sorgudaki sorgu bölümünün tablodan alınmasını sağlamak
Tarih
19/02/2011 17:24
Konu Sahibi
mehmetb84
Yorumlar
8
Okunma
2027
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
mehmetb84

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... B....
464
29/12/2010
0
Denizli
Ofis 2013 64 Bit
08/05/2017,17:31
Çözüldü 
merhaba arkadaşlar, veritabanımdaki formumda bir sorgumdan süzme veri alarak liste görünümünde görünmesini sağlıyorum.
Fakat bunu artık sorgudan değil de tablomdan almak istiyorum.

liste kutumda bulunan sorgu yazımı şu şekilde;

SELECT sorgu4.* FROM sorgu4 WHERE (((sorgu4.G_Müşterisipno)=[Forms]![evtekstili_müşteri]![F_Müşterisipno]));

buradaki sorgu4 yerine tablo1 yazarak denedim,çalışmadı, hatta bunu şu şekilde yazmayı denedim ;
SELECT tablo1.* FROM tablo1 WHERE (([tablo1]![G_Müşterisipno]=[Forms]![tablo1]![G_Müşterisipno])); sanıırım yine beceremedim,yardımcı olursanır sevirim,şimdiden tşşkler...
Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın mehmet84;
Ben tam olarak ne yapmak istediğinizin mantığını anlayamdım.
Bakın:
WHERE (([tablo1]![G_Müşterisipno]=[Forms]![tablo1]![G_Müşterisipno]));
kullandığınız kodda eşitliğin iki tarafını da aynı alandan yapmaya çalışıyorsunuz.
Şöyle izah edeyim: Tablo1 deki G_Müşterisipno alanı ile yine bu alanı karşılaştırmaya çalışıyorsunuz.
Umarım anlatabilmişimdir.
(yazım ve kod hatalarına sonra bakalım. Önce ne yapmak istediğinizi anlayayaım)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetb84

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... B....
464
29/12/2010
0
Denizli
Ofis 2013 64 Bit
08/05/2017,17:31
Çözüldü 
evet aynen öyle, amacım da şu form görünümünde veri girişi yaparken o an girdiğim veriye ait daha önceki bilgileri süzmek
Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Başka bir önerim var Sayın Mehmet84;

Visual Basic Code
if dcount("tablo1dekiotomatiksayıalanı","TABLO1","G_Müşterisipno=" &   F_Müşterisipno ">0 then msgbox("Bu sipariş daha önce girilmiş")
 


Buradaki DCount fonksiyonu belirttiğin tabloda , belirttiğin alanda verdiğin kritere göre ne nkadar kayıt olduğunu sayar. Eğer G_Müşterisipno numarası formda girdiğin numara ile aynıysa bu fonksiyonun sonucu 0 dan büyük olacağı için daha önce bu numara girilmişl demektir.
Ne dersiniz? Denemeye değer mi?

Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetb84

Kullanici Avatari
Özel Üye
M.... B....
464
29/12/2010
0
Denizli
Ofis 2013 64 Bit
08/05/2017,17:31
Çözüldü 
evet çok mantıklı ama aynı uygulamayı bir başka formda ürün adı girerken de yapıcam,malum orda tekrarlanan veriler de var,bu söylediğimi çevirme şansımız yok mu?
Cevapla

Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Aynı olay. Eğer aynı tabloysa sadece kriter kısmını değiştireceksiniz.
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorgu Birden Fazla Kayıtların Silinmesi burhanb 2 46 Bugün, 08:32 burhanb
  Ürün Sorgu Kodu Çalışmıyor U.ALTUN 9 163 15/05/2017, 17:13 U.ALTUN
  Combox Sorgu Etkileşimi blue_wall 4 104 14/05/2017, 12:30 blue_wall
  Access Tablo - Sorgu Bağlanması hasan şahin 5 154 13/05/2017, 12:04 atoz112
  Metin Kutusuna Sorgudaki Satırları Yazdırma ALTANs 7 147 28/04/2017, 11:28 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status