikkat data dosyası bölündüğünden dosyayı
C de açınız veya tablo bağlantısı yapınız


Sürekli form ve raporlarda her kayıda ait bir
resim görüntülemek bildiğiniz gibi klasik bağlama
(picturebox.picture= "Yol & Resim " ) yöntemleri
ile mümkün olmuyor. İlk kayıtta görünen resim
diğer kayıtlarda da kendini tekrar ediyor.

Ekte OLE nesnesi ile bağlama yöntemi denediğim bir
örneği paylaşıyorum.

resim

Datayı zorunlu olarak ayırdım çünkü resimler linked ( bağlı )
olmasına rağmen her kayıtta yer alan OLE nesnesi dosyayı
hızla şişiriyor. Çok fazla veri olan uygulamalar için tavsiye etmiyorum
ama örnekte görüldüğü gibi bir öğrenci uygulamasında kullanılabilir
( vesikalık resimler için )

OLE nesnesine ilk başta link vermemek, sadece dosya yolunu
bir alanda tutup form açıldığında bağlamak
gibi bir araştırma yapacağım.
Yani "boş" OLE nesnesinin veritabanını şişirip şişirmediğini 1000
kayıt üzerinde deneyeceğim.
Eğer şişrmiyorsa bu iş "tamam"
demektir

Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum

Tşk.







Ek Dosyalar
.rar   OleImage.rar (Dosya Boyutu: 263,22 KB / İndirme Sayısı: 276)
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Ellerinize sağlık hocam. Sonucu merakla bekliyoruz.
Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Sponsor Reklam
Sn. Black gelişmeler olumlu Img-grin

Sled hocanın mahalleler tablosunu aldım ( 50.000 ) kayıt
orijinal boyut 3,31 MB.
Bir resim dosyası alanı ekleyip tüm kayıtları güncelledim "denemeresim.bmp"
Bir adet te OLE nesnes alanı ekledim ( boş olarak )

yeni boyut 4,31 MB

orantısal bir büyümemidir bilemem ama orantısal
kabul edersek :

50.000 /1000 Kb = 50 Kb kayıt başına ki
çok kabul edilebilinir harika bir sonuç

Artık yapılması gereken örneğin öğrenci raporu çekilirken
temp bir tablo yaratıp kayıtları oraya atmak ve her kaydın
resim dosyasını o kaydın OLE nesnesine linklemek ve işlem sonunda
tabloyu silmek


Örnek üzerinde çalışıyorum Img-grin




okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Kolay gelsin hocam, ellerinize ve beyninize sağlık.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Sponsor Reklam
Sayın okileturc
Örneğinizi denedim. Güzel bir düşünce. Tebrikler. Sadece resim eklemede sorun var. Form üzerinden yeni kayıt açtım ama resim eklenemedi. Elle tabloya kaydedildiğinde sorun yok. Ama form üzerinden resim eklenemiyor. Sizde de aynı sorun var mı, yoksa sadece bende mi böyle bir sorun oldu acaba?
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.862
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,19:16
Teşekkürler hocam
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Photo Formdaki Veriye Göre Klasör Açıp, Açılan Klasöre Resim Ekleme donepezil 34 1.105 06/02/2017, 09:40 burhanb
  klasörden resim ekleme (araklamadır ) hgsoftware 10 1.181 25/01/2017, 13:36 hgsoftware
  Özel bir resim Uygulaması - 1 şahısa 3 resim mehmetdemiral 43 12.765 05/01/2017, 00:16 donepezil
  sürekli formda sıra numarası ozanakkaya 9 3.555 10/08/2016, 01:08 ozanakkaya
  Formda arama yapmak ayhan2122 16 11.103 02/05/2016, 13:55 aysunusta3


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya