Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
02/12/2010 14:19
Konu Sahibi
aydın3838
Yorumlar
24
Okunma
6342
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

aydın3838

Destek
YA.... AY....
 37
 271
 45
 20/12/2009
8
 Kayseri
 serbest
 Ofis 2003
 07/11/2018,18:51
Çözüldü 
selam
alttaki kodlarla bağlantı kuruyordum fakat başka bir uygulamada çalışmadı
ne yaptıysam bulamadım
aralarda boşluk bırakmak _ alt tire leri sorun yaptı değiştirdim bu defada
kırmızı ve mavi alanda sorun çıktı arasında boşluk olması gerekli fakat listeye yüklendiğinde tekrar kapalı geldi
bu sorgulamayı bütün genel uygulamalarımda kullanmaktayım
sorun ne olmalı
saygılarımla

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
SELECT Adres_ID,Kodu,KYT_Tarih,Unvanı,TC_No,İL,Adres_1 FROM  1_Tablo_Adres [color=#FF0000]WHERE[/color][color=#0000CD]Unvanı[/color] Like '**' ORDER BY 1_Tablo_Adres.Adres_ID,1_Tablo_Adres.Unvanı

Public Sub SECENEKLİ_ARA_1()
Dim sql As String
Dim str As String
Select Case Çerçeve1
Case 1
str = "Kodu Like '" & "*" & [Forms]![5_Form_Adres_Arama]![ARA] & "*" & "' ORDER BY 1_Tablo_Adres.Adres_ID,1_Tablo_Adres.Unvanı"
Case 2
str = "KYT_Tarih Like '" & "*" & [Forms]![5_Form_Adres_Arama]![ARA] & "*" & "' ORDER BY 1_Tablo_Adres.Adres_ID, 1_Tablo_Adres.Unvanı"
Case 3
str = "Unvanı Like '" & "*" & [Forms]![5_Form_Adres_Arama]![ARA] & "*" & "' ORDER BY 1_Tablo_Adres.Adres_ID,1_Tablo_Adres.Unvanı"
Case 4
str = "TC_No Like '" & "*" & [Forms]![5_Form_Adres_Arama]![ARA] & "*" & "' ORDER BY 1_Tablo_Adres.Adres_ID,1_Tablo_Adres.Unvanı"
Case 5
str = "İL Like '" & "*" & [Forms]![5_Form_Adres_Arama]![ARA] & "*" & "' ORDER BY 1_Tablo_Adres.Adres_ID,1_Tablo_Adres.Unvanı"
Case 6
str = "Adres_1 Like '" & "*" & [Forms]![5_Form_Adres_Arama]![ARA] & "*" & "' ORDER BY 1_Tablo_Adres.Adres_ID,1_Tablo_Adres.Unvanı"
End Select
 sql = "SELECT Adres_ID,Kodu,KYT_Tarih,Unvanı,TC_No,İL,Adres_1 FROM  1_Tablo_Adres WHERE" & str
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sql
End Sub


Ek Dosyalar
.rar   Yeni_Microsoft_Office_Access_Uygulaması.rar(Dosya Boyutu: 20,07 KB / İndirme Sayısı: 16)
aydın3838, 20-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.138
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 24/11/2018,10:13
Çözüldü 
Case içinde Sql cümlesini " işareti ile bitirip tekrar "*" derseniz cümleye sadece * ı katmış olursunuz. Chr komutu ile " işaretini bastırın.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

aydın3838

Destek
YA.... AY....
 37
 271
 45
 20/12/2009
8
 Kayseri
 serbest
 Ofis 2003
 07/11/2018,18:51
Çözüldü 
sayın alpeki99 tam anlamadım
örnek üzerinde uygularsanız sevinirim
bir diğer husus ise bu tarz sorgu bağlantısını yeni kullanmıyorum
yaptığım bütün uygulamalarda kullanmaktaydım
bu defa sorun yaşadım
nedeni tablolardan mı ??? acaba
saygılarımla


aydın3838, 20-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.138
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 24/11/2018,10:13
Çözüldü 
Listenin denetim kaynağı hatalı. Ayrıntılı inceleyemiyorum şu anda Img-cray


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

aydın3838

Destek
YA.... AY....
 37
 271
 45
 20/12/2009
8
 Kayseri
 serbest
 Ofis 2003
 07/11/2018,18:51
Çözüldü 
benim sorunumda bu zaten
form açıldığı olayına liste1 yüklemek için ilgili kodlarda sorun çıkarıyor
halbuki başka uygulamalarımda ise
sorunsuz çalışmakta


aydın3838, 20-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
OL....
 38
 6.138
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 24/11/2018,10:13
Çözüldü 
Oradaki kodu hatalı yazmışsınız onu diyorum. Mesela WHERE yerine WHER E yazmışsınız. O satırı silip yeniden düzenlemeniz daha iyi olacaktır.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Farklı Tablolardaki Verileri Tek Raporda Sorgulama av.fatihberber 2 162 11/10/2018, 08:52
Son Yorum: av.fatihberber
Çözüldü Formdaki Sayıya Göre Tabloda Tekrarlatma Sorunu MURAT42 6 241 05/10/2018, 10:48
Son Yorum: MURAT42
Çözüldü Raporda 2. Sayfa Sorunu nekeba 4 167 02/10/2018, 13:40
Son Yorum: nekeba
Çözüldü Metin Kutusunda Köşeli Parantez Sorunu Oğuz Türkyılmaz 9 212 27/09/2018, 12:53
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Otomatik Kaydetme Ve Pasif Yapma Sorunu hey 5 346 15/09/2018, 09:06
Son Yorum: hey

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444