Sorgudan forma bilgi çağırma
Tarih
05/12/2009 13:23
Konu Sahibi
Abdullah
Yorumlar
5
Okunma
1484
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Abdullah
Üye
Kullanici Avatari
Üye
26
8
12/11/2008
0
Balıkesir
Ofis 2007
29/11/2016,11:40
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar sorgudaki toplamı forma çağırmak istiyorum ve aynı veriyi ana tabloya yazdırmak istiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   örnek toplam.rar (Dosya Boyutu: 13,75 KB / İndirme Sayısı: 18)
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.306
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,16:03
Çözüldü 
toplam metin kutusunun denetim kaynağına

Kod:
=DLookUp("[toplam]";"Query1";"ID = " & [Formlar]![form1]![ID])


yaz,

Cevapla

firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Formu tablodan değil de sorgudan yaparsanız toplamları form üzerinde görebilirsiniz.
Toplamı tabloya yazdırmayı hiç bir hoca önermiyor.
tabloda sabitler duruyor.
Sorgu zaten tablo gibi size her zaman gerekli bilgileri gösteriyor.
Bilgileriniz değiştiğinde de siz müdahale etmeden hesaplamaları düzelterek doğru olanı gösteriyor.
Eğer sonuçları tabloya sabit olarak aktarırsanız veri değiştiğinde sonucu da unutmadan kontrol etmeniz gerekecek.
Yine de aktarmak istiyorsanız
sorgudan oluşturduğunuz forma , tablodan da toplam alanını ekleyerek ,
sorgudan gelen toplam alanının üzerine çift tıkladığında olayına kod girerseniz veriyi istediğiniz alana yazdırabilirsiniz.
ben bunu uygulamıştım ama şimdi bulamıyorum
Hacalarımız yol gösterirlerse yapabilirsiniz.
Veya veri yazdırmayı arayın.
İyi çalışmalar.
Hocam benden önce davranmış.
Ve başka bir yol öğrenmiş oldum.
Teşekkürler hocam
Ama hocam bu tabloya yazmıyor , sorgudakini forma çağırıyor.
Birde tabloya yazan kod olacaktı
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla

Abdullah
Üye
Kullanici Avatari
Üye
26
8
12/11/2008
0
Balıkesir
Ofis 2007
29/11/2016,11:40
Çözüldü 
Sayın Sledgeap hocam verdiğiniz kodu uyguladığımda sürekli 1.kaydın toplamını veriyor.Bnim istediğim kayıtlar arsı gezinti yaptığımda her kaydın toplamını vermesi.
Cevapla

firdevs
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
296
22/02/2009
46
İzmir
Ofis 2003
12/05/2014,23:39
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Ben uyguladım oldu
İşte örneğiniz.
Aynı zamanda sorgudan oluşturulmuş form da var


Ek Dosyalar
.rar   toplamı forma çağırma.rar (Dosya Boyutu: 22,89 KB / İndirme Sayısı: 42)
Filtrelemede Ölçüt
Like"*"&[metin kutusu]&"*"
Cevapla

Abdullah
Üye
Kullanici Avatari
Üye
26
8
12/11/2008
0
Balıkesir
Ofis 2007
29/11/2016,11:40
Çözüldü 
Arkadaşlar ilginize ve emeğinize teşekkür ediyorum.Sorun çözüldü.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Alt Forma Veri Girerken Fielsize Hatası murat dikme 6 86 23/02/2017, 15:24 murat dikme
  Listeden Forma Bilgi Aktarma U.ALTUN 25 977 13/02/2017, 14:13 atoz112
Sad Forma Resim Eklemede Hata 1453asi 7 98 10/02/2017, 09:37 1453asi
  listeden Seçilen Kaydın Forma Gelmesi U.ALTUN 13 207 08/02/2017, 13:53 U.ALTUN
  Alt forma kullanıcı birimi aktarmada sıkıntım var hknct 2 310 23/01/2017, 16:32 hknct


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya