Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
12/04/2009 18:58
Konu Sahibi
Yakut
Yorumlar
12
Okunma
5218
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Yakut

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
77
11/03/2009
5
Ülke Dışı
Ofis 2003
13/11/2016,18:38
Çözüldü 
slm,

sorgulamada " gün " de deger oldugu zaman kontrol kutusu otomatik olarak nasil isaretlenebilir. deger yoksa yani bos ise isaretlenmesin.

bunu tabii formda yapabiliyorum. sadece bunu sorgulamada yapilabilir mi?

saygilar


Ek Dosyalar
.rar   Sorgulama-Eger.rar (Dosya Boyutu: 8,39 KB / İndirme Sayısı: 57)
Yakut, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
IIF(KOŞUL, DOĞRUYSADEĞER, YANLIŞSADEĞER)

Örnek:

Kodda:

Kod:
IIF([AlanAdi] = 100, "EŞİT", "EŞİT DEĞİL")


Sorguda:

Kod:
IIF([AlanAdi] = 100; "EŞİT"; "EŞİT DEĞİL")


Not: Kodlarda ayırıcı olarak virgül, form ve sorgularda noktalı virgül...

Kolay gelsin...


Cevapla

Yakut

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
77
11/03/2009
5
Ülke Dışı
Ofis 2003
13/11/2016,18:38
Çözüldü 
sayin tdsharun,

benim istedigim "gün" olan sutunda deger varsa yani herhangi bir sayi varsa o zaman kontrolkutusu otomatik olarak isaretlenecek.
bu nu formda yapilabiliyor. acaba sorgulamada bunu yapmak mümkün mü ?

saygilar


Yakut, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Altın Üye
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
Selam Sorgudada yapmak mümkün Ancak evet hayır olarak. Bunu neden formda yapmayı düşünmüyorsunuz da direkt sorguda. Tabloya veri girmek için nasılsa bir form yapacaksınız.


Cevapla

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Hocam, ben de aynı şeyi düşünüyordum. Onun için cevap verme sürem uzadı. Yoksa soruyu okur okumaz aklıma ilk sizin de belirttiğiniz nokta geldi.

Sorguda yapmak için epey uğraştım ancak sorgu zaten var olan tablodan veri aldığı için tablodaki alanı değiştiremiyoruz. Bunun için de sanırım Güncelleme Sorgusu çalıştırmak daha doğru olacak...

Sayın Yakut'un vereceği cevaba göre cevap yazmak daha doğru olacak...


Cevapla

nihatkr

Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Altın Üye
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
e mantıklı olanı formdan gitmek. sonuçta sorguda formülle yapacağı için tablo alanını değiştirmez busferde sorgudan tablo alanına giriş için tablo yacaksın veya güncelleme ile uğraşacaksın. En mantıklısı direk form oluşturup iki kodla işi çözmesi sanırım.
Bekleyip görelim.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Eğer Kiracı varsa kiracı ismi gelmesi yenginoglu 3 493 30/05/2016, 14:10 yenginoglu
Çözüldü ıff ifadeleri ile iç içe hesaplamaya göre değer (excel eğer) ruzgarajans 4 606 12/05/2016, 21:12 ruzgarajans
Çözüldü Dönem içindeki tüm tarihler formülü av.fatihberber 4 1.269 03/06/2014, 12:26 av.fatihberber
Çözüldü Sorgulamada İstediğim Bilgileri Alamama suat03 3 962 29/05/2014, 02:14 ozanakkaya
Çözüldü sorgulamada aynı kaydın kendini tekrarlaması hatası miCRoBe` 10 2.560 20/01/2014, 16:46 miCRoBe`

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.